Podcast
Jokaviikkoinen podcast-jakso tarjoaa etänä herkullisen ruokaelämyksen lisäksi armollista ruokakeskustelua ja välillä syvällistäkin pohdintaa. Bella Table on näköalapöytä ruokakulttuurin ytimeen ja nautinnon lähteille, jossa saa kysyä ja ihmetellä. Elämän- ja tiedonjanoiset bellat vievät sinut matkalle maailman ääriin ja maisemareittiä takaisin isoäitien reseptikirjojen kautta, aina alkuperää kunnioittaen ja aina suurella rakkaudella oli kyse sitten notskimakkarasta tai ostereista. Kian ja Petran podcast juhlii kaikkia onnistumisia ja pohjaan palamisia ja tämä pöytä on katettu meille kaikille, joiden sydän sykkii ihanien makujen äärellä.
100. Sata parasta
Sata (ja vähän yli) Bella-suosikkia! Mikä on paras ruokakirja, inspiroivin instatili ja nerokkain keittiöniksi? Mitä maustetta Petra roudasi Suomesta Jenkkeihin ja miksi Kia pitää lempihuulipunaa keittiönlaatikossa? Mikä yhdistää sitruunaa, shampanjaa, suolakurkkua ja voita? Mikä on täydellisen pastakastikepohjan salaisuus? Millaisesta menusta bellat haaveilevat darrassa?
Varaudu Bella-historian kattavimpaan listaukseen, sillä tässä jaksossa jaetaan parhaimmat kokkausbiisiit, pikaruoka-annokset, pottureseptit, kuulijakohtaamiset ja 96 muuta suosikkia!
99. Kesäloman parhaat
Tänään keskitytään kokkailun kulmakiviin ja raotetaan meidän keittiökaappien sisältöjä. Kia kertoo, miten oma täydellinen pantry rakennetaan hyödyntäen meidän viittä perusmakua ja muutamia kokkailun ”sääntöjä” ja pitää pienen palopuheen maistamisen tärkeydestä. Petra kertoo, mihin kaikkialle hunajaa voi lisätä ja miten jogurttipurkkien pohjat saa käytettyä. Jaksossa jaetaan jokaisen kulmakiven mukana vinkkejä, joiden avulla kaapeista kokkailu helpottuu. Kerrotaan myös, miksi kaikilla pitäisi olla kolme eri suolapurkkia kotona ja miksi se happo on niin tärkeää ruoanlaitossa. Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Odalle, jossa jaamme ensimmäisien kuukausien käyttökokemuksia.
98. Mökkiruokaa
Tämä jakso = true mökkiedition, sillä se sekä käsittelee mökkiruokaa että tarjoaa mökin äänimaailman, kun bellat hyppäsivät saareen nauhoittamaan. Jaksossa listataan tärkeimmät mökkivälineet, monikäyttöisimmät ruoka-aineet ja vaivattomimmat reseptit, sekä lanseerataan kesäruokabingo tuleville kuukausille. Mitkä ovat mökkikeittiön monipuolisimmat kastikkeet ja mausteseokset? Miten täyttää pienenpieni pakastinlokero ja ruskistaa täydellinen vuohenjuusto? Mikä salaatti trendaa nyt Ruotsissa? Entä miten käyttää vähän lössähtäneet mansikat? Varaudu mökki-ASMR:ään eli hämähäkkikiljahduksiin, moniin skoolauksiin ja lintubongauksiin.
97. Juhannusfiilistelyä
Tokassa juhannusjaksossa fiilistellään yksityiskohtia ja rennon juhannuksen reseptiä. Nopeita kesäherkkuja, täydellisiä juhannusviemisiä, itsetehtyjä saunakuorintoja, helppoja koristeluvinkkejä ja parhaita juhannustaikoja. Samalla jaetaan Bellojen juhannussuunnitelmat ja -menut, sekä luodaan bucket listiä kesälle. Miten tehdään kestävä kukkaseppele ja oikeaoppinen vihta? Miten syntyy näppärimmät jääpalat? Ja mitä tehdä, jos viettää juhannusta kaupungissa? Fiilistelyiden lomassa valjastetaan kateus supervoimaksi, mietitään onko strutsi nisäkäs ja kerrotaan sarjasuositus rauhallisempiin juhannusmeininkeihin. Mukana myös perinteinen juhannuslaulu, makutesti, seuraajan ääniviestiterkut ja lopun yllätysvieras.
96. Juhannusmenut
Jos kaipaat inspistä juhannuksen tarjottaviin ja menusuunnitteluun, kuuntele tämä jakso! Tunnin aikana fiilistellään sesongin parhaita herkkuja, twistataan Suomi-kesän klassikoita ja käydään läpi juhannusruokien eri kategoriat drinkeistä ja pikkusyötävistä aina grilliherkkuihin, luottojälkkäreihin ja juhannuspäivän aamupalaideoihin. Mitkä annokset sopii parhaiten mökkioloihin? Miten kasata juhannuksen vegemenu? Miten hyödyntää aattoillalta jääneet jämät? Ja miten sitä silliä saa tarjottua niille, jotka vielä epäröivät? Bellamaiseen tapaan mukana tietenkin myös ainakin 63 tapaa nautiskella perunaa!
Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Odalle.
95. Bella Table 2-vee!
2-vee synttäriviikon kunniaksi muistellaan podcastin alkuaikoja, fiilistellään huippuhetkiä ja -reseptejä, ja käydään läpi tätä kahden vuoden vuoristorataa kaikkine yllättävine käänteineen. Miten Bella Table sai alkunsa? Millaista on työskennellä parhaan ystävän kanssa? Mikä on yllättänyt, mikä opettanut ja mikä itkettänyt matkan varrella eniten? Tämä jakso ei ehkä sisällä yhtäkään varsinaista reseptiä, mutta sitäkin enemmän tunteikkaita hetkiä, rakkaita bella-muistoja, tarinoita reseptien takaa sekä nostoja palauteboksin parhaimmistosta.
94. Karkkipäivä vol 2 ft. Bellot
Paljon toivottu karkkijakson jatko-osa Bellojen kanssa on täällä! Jaksossa pidetään uutuuskarkkien sokkotasting, testataan itsetehtyä Bubs-pirtelöä, hihitellään pienessä sokerihumalassa ja jaetaan kärkisijoja Bellojen omaan salmiakkigaalaan. Markku päivittää karkkilaatikon kuulumiset ja Teppo kertoo, miksi on piikittänyt karkkipussinsa täyteen reikiä. Voiko karkkeja syödä saunassa? Miten Skittleseistä saadaan syötäviä kuplia? Miten sisupastillit liittyy elokuvien lavasteisiin, ja miten tehdään Spice Icen legendaarinen pyörremyrsky kotona? Varaudu maiskutteluääniin ja kasvavaan karkkihimoon! Jakso sisältää mainoksen Cloettalle.
93. Cocktailit & mocktailit ft. Hanna Karlson
Vieraana Suomen oma cocktail-guru, upea ja inspiroiva Hanna Karlson! Jaksossa Hanna paljastaa baarimestarin ammatin salat, kertoo mistä tuotteista koostuu unelmien baarikärry ja esittelee cocktailien kuumimman trendit sekä tärkeimmät termit. Millaista on olla nainen baarialalla? Miten suomalaisten drinkkimaku eroaa muista? Bailaako baarimestarit? Miten syntyy maukas mocktail? Mikä on cocktailien peruskaava, jolla onnistuu aina? Mikä on kesän 2022 the drinkki? Entä miksi Petra on heitetty ulos baarista ja miten Kia taktikoi drinkkitilauksiaan nuoruusvuosinaan? Kaikki cocktailesta, ja vähän enemmän, tässä jaksossa!
92. Viinibaarimenut & pikkuannokset
Tänään jaetaan vinkkejä naposteluruokiin ja ideoidaan annoksia, joilla loihditaan kotiin tai nyyttäreille viinibaaritunnelmaa! Puhutaan Petran krapulasta ja paljastetaan Kian parmesaanisalaisuus. Fiilistetään raaka-ainetta, joka taipuu sekä freesiin mocktailiin, vegaaniseen marenkiin että vaatteiden tuunaukseen. Jaksossa kerrotaan, mitkä annokset löytyisivät Bella-viinibaarista aina ja jaetaan täydellinen kaava napostelumenun suunniteluun. Fiilistellään parhaita dippejä ja sooseja kauden kasviksille. Vinkataan ohje yllärivieraiden pikakakkuun ja vispataan niin burrataa, fetaa kuin vuohenjuustoa.
91. Ruokamatkat - Köpis & Stokis
Podijakso on omistettu meidän kaupunkilomille Köpikseen ja Stokikseen. Aloitetaan äitienpäiväkuulumisilla ja menuilla. Kia innostuu sous-videsta ja nokkosesta ja kertoo miten raflaannos kopioidaan kotona. Petra fiilistelee tokaa äitienpäiväänsä, mökkeilyä ja maailman yksinkertaisinta käärretorttua. Jutellaan Kööpenhaminan ja Tukholman lempirafloista, uusista ja klassikoista. Petra kertoo miten eka stokisreissu Panchon kanssa meni ja fiilistelee tissipullaa. Kia opastaa miten saada kaupunkilomasta kaikki ilo irti ja miten välttää ruokastressiä reissulla. Kerrotaan myös Tanskan klassikko kesäjälkkäristä, jaetaan rapean ja kiiltävän pullan salaisuus sekä pieni elämänoppi Kian mummilta.
90. Petran äitiysoivallukset
Tässä jaksossa otetaan realistinen katsaus Petran lapsiperhekokkailuun. Alkuun annetaan sarjasuositus ja vastataan klassikkokysymykseen: mitä syötiin eilen? Jutellaan siitä miten löytää aikaa ja inspiraatiota arkikokkailuun, mitä nopeaa ja helppoa kokata koko perheelle rättiväsyneenä ja kuinka ulkopuoliset odotukset vaikuttavat kunkin meistä ruoka-minään. Mitä kaikkea voi laittaa pakkaseen tai mikroon ja mitä Petra toivoo äitienpäivälahjaksi? Taaskaan ei säästytä itkuilta eikä perunahehkutuksilta.
89. Vappu!
Vappuspesiaali kippistellään käyntiin sima-sokkotestillä. Käydään läpi viikon inspiroivimmat ja fiilistellään meidän tulevia (ruoka)lomareissuja. Suunnitellaan tulevaa vappua ja jaetaan ruoka- ja koristeluinspistä. Kerrataan ne pakolliset klassikot, pottusalaatit ja munkit ja paras nakkien keitto-ohje. Himoitaan kalaa ja mereneläviä ja suunnitellaan niistä vappuannoksia. Vastataan myös kuulijakyssäreihin: mitä grilliin, picnicille, lastenjuhliin ja laseihin. Hiphiphurraa!
88. Q&A - ruoasta, ystävyydestä & resepteistä
Jaksossa vastaillaan teitä askarruttaviin kysymyksiin ruuasta, ystävyydestä ja täydellisistä resepteistä. Miten tehdään täydellinen cacio e pepe, carbonara ja pistaasijäde. Miten löytää kokkailuinspistä lapsiperhearkeen? Miten luoda tunnelmaa ruoan avulla kasuaaleihin tilanteisiin. Miten käännytetään parsakaalivihaaja, mikä on mehevän kanan salaisuus ja miten tehdään bubs-karkkipirtelö? Mikä on meidän lapsuuden lempiruoka? Syödäänkö meillä arkena sohvalla vai ruokapöydän äärellä? Miten tehdään täydellinen sour cocktail mistä vain ja miten lapset mukaan ravintolaan? Jaetaan myös kolme vinkkiä hyvän liemen valmistukseen, nykin lempkiraflat ja resepti jolla innostua kasvisruoasta. Lopussa kuullaan ääniviestillä vastaus kehoruokasuhdekysymykseen.
87. Juhlakevään menut
Tänään uppoudutaan kevään juhlakauteen, kerrotaan meidän pääsiäissuunnitelmista ja jaetaan kuusi 3-ruokalajin juhlamenua. Kia suunnittelee unelmien saunacocktailin ja Petran kertoo mitä Ruotsin tuliaista odottaa aina eniten pääsiäisenä. Kerrotaan miten valmistetaan pikapasha ja miten syödään grillimakkara oikeaoppisesti.
Jutellaan viinistä ja luetaan kymmenen kohdan viinietiketti. Kerrotaan mitkä neljä viiniä haetaan pääsiäispöytään ja mainitaan myös Tepon rakas fallosdekanteri. Kerrataan juhlapöydän kattaus-sääntöjä ja kerrotaan miksi leipälautanen pitäisi aina kattaa pöytään. Jaksossa fiilistellään ostereita, kirveliä, DIY höyrykattilaa, sunday roastia, kevään risottoja ja meidän unelmien naista. Pidetään lopuksi pieni palopuhe kokkailuidentiteetistä ja monen harrastamasta reseptipihtailusta.
86. Kevättä rinnassa (ja lautasella)
Kevättä rinnassa ja lautasella. Palataan takaisin klassikkoaloitukseen. Kia fiilistelee farmivisiittiä ja Petra antaa kovaa kritiikkiä eräälle suositulle annokselle. Jutellaan meidän viimeaikojen seikkailuista, ruoasta ja seksistä, jonon ohituksista ja pidetään pieni kiitospuhe. Jaksossa kerrotaan tulevasta IG-livestä ja jaetaan meidän pääsiäisfeastin menu. Fiilistellään kevättä ja uuden sadon kasviksia. Suunnitellaan raikkaita jälkkäreitä ja mietitään mitä kaikkea uutta parsasta kokkaillaan. Luvassa huonoja vitsejä, jäätelörakkautta ja Petran ruokasitaatteja. Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Odalle.
83. Unelmien keittiö
Nyt upottaudutaan meidän unelmien keittiöön ja jaetaan kaikki vinkit ruokarakastajien keittiön suunnitteluun. Bella keittiö piirrettiin vanhan tehdaskiinteistön pohjapiirrustukseen tasan vuosi sitten, nyt kerromme mitä kaikkea tähän väliin on mahtunut. Miten suunnitellaan toimiva keittiö, miten optimoidaan säilytystila ja mitä kaikkea muuta kannattaa ottaa huomioon. Miten keittiön sävy valittiin satojen värien joukosta ja mikä meidän täydellinen tasomateriaali on? Mikä kodinkone oli valittu ennen tilan olemassaoloa? Miten kylmiö eroaa jääkaapista ja miksi se on myös kotikokin paras ystävä. Kia fiilistelee liesitasoa, jonka kohdalla ei tehty yhtäkään kompromissia. Jaksossa vastataan myös teidän kysymyksiin mm. siitä mitä kaikkea kivaa keittiöllä tulee tapahtumaan.
Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Bella Keittiön kumppaneiden Nixin, Festivon ja Savon kanssa.
82. Parasta just nyt
Jaksossa fiilistellään keittiön ekaa illallista ja vinkataan kivasta vieraskirja-idiksestä. Kerrotaan mikä meitä inspiroi just nyt ja mistä ollaan eniten innoissamme. Paljastetaan miksi pancholle ostettiin uima-allas keittiölle ja mikä on herran uusi lempimauste. Puhutaan masuista, kiristävistä vaatteista, unelmien aamiaisista ja -illallisvieraista. Kia intoilee mullistavasta tangzhong-leivonnasta ja jakaa uuden juustorakkautensa. Petra kertoo babybelsämpylöistä ja lanseeraa uuden juttukonseptin, jossa yhteisömme kotikokit pääsevät loistamaan. Teppokin pääsee hetkeksi ääneen jakamaan oman 4 raaka-aineen bravuuriruokansa.
81. Keittoa ja keittiökuulumisia
The secret is finally out! Bellat on ekaa kertaa podimikkien äärellä juuri valmistuneella Bella Kitchen:llä. Jaetaan uusimpia kuulumisia, fiilistellään upouutta keittiötä ja kerrotaan tarina sen takaa. Kia kertoo millä tilausannoksilla pärjäsi rempan ajan ja Petra jakaa raflavinkin omalta date nightilta. Jaksossa syvennytään viikon teeman mukaisesti keittoihin ja vinkataan meidän lempi soppaniksejä ja -himoja. Mistä etsitään inspistä? Miten tehdään paras tomaattikeitto? Mitä keittoa syötiin Petran häissä? Entä mitä ihanaa Kia murustelee sosekeiton päälle?
80. Kaikki leivonnasta ft. Markus Hurskainen
Tänään sukelletaan leivonnan ihmeelliseen maailmaan ystävämme, huippuleipuri-ravintoloitsija-kokosuomileipootuomari Markus Hurskaisen kanssa. Jaksossa tykitetään Markukselle teidän kiperiä leivontakyssäreitä: miksi leivonta, miten tehdään täydellinen pulla, sokerikakkupohja tai macaronsit? Mitkä on parhaimmat vinkit kotileipureille? Voiko ilman reseptiä leipoa? Mitä leipoa yllätysvieraille nopeasti? Onko vegaaninen leivonta mahdotonta?
Markus avaa jauhojen jauhatuskarkeuksia ja uunin kiertoilman ja tasalämmön eroja. Kuullaan myös hauskin Koko Suomi Leipoo -tarina. Rapid fire-osiossa Markus paljastaa oman luottoruoan, parhaan eineksen, lasten lemppariruoan, lempi keittiöniksin, tämän hetken inspiroivimman mausteen, kotiruokabravuurin, luottoraflan ja oudoimman asian jääkaapissa.
78. Dumplings!
Kaupallinen yhteistyö Glorian Ruoka & Viini -lehden kanssa. Jiaozit, XLB:t, mandut ja wontonit, tämä viikko vietetään dumplingsien kiehtovassa maailmassa. Jaksossa kerrotaan mistä meidän dumplingrakkaus on lähtöisin ja käydään läpi askeleet onnistuneiseen itsetehtyihin nyytteihin. Jaetaan vinkit taikinantekoon, kaulimen käyttöön, täytteisiin ja eri valmistustapoihin. Mitkä pullot ja purnukat on must have ja miten yin & yang liittyy tähänkin? Jaksossa paljastuu myös yksi unelmien ylläri, linjoilla on nimittäin meidän ihkaensimmäinen ulkomaankirjeenvaihtaja Ida, joka jakaa ruokaterkut Japanista saakka. Makumatkan taustalla on keskiviikkona kauppojen hyllyille ilmestyvä Glorian ruuan ja viinin ihana Aasia-erikoisnumero, josta löytyy meidän 16 sivuinen dumplings-koulu. Käy nappaamassa sulle oma ja tuu mukaan myös meidän dumplari IG-liveen torstaina 10.2. klo 18.