Podcast
Jokaviikkoinen podcast-jakso tarjoaa etänä herkullisen ruokaelämyksen lisäksi armollista ruokakeskustelua ja välillä syvällistäkin pohdintaa ruokafilosofiasta. Bella Table on näköalapöytä ruokakulttuurin ytimeen ja nautinnon lähteille, jossa saa kysyä ja ihmetellä. Elämän- ja tiedonjanoiset bellat vievät sinut matkalle maailman ääriin ja maisemareittiä takaisin isoäitien reseptikirjojen kautta, aina alkuperää kunnioittaen ja aina suurella rakkaudella oli kyse sitten notskimakkarasta tai ostereista. Kian ja Petran podcast juhlii kaikkia onnistumisia ja pohjaan palamisia ja tämä pöytä on katettu meille kaikille, joiden sydän sykkii ihanien makujen äärellä.
233. Bella Table 5-vee
Synttärifiilistelyä ja Bella-partyt
Uusin podijakso on kunnon synttärispecial! Jaetaan recap meidän syndejuhlista ja kreiseimmistä bella-hetkistä. Saadaan myös ylläriviestejä seuraajilta ja vierailta vuosien varrelta, ja kuullaan jaksossa mm. Sikke Sumaria, Enni Koistista, Hanna Jenseniä ja kaikkia muita ihania.
Puhutaan unelmista, niiden toteutumisesta, tulevaisuuden Bella-haaveista, somen muutoksista ja siitä, millaista työ taustalla on ja miten se on muuttunut vuosien varrella. Pidetään myös pieni Bella-visa ja fiilistellään välissä luottodrinkkejä, Tiktok-löytöjä ja tietty juhlissa ollutta Bella-signaturejädeä.
Jakso sisältää mainoksen kumppanillemme 3 Kaveria.
230. Käpiksen trendiraportti
Viinibaareja, kesäkahviloita ja ihana Köpis.
Jaksossa Köpiksen trendikatsaus ja kasa muita kuulumisia reissusta, kaupungilta ja mökiltä. Listataan Köpiksen ihanimmat raflat, leipomot, viinibaarit ja hotellit, ja inspiroidutaan kaupungin pukeutumistrendeistä, ihanista leivoksista ja simppeleistä annoksista.
Puhutaan aamiaisista, parsakohokkaista, täydellisestä croque monsieur -leivästä, viime viikon arkikokkailusta ja girl dinnereistä, jotka oikeasti kiinnostaa. Haaveillaan myös kaikista ihanista kesäkahviloista ja jaetaan paras parisuhdevinkki ikinä.
229. Bellat mökkilaiturilla
Bellat goes avara luonto: Kalaoppaita, rapeita pottuja ja laiturilive.
Luvassa lyhentämätön kevätraportti merenrannalta. Fiilistellään mökkilaiturilla ympäröivää luontoa, viikonlopun herkkuja ja vihdoin paistavaa aurinkoa.
Puhutaan äitienpäivän kokkailuista, ihanista kevätsalaateista, mökkimiljöön tuomasta rentoudesta, yksin leffassa käymisestä, WWF:n kalaoppaasta, elämämme parhaasta tiramisusta ja tietty kauden tärkeimmistä raporteista eli lintubongauksista. Vinkataan myös yksi sarjavinkki, uusi puolivalmistelöytö ja salaisuus, jolla perunoista saa extrarapeita.
228. Kuulumisia
Kaviaarikermaa, Jodel-juoruja ja suoria TV-lähetyksiä
Luvassa podijaksossa kunnon kattaus viime aikojen kuulumisia, eli kaikkea laidasta laitaan: kirjaprojekteja, TV-kuvauksia, Tukholma-löytöjä, tuotelanseerauksia, pizzabileitä, vatsavaivoja, Petran leikkauskuulumisia ja siitä toipumista.
Puhutaan myös hiiligrillauksesta, täydellisestä hodari-buffasta, Jarviksen 1-vee bailuista ja siitä, millaista on olla suorassa tv-lähetyksessä parin tunnin yöunilla. Inspiroidutaan Tukholmasta bongatuista herkuista ja ideoidaan ihania tarjottavia äitienpäiväjuhliin.
226. Vappu
Confattu purjo, puffattu gyoza ja muita vappuherkkuja
Uusimmassa podijaksossa pääsiäispöytien parhaat ja iso kasa ideoita vappuun. Puhutaan juhlapyhien viettämisestä, jalapeño-tuulihatuista, taivaallisesta peruna-purjovuoasta, ekoista puutarhakuulumisista ja kaikista ihanista frittiherkuista.
Jaetaan napusteluideoita vappuun mökillä, kaupungissa ja piknikeillä. Vinkataan paras sima, ihana cocktail, coolein ristikkolehti, viime aikojen kivoimmat viinit ja monta uutta dippi-ideaa. Lopussa tiisaillaan kaikesta kutkuttavasta, jota on luvassa tulevina viikkoina.
225. Q&A
Kuulumisia, kokkailumotivaatiota ja farmielämää
Nyt vastataan teiltä tulleisiin kysymyksiin. Puhutaan unelmien toteuttamisesta, ekasta mökkiyöstä, ihanasta ruisleivästä, itsetunnosta ja vähän rahankäytöstä sekä vaikeista keskusteluista ystävyyssuhteissa.
Kerrotaan meidän julkkis man crushit, (arki)pukeutumisvinkit ja lempikirjat just nyt. Vinkataan myös paras tapa käyttää salsapurkin jämät ja pohditaan, mistä löytää kokkailuinspistä vaikka tuntuu että ei vaan jaksa.
224. Pääsiäismenut
Koristeluideoita, kevätreseptejä ja parhaat parsaruoat.
Jakso täynnä ideoita pääsiäispöytiin! Puhutaan parhaista smörrebrödeistä, itse tehdystä labneh-juustosta, kananmunien värjäyksestä, ihanista aamiaisista, sesongin kasviksista ja tietty kaikista parsaresepteistä.
Vinkataan söpöimmät koristeluvinkit ja pitkä lista raikkaita herkkuja jälkkäripöytään. Fiilistellään myös nyt luonnosta löytyvää nokkosta ja ihanaa salviavoita, ja pidetään pieni vinegrettikoulu.
221. Kevätfiilis
Karhunlaukkaa, kyssäkaalia ja kaikkea raikasta.
Nyt virittäydytään kevättunnelmaan! Puhutaan parvekekuulumisista, täydellisestä pannacottasta, aamiaisannoksista, kipeilykeitoista ja tietty kaikista ihanista kevään mauista: ekoista parsaruoista, kyssäkaalista, raparperiresepteistä ja itse tehdystä stracciatellasta.
Jaetaan myös kuulumiset jäätelötehtaalta (!!), annetaan review Meghanin tv-sarjasta ja paljastetaan suunnitelmat Panchon synttärikakun varalle.
Jakso sisältää mainoksen uudelle vuosikumppanillemme 3 Kaverille.
220. Unelmaelämä
Dolomiittejä, keväthimoja ja unelmaelämää mökillä.
Uusimmassa podijaksossa kuullaan terveiset maalta ja maailmalta kun Petra jakaa reissukuulumiset perhelomalta Dolomiiteilta ja Kia mökkiviikonlopulta Loviisasta. Jutellaan confit-ankasta, ihanista aamupaloista ja eväsleivistä, reissuruokien parhaista, hermoston rauhoittamisesta ja siitä, miten ystävyyden saa aikuisiälläkin tuotua osaksi arkea.
Jaetaan kauppalista kevätmökkeilyyn ja listataan ihanimmat äänikirjat just nyt. Paljastetaan myös meidän uudet asuntohaaveet ja kasa raaka-aineita, joihin tartutaan seuraavaksi.
Jakso sisältää mainoksen Nextorylle. Lunasta 50 päivän ilmainen kokeilujakso osoitteesta nextory.fi/bella
219. 50 parasta viime viikolta
Rafla-annoksia, sesonkiherkkuja ja sipsipussihack .
Jaksossa kunnon kattaus ruokainspistä viime viikolta! Fiilistellään viinifestareita, karkkikauppoja, ihania blinijuhlia, kotikeittiön rapu-pomelosalaattia ja yksityiskohtia, jotka erottavat hyvän ravintolan erinomaisesta.
Puhutaan vähän ajanhallinnasta ja keväthaaveista, ja paljon sesonkihedelmistä, erilaisista raflakokemuksista ja herkuista, joita himoitaan just nyt. Jaetaan myös täydellinen sipsipussihack, uusin karkkilöytö ja muutama ihana sarjasuositus.
218. Ihaninta just nyt
After ski -ruokia, kynttiläkylpyjä ja kuulijakysymyksiä.
Jaksossa fiilistellään kaikkea, mikä inspiroi just nyt. Puhutaan after ski -ruoista, arjen kultareunuksista, sallivasta ruokapuheesta, parisuhteen haasteista ja viime viikon yllättävistä croissu- ja valmisruokalöydöistä.
Lopussa vastataan teidän kysymyksiin ja jaetaan vinkkejä aasialaiseen ruokaan, töistä irtautumiseen, täydelliseen kanaliemeen ja siihen, mihin kiinnittää huomiota paistinpannua hankkiessa ja sitä käyttäessä.
Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Fiskarsille.
217. MasterChef Suomi ft. Petra & Kim
Oppeja, mokia ja Michelin-tason annoksia.
Nyt sukelletaan MasterChef Suomi -ohjelman pyörteisiin, kun saadaan vieraaksi upouusi tuomari Kim Mikkola sekä vuoden 2022 voittaja Petra Väänänen. Kuullaan kaikki ohjelman kulisseista, unohtumattomimmista hetkistä, mokailuista ja isoimmista onnistumista. Puhutaan paineen alla toimimisesta, kasvutarinoista ja tavoista, joilla voi treenata itsensä oman elämän masterchefiksi. Alussa kerrotaan myös meidän masterchef-momentit ja jaetaan pieni paljastus tulevalta kaudelta.
MasterChef Suomi uusi kausi on alkanut. Uusi jakso katsottavissa tiistaisin MTV Katsomossa ja MTV3:lla.
Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä MTV3:n kanssa.
216. Mökkeilyä ja lämppäreitä
Treffi-ideoita, rommikaakaota ja kaupungin parhaat pullat.
Uusin podijakso on täynnä ihania ruokahetkiä viime viikolta: raflakokemuksia, yhteiskokkailuja, mökkiruokia ja tietty viikonlopun lämminleipäbileet by Bellot. Puhutaan copycat-resepteistä, yksin ravintolassa syömisestä, vaellusturskasta, rennoista brunsseista ja kaikista ihanista ideoista ystävänpäivään yksin tai yhdessä.
Listataan myös ravintolat, joihin vietäisiin itsemme syömään ja herkut, joiden perässä ollaan valmiit juoksemaan pitkin kaupunkia.
215. 800 g kasviksia ja hedelmiä
Smoothiereseptejä, talvisalaatteja ja bic mac -tacot.
Uudessa podijaksossa tarjotaan monta tapaa ottaa haltuun uusi 800g kasvissuositus. Puhutaan porkkanakakkupuurosta, kauden parhaista salaateista, Tepon kalapuikkokastikkeesta ja parhaista smoothieista. Ideoidaan pastoja, jonne saa upotettua ainakin kilon vihanneksia ja vinkataan miten kasvisruokiin saa makua ja rakennetta.
Alun kuulumisissa julistetaan uusin sipsirakkaus, paljastetaan sairastupalaisten paras snack ja vinkataan kaksi somereseptiä, jotka pääsi suoraa meidän suosikeiksi (superlatiivivaroitus!!).
214. Raflaskene ft. Toni Feri
Ravintolaunelmia, ruokatrendejä ja natuviinejä.
Vieraana yksi Helsingin kiinnostavimpia ravintoloitsijoita, The Wayn ja Maukku -ravintoloiden sekä Let me winen perustaja Toni Feri. Puhutaan hyvän ravintolan menestysreseptistä, alan trendeistä, hyvästä asiakaspalvelusta sekä stadin ja maailman raflaskenestä. Rapid Fire -kierroksessa Tonin luottoresepti, lempiviini ja viimeinen ehtoollinen.
Viikon parhaissa mm. bodari-Bellojen kuulumiset, Tampere-terkut ja uusi somesnack, jota on pakko päästä testaamaan.
213. Inspistä ja arkioivalluksia
Keittiökokeiluja, korealaista ruokaa ja arkioppeja.
Luvassa kattaus viime viikon kuulumisia, keittiöonnistumisia ja oivalluksia, jotka ovat tuoneet apua arkeen. Puhutaan nyyttäreistä, hyvistä keitoista ja one pan -ruoista, keittiöitsevarmuudesta, somessa trendaavasta kaakaosta sekä kuivakaappikaaoksesta ja sen selättämisestä.
Jaetaan opit runebergin tortuissa onnistumiseen, fiilistellään meille uusia (aasialaisia) raflalöytöjä ja puhutaan vähän myös työstä somessa.
212. In’s & Out’s 2025
Ruokaennustuksia, näkkärihimoja ja milk brew coffee.
Luvassa trendejä ja toiveita, kun listataan tämän vuoden in’s ja out’s. Puhutaan keittokirjakerhosta, misapreppailuista, itsensä haastamisesta, hidastamisesta, alkoholin käytöstä, hyvistä yöunista ja onnistuneesta arkiruokaviikosta.
Luetaan ja kommentoidaan myös Pinterestin ja Wholefoodsin trendiraportit, ja vastataan teiltä tulleisiin kuulijakyssäreihin. Viikon parhaissa jaetaan Markun hummusresepti ja puhutaan Juicen päikkystartista sekä keittiöinspiksestä, jonka takana on tällä(kin) viikolla Kian mummi.
211. 2024 parhaat
Bellan vuosikooste 2024 on täällä!
Vuoden ekassa podijaksossa listataan tärkeimmät viime vuodelta, eli ainakin: paras ruokahetki, kotiruoka-annos, (keittiö)hankinta, luottoeines ja ravintolalöytö. Kerrotaan vuoden paras jäätelö, pulla, pizza, sometili, päätös, oivallus, kokkausbiisi ja moka.
Puhutaan ruokatrendeistä, saavutusten juhlistamisesta, alemmuuskompleksista ja vinkeistä, joilla aamupuuron (ja oikeastaan koko aamun) saa seuraavalle tasolle. Jaetaan myös Bellan tykätyimmät, tallennetuimmat ja kuunnelluimmat, ja kerrotaan meidän odotuksista ja toiveista tälle vuodelle.
210. Joulufiilistelyä
Joulusnacksejä, koristeluvinkkejä ja tyrni hot toddy.
Jakso täynnä kuulumisia, joulufiilistä ja Japani-tuliaisia. Puhutaan hyvän joulun kaavasta, itse tehdystä keksiboksista, ihanista talvijälkkäreistä ja herkuista, joita tehdä joulupöydän jämäruoista. Kia jakaa pyhien rentoilulistan ja Petra söpöimmät askarteluideat.
Kerrotaan myös loppuvuoteen sopivia kirjavinkkejä ja puhutaan keinoista irtautua ylimääräisestä hössötyksestä.
Jakso sisältää mainoksen Nextorylle. Lunasta 50 päivän ilmainen kokeilujakso osoitteesta nextory.fi/bella
209. Japanin ruokaseikkailut jatkuu
Matkakertomuksia, mocheja ja reissuvinkit Japaniin.
Ruokaterkut Japanista jatkuu! Uusimmassa podijaksossa Kia ja Ida vastaa seuraajien Japani-kysymyksiin ja jakaa loppuloman tärkeimmät kuulumiset. Jutellaan mm. turistispottien ulkopuolisista helmistä, jännittävimmistä ruokakokeiluista, yakiimo-bataattiautosta, grillatusta misosta, Kian uudesta go to -juomasta, upeasta kaiseki-ateriasta ja höyrykylpykokemuksesta.
Kerrotaan, milloin Japanissa kannattaa reissata, mihin suunnata ja mitä paikallisia tapoja huomioida. Kuullaan myös geisha-bongauksesta, Kian vessakommelluksesta ja ihanista kohtaamisista paikallisten kanssa.