Podcast
Jokaviikkoinen podcast-jakso tarjoaa etänä herkullisen ruokaelämyksen lisäksi armollista ruokakeskustelua ja välillä syvällistäkin pohdintaa. Bella Table on näköalapöytä ruokakulttuurin ytimeen ja nautinnon lähteille, jossa saa kysyä ja ihmetellä. Elämän- ja tiedonjanoiset bellat vievät sinut matkalle maailman ääriin ja maisemareittiä takaisin isoäitien reseptikirjojen kautta, aina alkuperää kunnioittaen ja aina suurella rakkaudella oli kyse sitten notskimakkarasta tai ostereista. Kian ja Petran podcast juhlii kaikkia onnistumisia ja pohjaan palamisia ja tämä pöytä on katettu meille kaikille, joiden sydän sykkii ihanien makujen äärellä.
253. Jouluruoka ft. Kaisa Kuokka
Juustokohokkaita, punajuuritacoja ja joulukinkun haastaja
Nyt ideoidaan kaikkea uutta joulupöytään, kun saadaan vieraaksi kaupungin virallinen joulufanaatikko, joulukirjailija ja @christmaswithkaisa-tililtä tuttu Kaisa Kuokka!
Puhutaan kalapöydän uusista kaavoista, manchego-kohokkaista, Lucia-päivän perinteistä, legendaarisista kinuskipoppareista, joulupöydän salaateista ja kasvisruoista, freeseistä jälkkäreistä ja siitä, miten luoda stressitön joulu (ja huomaamaton joulusiivous).
Vinkataan joulun nerokkain köynnöskoriste, kinkun korvaava pääruokaidis ja keino, jolla saa kaikki pysymään hyvällä tuulella läpi joulun. Lopussa kuullaan myös loppuvuoden kiperimmät kysymykset eli jouluaiheinen rapid fire -kierros.
252. Drinkkikoulu, askartelumania ja juhlamenut
Jaksossa inspiroidutaan uusista raflatuttavuuksista, fiilistellään viikonlopun askarteluprojekteja ja kippistellään drinkkikoulun ihanilla cocktaileilla. Ideoidaan kaikkea ihanaa itsenäisyyspäivän juhlapöytään ja jaetaan monta söpöä (kuusen)koristeluvinkkiä.
Puhutaan joulupikkeleistä, porotacoista, campari-lohesta, viikuna-carpacciosta, kauden upeimmista jääpaloista sekä ravintolakokemuksista lasten kanssa. Alussa kuullaan myös pieni teaser Markun ja Tepon bello-reissulta Köpiksestä.
251. Pikkujoulut
Kauden cocktaileja, dippitastingeja ja loaded fries
Jaksossa käynnistetään joulufiilistely ja inspiroidutaan pikkujoulupöytien parhaista herkuista. Puhutaan kaikista ihanista tarjottavista: unelmien sipulikeitosta, täydellisestä loaded fries -annoksesta, erilaisista dippilautasista ja somesta bongatuista koristeluideoista. Ja tietty meidän lempi-cocktaileista, joihin ideoidaan pienet joulutwistit.
Viikon parhaissa fiilistellään mm. yllätyssynttäreitä, piparkakkupaaa ja viikonlopun yhteisestä Bella-getawaytä landella.
250. Afternoon tea
Unelmien teekattaus.
Jakso tarjoaa ison kasan inspistä afternoon tea -pöytään. Ideoidaan teemaan sopivia suupaloja ja snäkkejä, ja listataan kivoimmat klassikkoherkut. Puhutaan mustikkaskonsseista, earl grey -pannacottasta, matcha-jälkkäreistä, biscoff-tryffelistä ja mini-briosseista.
Viikon parhaissa fiilistellään mm. Kian suunnittelemaa syysmenua, Petran papaijasalaattia ja sesongin ekoja jouluherkkuja.
249. Iltapalat
Delileipiä, tofumunakasta ja itse tehdyt onigirit.
Nyt jaetaan inspistä ihaniin iltaruokiin. Listataan kiinnostavimmat leipäherkut, kananmunareseptit ja muut iltaan sopivat snäkit.
Puhutaan täydellisestä egg salad -täytteestä, seesamkuorrutetuista leivistä, wrapeista, dipeistä, parhaista raejuustoresepteistä sekä kauppahallien ja torien inspiroivista antimista. Alussa jaetaan myös viime viikon parhaita eli kuullaan mm. katsaus uutuusjäätelöihin, uuteen kahvilöytöön ja täydelliseen sushiriisiin.
248. Ihanimmat just nyt
Bataattinuudeleita, kastanjatiramisua ja isänpäivän menuidikset
Jaksossa fiilistellään kaikkea mikä inspiroi just nyt – puhutaan kastanjahimosta, kimchiletuista, DIY-hasselpähkinäsuklaasta, Petran ystävän aurajuustopastasta ja Kian viime viikon japanifiiliistelyistä.
Jaetaan inspistä isänpäivän ruokapöytään ja lahjaideoiksi, vinkataan uudet ruokaohjelmalöydöt ja lorautetaan vähän calvadosta kaikkiin kauden herkkuihin. Lopun rapid fire -rundilla kuullaan Kian mielipiteet mm. kaviaarista, Stanley cupista ja matcha lateista.
247. Arkivakkarit
Arjen kulmakivet, oivallukset ja luottoreseptit just nyt
Tässä jaksossa keskitytään luottoruokiin, joihin oikeasti turvaudutaan arjessa. Puhutaan arkiaamiaisista, lounaspelastajista, jääkaappijämien hyödyntämisestä ja aineksista, joita hamstrataan valmiiksi kaappeihin. Jaetaan viimeaikaiset oivallukset ja pitkä lista eri reseptejä, joihin turvaudutaan tällä hetkellä.
Jutellaan myös ihanista kulhoruoista, parhaista lapsiperhe-hackeistä, luottovalmisruoista ja viime aikoina inspiroineesta ”puhtaan ruoan kierteestä”. Alussa fiilistellään lähikuppiloita ja vuoden parasta salmiakkia.
246. Kuulumisia
Kaakaotahinia, (työ)unelmia ja parisuhteen 5-year plan.
Luvassa kuulumisia ja Q&A -kyssäreitä. Jaetaan mm. tämän hetken isoimmat haaveet, viihdyttävimmät jutut ja lempisometilit. Ja päädytään samalla puhumaan kaikesta muustakin – häpeästä, lapsiperhearjesta, kiireettömyydestä, isänpäivälahjoista, kaakaotahinista ja siitä, miten onnistua suklaamoussessa.
Vinkataan myös kiinnostavimmat meikkijutut ja jutellaan parisuhteen 5-year planistä. Lopun rapid fire -kierroksella kuullaan Petran mielipiteet ainakin karkkitaateleista, manifestoinnista, rituaalikaakaosta ja raejuustosta.
245. Syyslempparit
Kurpitsaherkkuja, syyssalaatteja ja uudet man crushit
Jakso on sekoitus syyslomakuulumisia, parhaita sesonkireseptejä ja ex tempore dinnereitä ystävien luona. Puhutaan karjalanpiirakka-workshopista, silakkakalastuksesta, uusista cocktail-lemppareista, parhaista air fryer -vinkeistä ja raflaillallisesta Bellojen kanssa.
Haaveillaan syyssalaateista, suunnitellaan rentoa tekemistä syyslomaviikoille ja kokkaillaan kaikkea ihanaa kauden tähdistä, eli kurpitsasta ja ompusta. Tehdään myös pieni syväsukellus kouluruokailuun ja julkkisstaroihin, jotka ovat vieneet meidän sydämet just nyt.
244. Ruokarakastajan Helsinki
Best of Helsinki.
Jakso omistettu puhtaasti Helsingin raflahelmille. Listataan ihanimmat aamiais-, lounas- ja illallispaikat erilaisiin tilanteisiin arkipäivistä juhliin, on-the-go-hetkiin, treffi-iltoihin, märkiin lounaisiin, myöhäisillan nälkään ja yksin nautiskeluun.
Puhutaan pop-upeista, uusista tulokkaista, meidän luottotilauksista ja siitä, millaisia paikkoja kaupunkiin kaivataan. Kerrotaan, miten meidän ravintoloissa käyminen on muuttunut ja mihin haaveillaan pääsevämme seuraavaksi. Alussa fiilistellään myös silakkamarkkinoita, ystävien kanssa pidettyjä low-key dinnereitä ja viinikippistelyä koirapuistossa.
243. Syysmenut ja Porvoo-lempparit
Syysmenuja, viininmaistelua ja unelmien staycation.
Nyt loihditaan ihanat syysmenut, fiilistellään viime viikon parhaita ja saadaan yllätysvieraaksi Teppo kertomaan Bellojen viinimaistelutarinoita.
Puhutaan mummin kaalilaatikosta, täydellisistä paistetuista perunoista, snägärikulttuurista, ihanasta kombucha beurre blanc -kastikkeesta, pastis-simpukoista, Kian uudesta lempicocktailista ja Petran voisilmäpullalöydöstä. Fiilistellään unelmien hotelliaamiaista ja kaupungin parasta tartaria. Lopussa jaetaan 6 ihanaa menukokonaisuutta, jotka sopivat täydellisesti pimeneviin iltoihin.
242. Sienimania
Road trippejä, retkieväitä ja syväsukellus sieniin.
Luvassa kattaus viime viikon kuulumisia ja kaikkea sienistä – jutellaan lajien tunnistuksesta, sienien käsittelystä ja säilömisestä, meidän lempisienistä, hyvistä apajista, parhaista sieniresepteistä ja tietty ihanista sienimetsäeväistä.
Kerrotaan, mistä aloittelijan kannattaa lähteä liikkeelle ja kuullaan myös itse sieni-queen Saimi Hoyerin parhaat vinkit sienimetsään (ja elämään). Alussa puhutaan myös tyttöjen road tripeistä, ihanimmista reissueväistä, siivousvinkeistä ja parhaista parenting hackeista.
Jakso sisältää mainoksen Kiiltolle.
241. Syysfiilis
Kaakaohimoja, Pariisin parhaita ja cozy bucket list syksyyn.
Nyt viritetään syystunnelma huippuunsa: unelmoidaan afternoon tea -herkuista, nautiskellaan juustovoikkareita peiton alla ja fiilistellään ihania leivontaprojekteja, kirjakerhoja, leffa-aamuja ja treffi-iltoja.
Puhutaan myös Petran Pariisin reissusta, Kian kotoiluviikonlopusta, sunday roastista, julkkisbongauksista, unelmaohuista letuista, vitello tonnato -pastasta ja ohjeesta, jolla kaakaosta saa täydellistä. Lopussa listataan tekemistä syksyiseen Helsinkiin kotimuseoista tunnelmallisiin rafloihin ja kahviloihin.
240. Sadonkorjuujuhlat
Synttäriherkkuja, sadonkorjuujuhlia ja syksyn raaka-aine prep.
Luvassa kattaus ihania sadonkorjuuruokia, viikonlopun juhlakuulumisia ja monta vinkkiä siihen, miten sesongin herkuista saa prepattua kaikkea ihanaa arkiruokakokkailuihin.
Puhutaan sokko-shampanjatastingistä, donitsi-pavlovasta, maissimajoneesista, parmesaanikekseistä, täydellisestä ruskistuspannusta, keittiön lemppariveitsistä, spicy cashew -kastikkeesta ja muista komponeista, joita toivotaan meidän jääkaapista löytyvän tänä syksynä. Julistetaan myös vampyyrisyksy, pieni pumpkin spice -rant ja tämän hetken lempiyrtti.
Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Fiskarsille.
239. Syksy lovers club
Teelöytöjä, kaappien siivousta ja girl new year.
Tämä jakso on oodi alkusyksylle, arkirutiineille ja kivoille girl new year -jutuille. Listataan just nyt inspiroivia hyvän olon juttuja, unelmoidaan uusista projekteista ja kokkaillaan kaikkea kivaa kaapeista löytyvistä jämistä.
Puhutaan salaisista pinterest-kansioista, keittiön, vaatekaapin ja mielen siivoamisesta, unelmien granolasta ja vähän myös manifestoinnista, salirutiineista ja somekannanotoista. Pidetään pieni tee-corner ja jaetaan sesonkiin sopiva mealprep-vinkki sekä viime aikojen luetut kirjasuosikit.
238. Loppukesän ruokainspis
Mökkikokkailua, budjettivinkkejä ja ruokaretriitin parhaat.
Jaksossa kattaus viime viikon ruokahetkiä – eli parhaat palat ainakin saaressa pidetystä ruokaretriitistä, ihanasta mökkiaamiaisesta, teehuonevisiitistä ja synttäribrunssin tarjottavista.
Puhutaan täydellisestä grilled cheese -leivästä, onnistuneista aperitivohetkistä, Skotlanti-kaipuusta, parasta ennen -päivämääristä, puheiden pitämisestä, 80-vuotiaiden kanssa käydyistä keskusteluista ja tavoista, joilla mökkikokkailusta saa rennompaa (isollakin porukalla). Lopussa annetaan myös vinkit opiskelijabudjetilla kokkaamiseen ja lapsiystävällisiin rafloihin Helsingissä.
237. Ihanimmat veget
Sadonkorjuupizzaa, mustikkadumplingseja ja tahmea arkeenpaluu
Luvassa kattaus viime viikon kuulumisia eli kaikki parhaat hyvästä ruokaviikosta (ja vähän myös tahmeasta arkeenpaluusta).
Puhutaan papuhimosta, batch-kokkailusta, aprikoosisalaatista, hyvistä lapsiperheresepteistä, aivoille terveellisestä ruoista ja Panchon ekasta ahvensaalista. Vinkataan viime aikojen ruokakirjalöydöt ja ideoidaan kaikkea ihanaa kauden tähdille: marjoille, sienille, kesäkurpitsoille ja tomaateille. Listataan myös kasa iisejä arkiruokia, joita himoitaan just nyt.
236. Kesäloman parhaat
Kesäkuulumisia, tattarivohveleita ja täydellinen club sandwich
Bellat is back! Jaksossa kuulumisia lomalta ja kesäkeittiöstä. Puhutaan melonisalaatteista, itse tehdystä vadelmapehmiksestä, kreiseistä katkarapuleivistä, uudesta sipsilöydöstä, loman parhaasta korvapuustista ja kaikista ihanista retkistä kesä-Suomessa.
Jaetaan kesän ihanimmat ruoat, tilatuin mäkkäriannos ja parhaat herkut kahdesta tämän kesän bellalempparista eli taateleista ja tomaateista. Listataan myös bucket-list juttuja ja parhaat terdet elokuuksi kaupungissa.
235. Kesän ruoka-bucketlist
Maissiribsejä, grillattuja taateleita ja mansikka-GT.
Viimeinen podijakso ennen lomaa on omistettu kesän must have -kokkailulle, huolettomuudelle & haaveille, lomasuunnitelmille ja tietty tämän hetken ruokahimotuksille.
Puhutaan viisaista naisista, kasarijälkkäreistä, juhannuksen uusista ruokalöydöistä, itse tehdystä viilistä, hellepäivän haaleasta pastasta ja ruoista, joita hamstrataan mökille hätävaraksi. Inspiroidutaan papuannoksista, puhutaan vähän aamudopamiineista ja keksitään kaikkea ihanaa kirsikasta. Listataan myös uusia tulokkaita kesän kaupunkipäiviin.
234. Juhannus Q&A
Aperitivoja, kukkakeksejä ja juhannuspöydän uudet tulokkaat.
Jakso omistettuna juhlista parhaalle, eli juhannukselle. Puhutaan täydellisestä tomaattiliemestä, sinisimpukoista, kukkakekseista, pienen budjetin juhannuspöydästä ja vinkistä, jolla kotikeittiössä syntyy kaviaaria.
Alussa fiilistellään Palace-illallista, villiyrttikurssia ja räppikeikkaa, välissä skoolataan mocktaileilla ja lopussa lauletaan tietty parit snapsilaulut. Vinkataan myös laiskan bailaajan paras hack ja listataan monta ideaa juhannuksen DIY-projekteihin ja aperitivohetkiin.