Podcast
Jokaviikkoinen podcast-jakso tarjoaa etänä herkullisen ruokaelämyksen lisäksi armollista ruokakeskustelua ja välillä syvällistäkin pohdintaa ruokafilosofiasta. Bella Table on näköalapöytä ruokakulttuurin ytimeen ja nautinnon lähteille, jossa saa kysyä ja ihmetellä. Elämän- ja tiedonjanoiset bellat vievät sinut matkalle maailman ääriin ja maisemareittiä takaisin isoäitien reseptikirjojen kautta, aina alkuperää kunnioittaen ja aina suurella rakkaudella oli kyse sitten notskimakkarasta tai ostereista. Kian ja Petran podcast juhlii kaikkia onnistumisia ja pohjaan palamisia ja tämä pöytä on katettu meille kaikille, joiden sydän sykkii ihanien makujen äärellä.
183. 57 ihanaa viime viikolta
Suora TV-lähetys, itsevarmuusidolit ja lusikkaleivät yuzu kosho.
Kuulumisjakso omistettuna ihan kaikelle viime viikolta! Puhutaan flunssahimoista, vapun ruokahetkistä, unelmien afternoon tea -kattauksesta, trendejä vastaan taistelusta, taideostoista, täydellisestä raflaplydästä - ja vähän sekä Kian lapsettomuushoitojen kuulumisista että Petran (ruoka)toiveista äitienpäivään.
Paljastetaan meidän itsevarmuusidolit, vinkataan lahjaideoita viikonloppuun ja ideoidaan kaikkea ihanaa yuzusta ja hibiscuksesta. Puhutaan myös vespailusta, Petran taikinahimosta, Kian TV-esiintymisestä ja thousand island -kastikkeesta.
Ps. Jollain toisella laskutavalla otsikko voisi olla myös 157 ihanaa viime viikolta 😛💌
182. The art of hosting ft. Eeva Kolu
Illanistujaisia, teekutsuja ja stressitöntä hostausta.
Vieraana kirjailija, somevaikuttaja ja hostaustaidon queen, ihana Eeva Kolu! Jutellaan onnistuneista illanistujaisista, stressin minimoinnista, iiseimmistä wau-elementeistä, parhaista paperiserveteistä ja siitä, miten tehdä hostaamisesta itselle mukavaa.
Eeva jakaa vinkit kirppislöytöihin, ohjelmanumeroiden ideoitiin ja pöytien koristeluun, ja opettaa meille uutta niin teen juonnista kuin paahtoleipien tarjoilustakin. Viikon parhaissa puhutaan myös melanzane-pyöryköistä, villivattu-tiramisusta ja ihanasta hernesoosista, josta ennustetaan kesäannosten hittiä.
181. Unelmia ja vappuherkkuja
Sushiveneitä, munkkivinkkejä ja dirty martini -dippi.
Uusin podijakso on kunnon sekoitus viime viikon kuulumisia: haaveilua ja unelmien toteuttamista, ystävien loihtimia herkkuja, bellakohtaamisia ja ihananpitkiä halauksia sekä tietenkin inspiraatiota vappuun.
Vinkataan jaksossa kevään raikkain mocktail, söpöin vappulahja ja pari askarteluprojektia. Puhutaan (gluteenittomista) munkeista, parhaista vegenakeista, ihanista lihapiirakoista, filotaikinaherkuista, prinsessakakkujäätelöstä, lapsiperheille sopivista snäkeistä sekä parhaista dipeistä ja dipattavista.
Jaetaan tietty myös kasa ideoita erilaisiin perunasalaatteihin, julistetaan lisää leikkiä keittiöön ja paljastetaan Kian tuleva kesäaktiviteetti no 1 (liittyy unelmiin!).
180. Kevätinspis Q&A
Arjen onnistumisia, ihania vegejä ja béarnaise pro tips
Jakso täynnä kevätinspistä ja kauden ihanimpia kasviksia! Puhutaan inspiraatiosta ja sen synnystä, taiteen merkityksestä ja arkikokkailua helpottavista oivalluksista. Fiilistellään kyssäkaalia, béarnaisea, ihania brunssiannoksia, täydellisiä sitruunamunkkeja ja Vallilassa saavutettua köpistunnelmaa.
Q&A:ssa vastataan teidän kysymyksiin kevätkokkailuista. Jaetaan vinkit parhaisiin retiisi- ja parsa-annoksiin, kauden himottavimpiin cocktaileihin, pikkeliliemien maustamiseen ja mökkikuumeen selättämiseen.
Jakso sisältää mainoksen & alekoodin Glorian Ruoka & Viinille.
179. Rehelliset kuulumiset
Jaksossa vaikeita aiheita, rehellisiä kuulumisia ja kahden ystävän keskusteluja, joihin vähän vahingossa ajauduttiin ja jonka julkaisusta ei (vieläkään) olla ihan varmoja. Mutta ehkä tämä keskeneräisyys on just sitä, mitä maailma kaipaa lisää?
Startataan keskustelu yhdestä kuulijapalautteesta ja päädytään terapioimaan meidän arkea, työtä, somea, yhteiskunnan normeja, pikkulapsiarkea, lapsettomuutta ja meidän ystävyyttä keskellä kaikkea tätä. Ja tullaan lopulta suurten oivallusten äärelle. Viikon parhaissa puhutaan myös Kian lasagneprojektista, Petran & Panchon yhteiskokkailusta ja vinkeistä, joilla saa tiramisusta vielä vähän parempaa.
178. Kevään ihanimmat annokset
Private chef ja parhaita pääsiäiskokkailuja 👨🏻🍳🥐🍳
Jakso täynnä kaikkea keväistä ja ihanaa! Fiilistellään ensin Tepon yllärisynttäreitä, joissa huippukokki Jussi In o Cateringiltä tuli keittiölle loihtimaan yllätysmenun (dinner saatu). Jaetaan Jussilta saatuja oppeja ja fine dining -tason annosideoita ja jutellaan siitä, miltä tuntuu kun private chef häärää omassa keittiössä.
Loppuosan päätähtenä on kaikki parhaat pääsiäisherkut. Puhutaan peltipaellasta, ihanasta ankka-annoksesta, pikapikkeleistä, veriappelsiini-vispipuurosta, sitruspiiraista, kotitekoisista crookieista ja herkusta, joka syntyy vanhentuneesta maidosta. Ja jaetaan samalla vinkit niin parsojen säilyvyyteen, palovammojen parantamiseen kuin kevätsiivousinspiksen löytymiseenkin.
177. Bellat Barolossa
Viinitiloja, ferrarinpunainen Prada ja 230 goleadoria.
Kaikki meidän matkasta Piemonteen! Fiilistellään reissun parhaita paloja ja kerrotaan, miten päästiin vierailulle Barbarescon legendaarisimpaan viinitaloon itse Gaia Gajan hostaamana.
Puhutaan viininviljelystä, tastingeistä, Barolon spessusta raflaillasta, pastakurssista ja siitä, miten meistä tuli yhtäkkiä viinitekijöitä. Ja tietty kaikista reissun ruokahetkistä: parhaista pastoista, täydellisestä tartarista ja pannacotasta, uudesta keksirakkaudesta, Chinatownin löydöistä ja ihanimmista Italia-snackseistä.
Jaetaan parhaat vinkit pikavisiitille Milanoon ja kerrotaan, miten Kia päätyi ostamaan ensimmäisen merkkilaukkunsa. Kuullaan myös rapid fire, eli kaikki tärkeimmät ruoka- ja viinikyssärit suoraan Gaia Gajan vastaamana ❤️🔥
176. Synttäreitä ja kevättä lautasella
Juhlajärkkäilyä, kakkukoristelua ja keväthimoja
Fiilistellään Panchon synttärikemuja ja jaetaan pääsiäisen ruokasuunnitelmia. Vinkataan kakkutalkoissa opitut pro tipsit, hyvän hodaribuffan ainekset ja pääsiäisen raikkaimmat jälkkäri-ideat.
Puhutaan söpöistä sitrushedelmistä, pienistä askarteluprojekteista, veriappelsiini-donitseista, uusista smoothielöydöistä, yllättävästä sushiherkusta ja kevään ihanimmasta ceviche-annoksesta. Kerrotaan myös viime aikojen kiinnostavimmat ruokakirjalöydöt ja ainakin kaksi tapaa lisätä (kokkailu)inspiraatiota.
175. Benjin carbonara ja muuta ihanaa
Pickle shot, passionpippuri ja Benjin pastaopit.
Kaikki yhteiskokkailusta Benjamin Ingrosson kanssa. Kerrotaan parhaat palat livepäivän kulisseista ja jaetaan laulajalta saadut opit täydelliseen carbonaraan. Kuullaan myös liven jälkeen nauhoitettu rapid fire, eli Benjin lempiraflat, luottoannokset, italiavinkit ja unelmien treffiruoka (🆘😮💨🔥).
Viikon parhaissa puhutaan inspiroivista rafla-annoksista ja viime viikon ruokalöydöistä: passionpippurista, pickle shot -drinkistä, veriappelsiini-aperitivosta ja pastasta, joka melkein päätyi Benjaminin lautaselle.
174. Herkuttelua Helsingissä ft. Ella
Ulkona syömisestä, rafla-arvosteluista ja sometyöstä.
Vieraana TikTokin ”Herkuttelua Helsingissä -ravintolavideoista suosioon noussut somevaikuttaja Ella Wehkalampi, jonka kanssa puhutaan suomalaisesta raflakulttuurista, parhaista ravintolakokemuksista ja spicy margaritoista.
Jutellaan Ellan kuuluisasta raflalistauksesta ja saadaan vinkkejä niin Helsinkiin kuin Tallinnaankin. Ella kertoo myös miten teki vuodessa somesta itselleen työn ja millaista arki on somevideoiden takana.
Viime viikon kuulumisissa fiilistellään meidän Kuopion reissua, Petran mökkiviikonloppua ja Kian veriappelsiinitalkoita.
173. Parasta just nyt
Negroni-marmeladia, blinibileitä ja Taylor Swiftin chai-keksit.
Jaksossa fiilistellään kaikkea ihanaa just nyt. Jutellaan viime viikon parhaista ruokahetkistä ja puhelimeen tallennetuista instahimoista.
Puhutaan pretzel-projektista, veriappelsiini-sconsseista, parhaista (valmis)pastakastikkeista, uudesta jäderakkaudesta, hapanjuurileivonnan uusimmista opeista, mantelicroissu-kekseistä ja juhlaideoista, joilla onnistua niin aikuisten blinibileissä kuin lastenkutsuillakin. Räntätään vähän myös höyryuunin käytöstä ja ideoidaan kaikkea ihanaa cocktail-meininkeihin.
Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Muttille.
172. Täydellisiä eväsleipiä ja muita himoja
Retkieväitä, sometrendejä ja pinkki pomelo.
Talvilomaviikon podijaksossa inspiroidutaan unelmien eväsleivistä, talven ruokahimotuksista ja sesongin parhaista herkuista.
Jaetaan vinkit hyvän retkileivän kasaamiseen ja ihanaan sitruuna-marenkitorttuun. Puhutaan Petran pataleivästä, Kian pomelo-papaijasalaatista, ruokaisasta kvinoatäytteestä, somen chopped-trendistä ja uuniruoasta, joka mullisti meidän ajattelun. Esitellään myös huoltsikkaleipien salainen ainesosa ja ideoidaan kaikkea kivaa kaupungissa talvilomaa viettäville.
171. Ystävänpäivämenut
Ystävänpäivämenuja, mökkikokkailua ja ihanin sitrussalaatti.
Inspiroidutaan ystävien kanssa koetuista kokkailuhetkistä ja ideoidaan erilaisia ystävänpäivänmenuja niin deiteille kun kaveriporukoiden kokkaushetkiin.
Puhutaan arkiracletesta, hodaripicnicistä, ihanasta sitrussalaatista, taikinakuoreen tehdyistä simpukoista, valmispakastepullista ja muffinsivuoassa syntyvistä herkuista. Jutellaan myös talvimökkeilystä, Kian hiihtohaaverista ja tietenkin ystävyydestä.
170. Arjen helpot ja nopeat
Rafla-annoksia, puolivalmisteita ja mummin yrttivoi.
Jaksossa jatketaan arkiteeman parissa ja kokataan kaikkea ihanaa, nopeaa ja helppoa. Puhutaan meidän luottoruoista, 15 minuutissa syntyvistä annoksista ja monesta muusta inspiroivasta: maustetusta munakkaasta, patamelanzanesta, kuivakaappihaasteesta, trendaavasta jädeannoksesta ja parhaasta sipsi & dippi -kombosta.
Jaetaan meidän arjen käytetyimmät puolivalmisteet ja vinkit klassikkoannosten tuunaukseen. Päästään myös kuulemaan, miltä arkiruoka näyttää kahden kokin kotona ja mitä oivalluksia te seuraajat olette viime aikoina arjestanne jakaneet.
169. Arkiruokahaasteita
Rutiineja, kompastuskiviä ja täydellinen tiskiharja.
Nyt pureudutaan teidän ikuisuustoiveeseen eli arjen haastekohtiin ja niiden ratkomiseen yhdessä. Jutellaan viikkorutiineista, toimivasta arkiruokarytmistä sekä kaikista pienistä ja suurista oivalluksista, joilla sujuvoittaa arkea.
Listataan arkea helpottavat keittiövälineet ja paljastetaan tuotteet, joita löytyy meidän kaapeista aina. Pidetään ylistyslaulu niin keittovihanneksille kuin oreganollekin. Puhutaan myös habit stackingistä, keittiön optimaalisesta järjestyksestä, erilaisesta meal preppauksesta ja ihanasta vege-bibimbapista.
168. Ruokatrendejä ja Espanjan reissuja
Reissukuulumisia, matcha-tiramisua ja Cosmon nousukiito.
Ennustetaan ruokatrendejä ja jaetaan meidän aurinkolomien parhaat. Inspiroidutaan makumatkoista niin Espanjaan kuin Japaniinkin – puhutaan suolakuoressa kypsytetystä kalasta, ryppyperunoista, saketastingistä, seuraajien lempisnackseistä, ihanasta sukiyaki-dinneristä ja siitä, miten rafla-annoksia saa tuotua kotikeittiöön.
Vinkataan kokeilemisen arvoiset sometrendit ja viime aikojen paras arkioivallus. Listataan myös Bellan tämän vuoden ins & outs ja puhutaan Markun jääkaapeista (joita on useampi kuin kaksi).
167. Q&A pt.2
Kirppisvinkkejä, kylmiä nakkeja ja vaikuttajaelämää.
Jatketaan teidän kiperien kysymysten parissa. Puhutaan taaperoruoista, persoonallisen keittiön sisustamisesta ja meidän työarjesta: vaikuttajuudesta, työstä Bellan kulisseissa ja siitä, miten valitaan kaupalliset yhteistyöt.
Vinkataan kaupungin parhaat viinilistat ja kirppisvinkit, teineille maistuvat kasvisruoat ja kaikki salaiset lempisnäkit, joita syödään suoraan jääkaapista. Paljastetaan myös lapsuuden haaveammatit, manifestoidaan unelmien podivieraat ja annetaan alkuvuoden tärkein vinkki ruoka- ja kehosuhteen parantamiseen.
166. Kuulumisia ja Q&A pt.1
Flunssakeittoa, snacksejä ja raflatippejä.
Luvassa kuulumisia ja kuulijakysymyksiä, eli kaikkea laidasta laitaan. Puhutaan SOS-aamuista, hyvistä välipaloista, vastustuskyvystä ja rutiineista, joilla hidastaa arkea. Sekä tietenkin viime aikojen lohturuoista: kreikkalaisesta flunssakeitosta, kolmen ainesosan unelmamunakkaasta ja ihanasta kaalisalaatista.
Jutellaan meidän eroista ja yhtäläisyyksistä, ja paljastetaan yllättävä paikka hyvälle asiakaspalvelulle. Kuullaan myös Kuurnan upean Laura Styyran ajatuksia Suomen tippaamiskulttuurista. Lopussa maistellaan alkuvuoden tärkeimmät kausileivokset ja kerrotaan mielipiteet niistä(kin).
165. 2023 parhaat
Yksi jakso, 40 suosikkia.
Listataan kaikki viime vuoden lempparit, eli ainakin: paras kotikeittiöruoka, kokkaushetki, arjen apuri, elämänoppi ja eines. Kerrotaan myös inspiroivimmat ruokasomet, ihanimmat kokkausbiisit, parhaat potturuoat sekä ne podijaksot ja reseptit, joista te olette tykänneet eniten.
Puhutaan sellerisoodasta, pohjaan palaneesta kahvista, girl dinner -trendistä ja mummoilta opituista keittiöoivalluksista. Ennustetaan vähän myös tätä vuotta ja tehdään katsaus tuleviin ruokatrendeihin.
164. Uudenvuoden aatto
Suolakurkkusnack, spicy margarita ja Dianan hääaamiainen.
Vedetään yhteen joulukuulumiset ja ideoidaan kaikkea ihanaa uuden vuoden herkkupöytään. Kerrotaan koristelu- ja kokkailuideoita niin porukassa tehtäväksi kuin yksin nautittavaksi ja jaetaan kasa erilaisia cocktaileja skoolailtavaksi.
Puhutaan unelmoinnista, uusista blinitäytteisyä, korealaisesta perunasalaatista, chunky kurpitsadipistä, luksuspastasta, äyriäisistä ja kahden hengen bouillabaissesta. Fiilistellään joulun kiinnostavinta kirjalahjaa ja kerrotaan myös juttuja, joita ei jäädä tässä vuodessa kaipaamaan.