Podcast
Jokaviikkoinen podcast-jakso tarjoaa etänä herkullisen ruokaelämyksen lisäksi armollista ruokakeskustelua ja välillä syvällistäkin pohdintaa. Bella Table on näköalapöytä ruokakulttuurin ytimeen ja nautinnon lähteille, jossa saa kysyä ja ihmetellä. Elämän- ja tiedonjanoiset bellat vievät sinut matkalle maailman ääriin ja maisemareittiä takaisin isoäitien reseptikirjojen kautta, aina alkuperää kunnioittaen ja aina suurella rakkaudella oli kyse sitten notskimakkarasta tai ostereista. Kian ja Petran podcast juhlii kaikkia onnistumisia ja pohjaan palamisia ja tämä pöytä on katettu meille kaikille, joiden sydän sykkii ihanien makujen äärellä.
247. Arkivakkarit
Arjen kulmakivet, oivallukset ja luottoreseptit just nyt
Tässä jaksossa keskitytään luottoruokiin, joihin oikeasti turvaudutaan arjessa. Puhutaan arkiaamiaisista, lounaspelastajista, jääkaappijämien hyödyntämisestä ja aineksista, joita hamstrataan valmiiksi kaappeihin. Jaetaan viimeaikaiset oivallukset ja pitkä lista eri reseptejä, joihin turvaudutaan tällä hetkellä.
Jutellaan myös ihanista kulhoruoista, parhaista lapsiperhe-hackeistä, luottovalmisruoista ja viime aikoina inspiroineesta ”puhtaan ruoan kierteestä”. Alussa fiilistellään lähikuppiloita ja vuoden parasta salmiakkia.
246. Kuulumisia
Kaakaotahinia, (työ)unelmia ja parisuhteen 5-year plan.
Luvassa kuulumisia ja Q&A -kyssäreitä. Jaetaan mm. tämän hetken isoimmat haaveet, viihdyttävimmät jutut ja lempisometilit. Ja päädytään samalla puhumaan kaikesta muustakin – häpeästä, lapsiperhearjesta, kiireettömyydestä, isänpäivälahjoista, kaakaotahinista ja siitä, miten onnistua suklaamoussessa.
Vinkataan myös kiinnostavimmat meikkijutut ja jutellaan parisuhteen 5-year planistä. Lopun rapid fire -kierroksella kuullaan Petran mielipiteet ainakin karkkitaateleista, manifestoinnista, rituaalikaakaosta ja raejuustosta.
245. Syyslempparit
Kurpitsaherkkuja, syyssalaatteja ja uudet man crushit
Jakso on sekoitus syyslomakuulumisia, parhaita sesonkireseptejä ja ex tempore dinnereitä ystävien luona. Puhutaan karjalanpiirakka-workshopista, silakkakalastuksesta, uusista cocktail-lemppareista, parhaista air fryer -vinkeistä ja raflaillallisesta Bellojen kanssa.
Haaveillaan syyssalaateista, suunnitellaan rentoa tekemistä syyslomaviikoille ja kokkaillaan kaikkea ihanaa kauden tähdistä, eli kurpitsasta ja ompusta. Tehdään myös pieni syväsukellus kouluruokailuun ja julkkisstaroihin, jotka ovat vieneet meidän sydämet just nyt.
244. Ruokarakastajan Helsinki
Best of Helsinki.
Jakso omistettu puhtaasti Helsingin raflahelmille. Listataan ihanimmat aamiais-, lounas- ja illallispaikat erilaisiin tilanteisiin arkipäivistä juhliin, on-the-go-hetkiin, treffi-iltoihin, märkiin lounaisiin, myöhäisillan nälkään ja yksin nautiskeluun.
Puhutaan pop-upeista, uusista tulokkaista, meidän luottotilauksista ja siitä, millaisia paikkoja kaupunkiin kaivataan. Kerrotaan, miten meidän ravintoloissa käyminen on muuttunut ja mihin haaveillaan pääsevämme seuraavaksi. Alussa fiilistellään myös silakkamarkkinoita, ystävien kanssa pidettyjä low-key dinnereitä ja viinikippistelyä koirapuistossa.
243. Syysmenut ja Porvoo-lempparit
Syysmenuja, viininmaistelua ja unelmien staycation.
Nyt loihditaan ihanat syysmenut, fiilistellään viime viikon parhaita ja saadaan yllätysvieraaksi Teppo kertomaan Bellojen viinimaistelutarinoita.
Puhutaan mummin kaalilaatikosta, täydellisistä paistetuista perunoista, snägärikulttuurista, ihanasta kombucha beurre blanc -kastikkeesta, pastis-simpukoista, Kian uudesta lempicocktailista ja Petran voisilmäpullalöydöstä. Fiilistellään unelmien hotelliaamiaista ja kaupungin parasta tartaria. Lopussa jaetaan 6 ihanaa menukokonaisuutta, jotka sopivat täydellisesti pimeneviin iltoihin.
242. Sienimania
Road trippejä, retkieväitä ja syväsukellus sieniin.
Luvassa kattaus viime viikon kuulumisia ja kaikkea sienistä – jutellaan lajien tunnistuksesta, sienien käsittelystä ja säilömisestä, meidän lempisienistä, hyvistä apajista, parhaista sieniresepteistä ja tietty ihanista sienimetsäeväistä.
Kerrotaan, mistä aloittelijan kannattaa lähteä liikkeelle ja kuullaan myös itse sieni-queen Saimi Hoyerin parhaat vinkit sienimetsään (ja elämään). Alussa puhutaan myös tyttöjen road tripeistä, ihanimmista reissueväistä, siivousvinkeistä ja parhaista parenting hackeista.
Jakso sisältää mainoksen Kiiltolle.
241. Syysfiilis
Kaakaohimoja, Pariisin parhaita ja cozy bucket list syksyyn.
Nyt viritetään syystunnelma huippuunsa: unelmoidaan afternoon tea -herkuista, nautiskellaan juustovoikkareita peiton alla ja fiilistellään ihania leivontaprojekteja, kirjakerhoja, leffa-aamuja ja treffi-iltoja.
Puhutaan myös Petran Pariisin reissusta, Kian kotoiluviikonlopusta, sunday roastista, julkkisbongauksista, unelmaohuista letuista, vitello tonnato -pastasta ja ohjeesta, jolla kaakaosta saa täydellistä. Lopussa listataan tekemistä syksyiseen Helsinkiin kotimuseoista tunnelmallisiin rafloihin ja kahviloihin.
240. Sadonkorjuujuhlat
Synttäriherkkuja, sadonkorjuujuhlia ja syksyn raaka-aine prep.
Luvassa kattaus ihania sadonkorjuuruokia, viikonlopun juhlakuulumisia ja monta vinkkiä siihen, miten sesongin herkuista saa prepattua kaikkea ihanaa arkiruokakokkailuihin.
Puhutaan sokko-shampanjatastingistä, donitsi-pavlovasta, maissimajoneesista, parmesaanikekseistä, täydellisestä ruskistuspannusta, keittiön lemppariveitsistä, spicy cashew -kastikkeesta ja muista komponeista, joita toivotaan meidän jääkaapista löytyvän tänä syksynä. Julistetaan myös vampyyrisyksy, pieni pumpkin spice -rant ja tämän hetken lempiyrtti.
Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Fiskarsille.
239. Syksy lovers club
Teelöytöjä, kaappien siivousta ja girl new year.
Tämä jakso on oodi alkusyksylle, arkirutiineille ja kivoille girl new year -jutuille. Listataan just nyt inspiroivia hyvän olon juttuja, unelmoidaan uusista projekteista ja kokkaillaan kaikkea kivaa kaapeista löytyvistä jämistä.
Puhutaan salaisista pinterest-kansioista, keittiön, vaatekaapin ja mielen siivoamisesta, unelmien granolasta ja vähän myös manifestoinnista, salirutiineista ja somekannanotoista. Pidetään pieni tee-corner ja jaetaan sesonkiin sopiva mealprep-vinkki sekä viime aikojen luetut kirjasuosikit.
238. Loppukesän ruokainspis
Mökkikokkailua, budjettivinkkejä ja ruokaretriitin parhaat.
Jaksossa kattaus viime viikon ruokahetkiä – eli parhaat palat ainakin saaressa pidetystä ruokaretriitistä, ihanasta mökkiaamiaisesta, teehuonevisiitistä ja synttäribrunssin tarjottavista.
Puhutaan täydellisestä grilled cheese -leivästä, onnistuneista aperitivohetkistä, Skotlanti-kaipuusta, parasta ennen -päivämääristä, puheiden pitämisestä, 80-vuotiaiden kanssa käydyistä keskusteluista ja tavoista, joilla mökkikokkailusta saa rennompaa (isollakin porukalla). Lopussa annetaan myös vinkit opiskelijabudjetilla kokkaamiseen ja lapsiystävällisiin rafloihin Helsingissä.
237. Ihanimmat veget
Sadonkorjuupizzaa, mustikkadumplingseja ja tahmea arkeenpaluu
Luvassa kattaus viime viikon kuulumisia eli kaikki parhaat hyvästä ruokaviikosta (ja vähän myös tahmeasta arkeenpaluusta).
Puhutaan papuhimosta, batch-kokkailusta, aprikoosisalaatista, hyvistä lapsiperheresepteistä, aivoille terveellisestä ruoista ja Panchon ekasta ahvensaalista. Vinkataan viime aikojen ruokakirjalöydöt ja ideoidaan kaikkea ihanaa kauden tähdille: marjoille, sienille, kesäkurpitsoille ja tomaateille. Listataan myös kasa iisejä arkiruokia, joita himoitaan just nyt.
236. Kesäloman parhaat
Kesäkuulumisia, tattarivohveleita ja täydellinen club sandwich
Bellat is back! Jaksossa kuulumisia lomalta ja kesäkeittiöstä. Puhutaan melonisalaatteista, itse tehdystä vadelmapehmiksestä, kreiseistä katkarapuleivistä, uudesta sipsilöydöstä, loman parhaasta korvapuustista ja kaikista ihanista retkistä kesä-Suomessa.
Jaetaan kesän ihanimmat ruoat, tilatuin mäkkäriannos ja parhaat herkut kahdesta tämän kesän bellalempparista eli taateleista ja tomaateista. Listataan myös bucket-list juttuja ja parhaat terdet elokuuksi kaupungissa.
235. Kesän ruoka-bucketlist
Maissiribsejä, grillattuja taateleita ja mansikka-GT.
Viimeinen podijakso ennen lomaa on omistettu kesän must have -kokkailulle, huolettomuudelle & haaveille, lomasuunnitelmille ja tietty tämän hetken ruokahimotuksille.
Puhutaan viisaista naisista, kasarijälkkäreistä, juhannuksen uusista ruokalöydöistä, itse tehdystä viilistä, hellepäivän haaleasta pastasta ja ruoista, joita hamstrataan mökille hätävaraksi. Inspiroidutaan papuannoksista, puhutaan vähän aamudopamiineista ja keksitään kaikkea ihanaa kirsikasta. Listataan myös uusia tulokkaita kesän kaupunkipäiviin.
234. Juhannus Q&A
Aperitivoja, kukkakeksejä ja juhannuspöydän uudet tulokkaat.
Jakso omistettuna juhlista parhaalle, eli juhannukselle. Puhutaan täydellisestä tomaattiliemestä, sinisimpukoista, kukkakekseista, pienen budjetin juhannuspöydästä ja vinkistä, jolla kotikeittiössä syntyy kaviaaria.
Alussa fiilistellään Palace-illallista, villiyrttikurssia ja räppikeikkaa, välissä skoolataan mocktaileilla ja lopussa lauletaan tietty parit snapsilaulut. Vinkataan myös laiskan bailaajan paras hack ja listataan monta ideaa juhannuksen DIY-projekteihin ja aperitivohetkiin.
233. Bella Table 5-vee
Synttärifiilistelyä ja Bella-partyt
Uusin podijakso on kunnon synttärispecial! Jaetaan recap meidän syndejuhlista ja kreiseimmistä bella-hetkistä. Saadaan myös ylläriviestejä seuraajilta ja vierailta vuosien varrelta, ja kuullaan jaksossa mm. Sikke Sumaria, Enni Koistista, Hanna Jenseniä ja kaikkia muita ihania.
Puhutaan unelmista, niiden toteutumisesta, tulevaisuuden Bella-haaveista, somen muutoksista ja siitä, millaista työ taustalla on ja miten se on muuttunut vuosien varrella. Pidetään myös pieni Bella-visa ja fiilistellään välissä luottodrinkkejä, Tiktok-löytöjä ja tietty juhlissa ollutta Bella-signaturejädeä.
Jakso sisältää mainoksen kumppanillemme 3 Kaveria.
230. Käpiksen trendiraportti
Viinibaareja, kesäkahviloita ja ihana Köpis.
Jaksossa Köpiksen trendikatsaus ja kasa muita kuulumisia reissusta, kaupungilta ja mökiltä. Listataan Köpiksen ihanimmat raflat, leipomot, viinibaarit ja hotellit, ja inspiroidutaan kaupungin pukeutumistrendeistä, ihanista leivoksista ja simppeleistä annoksista.
Puhutaan aamiaisista, parsakohokkaista, täydellisestä croque monsieur -leivästä, viime viikon arkikokkailusta ja girl dinnereistä, jotka oikeasti kiinnostaa. Haaveillaan myös kaikista ihanista kesäkahviloista ja jaetaan paras parisuhdevinkki ikinä.
229. Bellat mökkilaiturilla
Bellat goes avara luonto: Kalaoppaita, rapeita pottuja ja laiturilive.
Luvassa lyhentämätön kevätraportti merenrannalta. Fiilistellään mökkilaiturilla ympäröivää luontoa, viikonlopun herkkuja ja vihdoin paistavaa aurinkoa.
Puhutaan äitienpäivän kokkailuista, ihanista kevätsalaateista, mökkimiljöön tuomasta rentoudesta, yksin leffassa käymisestä, WWF:n kalaoppaasta, elämämme parhaasta tiramisusta ja tietty kauden tärkeimmistä raporteista eli lintubongauksista. Vinkataan myös yksi sarjavinkki, uusi puolivalmistelöytö ja salaisuus, jolla perunoista saa extrarapeita.
228. Kuulumisia
Kaviaarikermaa, Jodel-juoruja ja suoria TV-lähetyksiä
Luvassa podijaksossa kunnon kattaus viime aikojen kuulumisia, eli kaikkea laidasta laitaan: kirjaprojekteja, TV-kuvauksia, Tukholma-löytöjä, tuotelanseerauksia, pizzabileitä, vatsavaivoja, Petran leikkauskuulumisia ja siitä toipumista.
Puhutaan myös hiiligrillauksesta, täydellisestä hodari-buffasta, Jarviksen 1-vee bailuista ja siitä, millaista on olla suorassa tv-lähetyksessä parin tunnin yöunilla. Inspiroidutaan Tukholmasta bongatuista herkuista ja ideoidaan ihania tarjottavia äitienpäiväjuhliin.
226. Vappu
Confattu purjo, puffattu gyoza ja muita vappuherkkuja
Uusimmassa podijaksossa pääsiäispöytien parhaat ja iso kasa ideoita vappuun. Puhutaan juhlapyhien viettämisestä, jalapeño-tuulihatuista, taivaallisesta peruna-purjovuoasta, ekoista puutarhakuulumisista ja kaikista ihanista frittiherkuista.
Jaetaan napusteluideoita vappuun mökillä, kaupungissa ja piknikeillä. Vinkataan paras sima, ihana cocktail, coolein ristikkolehti, viime aikojen kivoimmat viinit ja monta uutta dippi-ideaa. Lopussa tiisaillaan kaikesta kutkuttavasta, jota on luvassa tulevina viikkoina.
225. Q&A
Kuulumisia, kokkailumotivaatiota ja farmielämää
Nyt vastataan teiltä tulleisiin kysymyksiin. Puhutaan unelmien toteuttamisesta, ekasta mökkiyöstä, ihanasta ruisleivästä, itsetunnosta ja vähän rahankäytöstä sekä vaikeista keskusteluista ystävyyssuhteissa.
Kerrotaan meidän julkkis man crushit, (arki)pukeutumisvinkit ja lempikirjat just nyt. Vinkataan myös paras tapa käyttää salsapurkin jämät ja pohditaan, mistä löytää kokkailuinspistä vaikka tuntuu että ei vaan jaksa.