9.6.2020

1. Ensimmäinen kattaus - Parsapissa ja IKEA:n ruokatärpit

Ekassa jaksossa sekoillaan ja opetellaan podcastin tekemistä, paljastetaan tarina nimen takana ja vaikutetaan yllättävän epäterveellisiltä.

10.6.2020

2. Ruskistettua voita ja lapsuuden ruokasankareita

Kia ja Petra juttelee ruokafilosofioistaan, lapsuuden ruokasankareista, -lempiannoksista ja jakavat taas kourallisen kokkausvinkkejä. Miten tehdään raflapöydistä tuttu kuohkea ruskistettu voi ja miten se liittyy persikoihin? Entä mitä tehdään marengin ylijäämä keltuaisille ? Petra puhuu taas kalapuikoista ja Kia pyörtää jo nyt sanomisiaan. Huh hei.

16.6.2020

3. Ihan kaikki juhannusruoasta (ja perunasta)

Kia ja Petra viettävät tänä vuonna juhannusta kimpassa ja suunnittelevat lempijuhlaansa. Mistä löydetään inspis juhannusruokiin, miten suunnitellaan toimiva menu useammalle päivälle ja miten varmistetaan rentouttava juhla myös emännälle tai isännälle. Vajaan tunnin aikana namedroppaillaan iso kasa lempireseptejä, kerrotaan parhaat vinkit ja ja paljastetaan paras tapa löytää juhannustunnelma. Mitä tulee sillivihaajien käännytysreseptiin, missä kohdissa vedetään mutkat suoriksi entä mistä lempi raaka-aineesta puhutaan jaksossa sata kertaa? Viva la juhannus!

18.6.2020

4. Ihan kaikki juhannustunnelmasta (ja kukista)

Tärkeintä juhannuksessa? TUNNELMA! Kia ja Petra paljastavat juhannuksen bonusjaksossa kaikki salat juhannustunnelman luomiseen - kukkaroa säästäen. Mihin kaikkialle syötäviä kukkia voi laittaa, kuinka snapsipullosta saa puettua upean pöydänkoristajan, entä mikä juhannusolympialaji on taatusti Kian ja Petran suosikki? Bellat vierailevat myös tunnelmallisella Hakaniemen torilla jututtamassa juhannukseen valmistautuvaa väkeä.


23.6.2020

5. Q&A - samppanjaa ja majoneesinuudeleita

Bellojen ensimmäisessä Q&A -jaksossa vastataan teidän kiperiin kysymyksiin. Mikä on paras deittiruoka, entä täydellisten lihapullien salaisuus? Mitä ihmettä voi tehdä voita inhoavalle poikaystävälle ja mikä on hyvän samppanjan tärkein ominaisuus? Jaksossa paljastetaan myös Kian nolojen majoneesinuudeleiden ohje, molempien lempi irtokarkki ja kerrotaan miten valmistetaan täydellinen munakas. Kuulostaa aikas kivalta jaksolta, nauti!

30.6.2020

6. Kesäruokien bucketlist ja grillimakkarakukka

Käydään läpi kesäruokien bucketlistaa, jutellaan suomalaisten klassikko grilliherkuista ja paljastetaan meidän lempimakkarat. Petra opastaa miten grillimakkarasta saa tehtyä kukan ja Kia kertoo miten Teppo onnistui kuorruttamaan synttäridinnerin silliherkun lokinkakalla. Jaksossa paljastetaan myös meidän lempi jädekiskat, kesäkahvilat ja -ravintolat Helsingissä ja bonuksena käytiin tekemässä reportaasi stadin kuumimman lippakiskan avajaispäivältä. Jaksossa ääneen pääsee myös meidän ainut mieskuuntelija Esa.

7.7.2020

7. Bellat paljastavat kaiken (jääkaappien sisällöstä)

Mamma mia mitä purkkeja ja purnukoita! Bellojen mielestä jääkaapin sisältö kertoo ihmisestä kaiken oleellisen ja hyvällä perussetillä saa loihdittua maailmanluokan annoksia. Miten valmistetaan taivaallinen pastakastike säilykkeistä, mitä tehdään pakastetuilla pikkulusikoilla entä mitä kannattaa hamstrata Milanon lentokenttäloungesta? Kia ja Petra puhuvat täydellisistä kananmunista (taas), halujenherättäjäruuista ja maailman parhaasta salaattikastikkeesta. Nappaa vihko ja kynä käteen - luvassa on taas kova setti vinkkejä ja ideoita!

14.7.2020

8. Perusmakuja, sairaaladiettejä ja kymmenen ”käskyä” miten olla hyvä illallisvieras.

Jatketaan siitä mihin edellisessä jaksossa jäätiin eli mitä niillä kaappien kulmakivillä tehdään. Puhutaan hapon, suolan ja rasvan tasapainosta ja meidän viidestä perusmausta. Vastataan kuulijakysymykseen meidän suhteesta ruokaan ja diettihistorioista ja Petran sisällä asuva hyvinvointivalmentaja pääsee valloilleen. Kia kertoo Talman ”pizza shame” -hetkestään ja siitä miten jazz-musiikki liittyy kokkailuun. Lopuksi käydään läpi kymmenen ”käskyä” siihen miten olla hyvä illallisvieras.


21.7.2020

9. Lempiravintolat & kaikki mitä olet halunnut tietää ravintolassa syömisestä

Kia on kutsunut Petran landelyckalounaalle Sipooseen ja tytöt höpöttelee vajaan tunnin ajan ravintoloista. Jaksossa paljastetaan lempiravintolat jokaiseen fiilikseen ja käydään läpi ravintolaetikettiä aina varauksesta tilaamiseen. Preferoiko Bellat omia vai jaettuja annoksia, voiko raflaelämyksen kokea yksin ja ärsyttääkö lapset ravintolassa? Entä mikä on tärkeintä ravintolakokemuksessa - pieni teaser; se ei ole ruoka.

28.7.2020

10. Loppukesän parhaimmat jutut ja vinkit brunssien ja rapujuhlien järjestämiseen.

Jaksossa bellat puhuu metsän tähtiantimista: marjoista ja sienistä. Vastataan myös kuulijakysymyksiin: miten pysytään hoikkina ja miten järjestetään parhaat brunssit ja rapujuhlat? Petra kertoo miten miso liittyy kaurapuuroon ja Kia paljastaa miten tomaatista saa taivaallista vettä. Mistä löytyy parhaat keittiöantiikkikirppikset ja leikkuulaudat ja mitä kaikkea herkullista valurautapannussa voi valmistaa. Varoitus: snapsilauluilta ei vältytä!

4.8.2020

11. Inspiraatio! Parhaat instatilit, keittokirjat, ruokalehdet ja kokkailuohjelmat.

Puhutaan tunnin verran ruuanlaiton tärkeimmästä aiheesta ja ikuisuuskysymyksestä — Mistä löytää inspis kokkailuun?  Miten kokkaillaan sesonkiruokaa ilman reseptiä ja miten torilla ja kauppahallissa shoppaillaan. Jaksossa luetellaan meidän lemppari instatilit perustelujen kera ja Kia kertoo ensimmäisistä ruokablogi rakkauksista. Mikä on tv-historian positiivisin kokkikilpailu ja mistä kokista inspiroituneena Petra on lentänyt dinnerille.  Bellat jakavat myös pari vinkkiä teemailtoihin ja kokkailubileisiin.  Podcast-nauhoituksiin roudattiin myös viidenkymmenen kilon verran parhaimpia ruokakirjoja joiden nimet luetaan kiinnostavien reseptien lisäksi ääneen.

11.8.2020

12. Karkkipäivä ft. Bellot

Varoitus: Jakso saattaa järkyttää mikäli et kestä hetkellisiä maiskutusääniä tai kärvistelet karkkilakossa. Tämä saattaa koitua meidän kohtaloksi... mutta otetaan silti riski ja laitetaan parisuhde podin edelle. Kutsuttiin (lue: oltiin pakotettuja kutsumaan) Bellot eli Markki ja Tepponen eli Markku ja Teppo meidän ensimmäisiksi podivieraiksi. Aihe on meille kaikille neljälle tärkeä. Se herättää suuria tunteita ja yhdistää ihmisiä — puhutaan siis tunti KARKISTA! Kannattaako karkkilakko? Millaisia lämpimiä karkkimuistoja meillä on? Onko aikuisena mahdollista tuntea samaa karkkionnea, jota lapsena tunsi rajallisilla pennosilla ja suppealla valikoimalla. Jaksoa varten käytiin karkkiostoksilla ja testattiin Petran ja Markun 10-karkin tekniikkaa. Mitkä karkit ovat meidän TOP3 listoilla, voiko suklaa olla irtokarkki, mitkä on meidän vinkit karkkikaupoille entä hauskimmat karkkimuistot? Summa summarun: vanhat sedät ja niiden nuoret bellat puhuu tunnin irtokarkeista.


18.8.2020

Bella Table

13. Ihana kamala Arki!

Miten tehdä arkikokkailusta kivaa? Muistellaan kesän jälkeen että mitä ne arjen haasteet ja kotikokkailun kulmakivet olikaan? Extra-pitkässä jaksossa kerrotaan miten me syödään arkena, jaetaan hurja määrä vinkkejä ja ratkotaan teidän suurimpia arkipulmia. Miten onnistua meal preppauksessa, miten valmistetaan täydellinen uunilohi, entä miten tehdään pastasta vielä vähän parempaa. Viljellään hummus- ja bamix-rakkautta ja jaetaan vinkit yhden pellin ruokiin, parhaaseen tomaattikastikkeeseen ja arjen monikäyttöisimpiin kastikkeisiin. Paljastetaan lisäksi meidän lempieinekset, pakastealtaan ykköset sekä tilatuimmat wolt-annokset. Huipennuksena ihana Eeva Kolu kertoo, miten nauttia ruuanlaitosta ja syömisestä kun kokkaa vain itselleen.

25.8.2020

Bella Table

14. Syöminen on terveellistä - Petran 80/20 ruokapäiväkirja

Kaikki "hyvinvointiin" ja "terveelliseen syömiseen" liittyvät kuulijakysymykset tunnissa. Jaksossa hyvästellään kesäromanssit ruskistetun voin kanssa ja suunnataan katseet kohti tasapainoisempaa syksyä ja 80/20 periaatetta. Hyvinvointivalmentaja Petra jakaa normi ruokapäivänsä ja Kia kertoo omista arjen kompastuskivistään. Syksyn tullen kuratoidaan sekä instatilit että jääkaappin sisältö (byee @munchies ) . Missä Helsingin huippuraflojen henksunkin suosimassa lounasraflassa on voittamaton hinta-laatu? Entä mitä on suklaameditaatio ja miten voit oppia nauttimaan ruoan mauista enemmän sen avulla. 

Disclaimer: Bellat jakava omakohtaisia kokemuksia, ei terveysväittämiä. Konsultoi terveysasioissa tarpeen mukaan lääkäriä tai ravintoterapeuttia.

Disclaimer 2: Se otsikon 20% on tärkeääkin tärkeämpi. Pasta, ruskitettu voi ja irtokarkit säilyvät Bellojen ravintoympyrässä 4ever.

1.9.2020

Bella Table

15. Ihana Syksy - umamia & lohturuokaa!

Jaksossa fiilistellään syksyn alkua, rapujuhlia, itsetehtyä pastaa ja maistetaan fermentointikurssin aikaansaannokset. Petra seikkailee ympäri Helsinkiä etsimässä parasta croissua ja Kia juoksee hullunkiilto silmissä sienimetsällä. Bellat paljastaa syksyn ruokahimot, syksyn to do-listalla olevat annokset ja unelmien mac n’ cheese repsun. Kia ideoi syksyksi myös uuden version menestystä niittäneestä saaristopiirakasta.n

15.9.2020

Bella Table

16. Hanna G paljastelee - kokkikoulu, ravitsemustiede, uusi kirja & kesäkuulumiset

Kutsuttiin mikrofonin äärelle meidän suuri esikuva, kokki, pitkä linjan ruokavaikuttaja ja neljännen keittokirjansa juuri julkaissut Hanna Gullichsen. Hanna kertoo mitkä tärkeimmät keittiövälineet pääsivät mökille mukaan, mitkä oli kesäloman lempiruuat ja miten täydellinen pihvi valmistetaan. Kysyttiin suoraan miksi Hanna päätti aikuisiällä lähteä kokkikouluun ja mitä oppeja ja kikkoja sieltä jäi käteen. Entä mitä ravitsemustieteiden opiskelu on muuttanut hänen omassa syömisessä. Hanna paljastaa myös omat arjen pikaiset bravuuriruuat ja ruokahimot. Saadaan myös uuden Kokin kotiruokaa -kirjan hissipuhe sekä 5 Hannan omaa lempireseptiä kirjasta.


22.9.2020

Bella Table

17. Syksyn illalliset - vinkit, menut, teemat ja parhaat reseptit!

Tämä jakso on omistettu syksyn illallisille. On aika kaivaa villasukat ja padat esille, sytyttää kynttilät, avata tuhdimmat punkut ja kutsua rakkaat saman pöydän ympärille. Jaksossa käydään läpi meidän parhaat vinkit menujen rakentamiseen ja suunnitteluun. Kokataan yhdessä lämpimiä leipiä, uuniperunoita ja ravioleja ja vinkataan miten osallistaa myös lapset mukaan. Lähdetään ruokamatkalle Meksikoon, Thaimaahan, Lähi-Itään ja metsään, jonne Kia jakaa herkulliset trangia-vinkit. Saamme myös kuulla ystävämme, sommelier Oscarin suunnitteleman Espanja-menun sekä yllätyksen, joka varmasti ilahduttaa varsinkin viininrakastajia. Jaksossa jaetaan taas iso kasa vinkkejä ja reseptejä. Mikä upea klassikkokastike yhdistää kaikkia parhaimpia lohturuokia? Miten mausteista saa kaiken irti? Miten misataan kuin ammattilaiset, jotta voidaan nauttia täysiä illasta? Miten valmistetaan upea lihapata? Entä mikä on meidän mielestä paras alkoholiton juoma illallispöytään?

19.9.2020

Bella Table

18. Bellat paljastaa 8 + 8 ruokaan liittyvää faktaa itsestään.

Bellat innostuivat somessa liikkuvasta ”8 faktaa minusta” -haasteesta ja tarjoavat vihdoin vastauksen usein kysyttyyn kysymykseen ”inhokkiruoasta”. Petran kertoo suuresta unelmastaan ja taidosta, jonka haluaa oppia. Paljastaa oudon syömiseen liittyvän tavan, unelmien hääkakun (jota ei ikinä saanut), elämänsä pahimman darran ja parhaimman lahjan sekä kertoo viime vuoden parhaimmasta raflakokemuksestaan. Kia myöntää suurimman kehityskohteensa keittiössä, paljastaa salaisen keittiön kaapin sisällön ja kertoo omasta kokkiohjelmastaan ja ruokablogista. Saamme myös kuulla kuinka paljon rahaa hänellä menee ruokaan ja ravintoloihin kuukaudessa.

6.10.2020

Bella Table

19.Ravintolakokemuksesta & valmisruoasta

Bellat pureutuvat uudessa jaksossa ravintolakokemukseen. Mitkä elementit vaikuttavat onnistuneeseen ravintolailtaan? Miksi olemme yhtäkkiä oman elämämme ravintolakriitikoita pelkän  nauttimisen sijaan? Kia kertoo miksi "olen menossa testaamaan" lause pitäisi poistaa sanastosta ja Petra fiilistelee uuden Albina-ravintolan friends & family iltaa. Jutellaan myös viime viikon parhaista kokkailuista, lempi puolivalmisteista ja eineksistä sekä niiden tuunauksesta. 

13.10.2020

Bella Table

20. Bellat metsäretkellä - parhaat retkiruoat trangialla, nuotiolla ja termoksessa

Syksy on metsäretkien parasta aikaa ja ruoka on tässäkin puuhassa keskiössä (ainakin Bellojen retkillä). Jaksossa paneudutaan retkiruoan ihmeelliseen maailmaan ja kokkaillaan trangialla, nuotiolla ja termoksessa. Ei jaeta vinkkejä hernekeiton tai jauhelihan kuivaamiseen vaan jutellaan tuttuun tapaan herkuista: gnocceista, juustofonduestä ja arancineista. Palataan tietty myös retkiruokien alkujuurille ja jutellaan hyvistä eväsleivistä. Petra paljastaa myös miksei ole lähiaikoina syönyt liioin raakaa kalaa.


20.10.2020

Bella Table

21. Lämpimiä voileipiä, metsästystä ja raskaushimoja

Jaksossa fiilistellään viimeviikkoista metsästysretkeä ja kerrotaan miksi metsästys ja riista kiinnostaa. Käydään läpi poikien salamyhkäiset lämminleipäbileet, paljastetaan parhaat lämppärit ja salaisen "talon juustomix:in" sisältö. Puhutaan myös meidän ihanan mökkiviikonlopun menustä, herkullisen pottumuusin sisällöstä ja Kian valmistamasta nostalgiajälkkäristä. Jaetaan myös muutama todella kova tampere-vinkki herkkusuille! Petra kertoo raskausajan ruokahimoista ja -ällötyksistä ja vastataan viikon kuulijakysymykseen täydellisestä sunnuntaibrekusta.

27.10.2020

Bella Table

22. Vegeä - kotona, vieraissa ja raflassa.

Viime viikolla bellat kävi ravintola Nollan Sunday roastilla ja ihastui vegeen. Entä mitä herkkuja syötiin Hanna.G :n illallispöydässä? Miten kävi vegehaasteen, saiko tytöt syötyä 6 laatikkoa kasviksia ja hedelmiä viikon aikana ja mitä ruokia niistä loihdittiin? Kia sai kunnian kertoa ruokarakkaudestaan lempilehteemme Glorian Ruoka & Viiniin ja kertoo nyt tarinat reseptien takaa. Petran sokkotestissä uusin raskaushimotus.

3.11.2020

Bella Table

23. Gnoccheja ja suolistoflooraa ft. Tara Junker

Tämä saattaa hyvin olla meidän tähänastisista podijaksoista parhain. Luvassa on tunnin verran inspiroivaa mutta asiapitoista puhetta ruoasta kun bellojen vieraaksi saapuu upea kasvisruoan jumalatar Tara Junker. Tara on kolmannen ruokakirjansa juuri julkaissut reseptinikkari, joka on myös ruoka- ja ravitsemustieteilijä, suolistoflooran brand ambassador ja freelance-ruokatoimittaja.

Jaksossa saadaan vastaukset kysymyksiin: Miksi ruoka on niin ihanaa, mitä on terveellinen syöminen, mitä suomalaisessa ruokapuheessa tulisi muuttaa, mitä on suolistofloora ja miten kasviksista saa hyvänmakuisia. Keskustellaan tärkeimmistä ruokaan liittyvistä muistoista, ruokafilosofioista, ruokatrendien ongelmallisuudesta ja ruokavalioiden haasteista. Tara paljastaa omat arjen bravuurireseptit, jotka pelastaa kiireessä ja kuvailee täydelliset illallisjuhlat. Kuulemme myös Taran lempireseptin uudesta "Kasviksia viikon jokaiselle päivälle" -kirjasta.

10.11.2020

Bella Table

24. Kaikki brunssista!

Kaikki mitä olet ikinä halunnut tietää brunsseista vajaassa tunnissa. Mikä on brunssi ja miten se eroaa aamiaisesta? Mitkä on täydellisen brunssin kulmakivet? Miten valmistaa brunssi isolle porukalle? Bellat luettelee jaksossa valtavan määrän brunssiherkkuja ja ainakin kymmenen eri reseptiä kananmunasta. Mitä brunssiklassikkoja Petra nautti asuessaan vuoden New Yorkissa, mikä tuplajuuston serkku löytyy bellojen brunssimenultä, entä miten kahvista valmistetaan herkullinen smoothie? Mainittiinko jo brunssi tarpeeksi monta kertaa?


17.11.2020

Bella Table

25. Ruoka yhteisenä kielenä - toripuuroja, kassahihnatirkistelyä ja lapsuuden taikinakulhoja

Jaksossa fiilistellään meidän 25 jakson mittaista matkaa tähän asti. Käydään toripuurolla, jutellaan ruoan merkityksestä elämään ja sen kyvystä luoda yhteyksiä ihmisten välille. Petra on tirkistellyt lähikaupassa erään tunnetun ihmisen ruokakoriin ja Kia on ahminut kaikki ruokaidolinsa kolumnit. Jaksossa mennään ajassa taaksepäin meidän ruokainnostuksen syntyyn ja fiilistellään isoäitejämme ja heidän pullataikinoita. Jutellaan myös Petran ”lantusta” ja asioista joita halutaan opettaa omille lapsillemme ruoasta. Ja pojat pääsevät taas (hetkeksi) ääneen.

24.11.2020

Bella Table

26. Kaikki viinistä ft. Oscar Borges osa 1/2

Saimme meidän ja viinin ystävän Oscarin vihdoin vieraaksi ja viinijakson ensimmäisessä osassa hypätään suoraan viinin maisteluun. Miten selvittää millaisesta viinistä tykkää ja miten valita ravintolan viinilistalta jotain muuta kun rieslingiä. Kuullaan viinintuotannosta, vuosikerroista, viiniapeistä ja viinin brändäämisestä. Saadaan myös vastauksia kysymyksiin: miten aloittaa viiniharrastus? mitä on natuviini? Ja mistä viinipäänsärky johtuu. Entä miten valitaan alkon hyllyltä viini? Oscar avaa myös mistä 10€ viinipullon hinta muodostuu. Ps. George Clooney mainittu kans.

24.11.2020

Bella Table

27. Lisää viinistä ft. Oscar Borges osa 2/2

Viinijakson toisessa osassa keskustellaan viinin ja ruoan parituksesta. Miten valitaan oikea viini ruoalle? Voiko kalan kanssa tarjoilla punaviiniä ja mikä on yleisin viiniin liittyvä ”moka” kotona. Missä viinit kannattaa säilyttää? Onko olemassa hyviä alkoholittomia viinejä? Mitä sokerin määrä kertoo viinistä? Entä millainen viinietiketti nostaa naisten viininostamista 89%? Puhutaan myös tietenkin hetki samppanjasta ja muista kuplivista ja sukelletaan viinin nettitilaamiseen. Oscar vinkkaa myös parhaan yleisviinilasin (spoiler: maksaa alle 2€) ja ennustaa vuoden 2021 viinitrendejä.

1.12.2020

Bella Table

28. Joulun naposteltavat, cocktailit ja juustotarjottimen anatomia

On tullut vihdoin aika aloittaa joulufiilistelyt! Miten bellat ovat viettäneet ensimmäistä adventtia ja onko joulukoristelaatikot jo nostettu vintiltä? Ensimmäisessä joulujaksossa jutellaan juhlakauden naposteltavista ja luetellaan iso määrä kaiken maailman rapeita palluroita, syntisiä dippejä, venyviä juustounelmia ja suklaaseen upotettuja herkkuja. Omistetaan useampi minuutti upealle karamellisoidulle sipulille ja voitaikinan monikäyttöisyydelle. Unelmoidaan joulun cocktaileista ja annetaan kirjavinkki oman elämänsä hostess with the mostess:eille. Pohdimme myös täydellisen juustotarjottimen anatomiaa ja kerromme omat lempparit.


8.12.2020

Bella Table

29. Itsetehdyt ruokalahjat

Kaupallinen yhteistyö: S-Market. Joulufiilistelyt jatkuvat ja tällä kertaa bellat ovat laittaneet joululahjapajan pystyyn. Ruoka on tunnetusti lahjoista parhain ja itsetehty tietenkin ihanin! Heitimme itsellemme haasteen ja kaikki lahjat ideoitiin ja valmistettiin uuden kumppanimme S-Marketin hyllyiltä löytyvistä raaka-aineista. Jaksossa kuulemme mitä kaikkea ihanaa meidän vuokraaman kyläkoulun keittiössä valmistui viikonloppuna. Tarjolla on taas hurja määrä inspistä iki-ihanan klassisen joulusinapin ja saaristoleivän rinnalle. On suklaata monessa muodossa, itsetehtyjä vaahtokarkkeja, pikkuleipiä, ihania säilykkeitä ja omia maustesekoituksia. Belloille tuttuun tyyliin on mukana myös muutama herkku ruskistetusta voista ja pari pastakoneella tehtyä leipomusta. Jaetaan resepti myös Markun äidin, maailman parhaaseen glögiin.

21.12.2020

Bella Table

30. Joulu New Yorkissa ja koronakuulumiset

Bellat ovat vihdoin terveenä ja palanneet mikkien ääreen, hurraa! Jutellaan aluksi aiheesta, jota ollaan väistelty koko vuosi, siitä pirulaisesta, joka on järjestellyt monen joulun 2020 uusiksi. Koronasta. Miten sairastettiin ja tärkeimpänä mitä syötiin eristyksen ajan. Jos koronajutut ei kiinnosta, voit hypätä suoraan kohtaan 25:00 jossa aloitetaan jouluhöpinät! Muistellaan meidän yhteistä kahden vuoden takaista joulunviettoa New Yorkissa. Mitä Kia salakuljetti maahan, mitä maustetta metsästettiin ympäri Manhattania ja löytyikö se perinteinen joulukinkku? Jutellaan joulumenun suunnittelusta ja kerrotaan jouluaaton syömisaikatauluun supervinkki, joka mahdollistaa maksimaalisen herkuttelun. Otetaan myös välipuhelu Markun Riitta-äidille ja udellaan mm. maailman parhaan joulusinapin reseptiä. Kia kertoo myös ihanan idean, joka helpottaa merkittävästi kaikkien tulevien juhlapyhien menusuunnittelua.

22.12.2020

Bella Table

31. Kaikki Joulusta!

Tänään jutellaan koko jakso jouluruuasta. IHANAA! Luvassa on erikoisjoulu niin meille kuin monille muille, joten rakkaitakin perinteitä saatetaan laittaa uusiksi. Mistä meidän joulumenu koostuu tänä vuonna? Mikä on tärkeintä valmisteluissa, entä aattona? Miksi joulunälän kasvatus on kaiken A ja O ja miten se tehdään kuin ammattilainen? Mille Petra (taas) itkee jaksossa ja kuinka kastanjakylpy liittyy tulevaan jouluun? Kia jakaa tuttuun tapaan 101 vinkkiä kalapöydästä jälkkäreihin ja snackeihin ja paljastaa minkä drinkin aikoo valmistaa aaton aperitiiviksi. Jaetaan myös joulun hävikkivinkit, rosollin uusi twisti, laatikoiden korvaaja ja maukas vegeidea kinkun tilalle.

29.12.2020

Bella Table

32. Uuden Vuoden dipbailut!

Lyhyesti: kaikki bailusafkoista vajaaseen tuntiin. On aika vetää bailuverkkarit jalkaan ja suunnata katseet kohti uuden vuoden aattoa. Jutellaan silti ihan hetki vielä joulusta ja jaetaan jouluruoille risut ja ruusut. Mikä oli parasta, mikä meni mönkään ja miltä hapanjuurisilli maistuu? Omistetaan hetki uuden vuoden perinneherkuille, janssonille, perunasalaatiille ja (ei-räjähtäneille) nakeille ja paljastetaan niiden oikeaoppinen keitto-ohje. Sitten siirrytään bellojen himojen äärelle. Unelmoidaan äyriäisistä, ostereista, pehmeistä kampasimpukoista ja höyryävästä simpukkakattilasta. Ja hummerista, joka nautittais pastan kanssa tai voisen hodarisämpylän välistä. Vai lähdettäiskö sittenkin ruokamatkalle? Bellat himoitsee itsetehtyjä dumplingseja, bao buneja, rapeita peruna latkeja ja friteerattuja langoksia. Petra paljastaa täydellisen racletten anatomian ja Kian on suunnitellut dipbailut eli unelmien sipsibuffan.


5.1.2021

Bella Table

33. 2020 parhaat & 2021 ruokatrendit ja lupaukset

New Year old Bellas! Aloitetaan vuosi katastrofaalisella ruokapäivällä ja podetaan vuosikymmenen krapulaa - paitsi ei alkoholista johtuvaa. Jaksossa käydään läpi vuoden 2020 parhaita. Hetkiä, annoksia, himoja, reissuja ja oivalluksia. Hypätään vuoteen 2021, manifestoidaan unelmia ja asetetaan tietty vähän tavotteita. Ennustetaan myös tulevia ruokatrendejä, mitä bellojen lautaselta löytyy tänä vuonna entä mikä on in ja mikä out. Mitä Petra haluaa eliminoida jääkaapistaan, missä Kia haluaa skarppaa ja mihin ruokamaihin bellat meinaavat uppoutua. Mikä tavallisissa kodeissa sijaitseva ravintola myytiin loppuun samantien? Mitä vuosi 2021 tuo tullessaan ja mikä on fyysinen Bella Table? Jaksossa namedroppaillaan Bourdain, Abreu ja Elastinen sekä meidän uusi Japanin ruokakirjeenvaihtaja.

12.1.2021

Bella Table

34. Hyvää ja halpaa nopeasti


Tammikuu ja lompakonnyörit kireänä? Tänään jutellaan koko jakso siitä miten valmistetaan hyvää ruokaa halvalla ja nopeasti. Aloitetaan tekemällä inventaariot keittiönkaappeihin ja etsitään meidän sisäiset marikondot. Kerrataan meidän arkikokkailua helpottavat kaappien kulmakivet ja vinkataan ykköstahnat ja kastikkeet joilla taiot mistä tahansa hyvää. Kia kertoo miten tarkanmarkan bella tulkitsee kaupan hintalappuja ja Petra paljastaa miten valmistaa omat arkilempparinsa eli sörsselin ja purnukkakeiton. Miten uuniperunoista tehdää vielä parempia, mitä kaikkea me hamstrataan pakkaseen ja miten tehdään Hanna G:n taivaallinen pakasteperunamuusi. Kia kertoo myös parhaan uunitomaattisoosin reseptin ja ideoi kymmenen eri ruokaa siitä. Lopuksi kuullaan Petran uusin ruokakirjalöytö jonka avulla valmistetaan ruoat 25€ viikkobudjetilla.


19.1.2021

Bella Table

35. Ruokahävikki ja sen torjuminen ft. Satu Koivisto


Tämä jakso on omistettu ruokahävikin torjumiselle! Bellojen vieraana on nainen, joka tietää kuinka rakastua ruuanlaittoon - myös niihin nahistuneimpiin varsisellereihin. Satu Koivisto on ruokatoimittaja, keittokirjailija, puutarhaviljelijä, äiti ja ruokahävikin pro-torjuja. Satu murtaa heti aluksi erään hävikin estoon liittyvän myytin ja paljastaa omat avaimensa hävikin torjuntaan. Mitä tarkoittaa flow keittiössä, mihin purjon vihreät osat käytetään ja mikä on toimivan jääkaapin salaisuus? Mistä saa parhaat jääkaappirasiat ja mitä Satun kuuluisaan hävikkicurryyn tulee? Jaetaan parhaat vinkit 1 hengen talouksille ja udellaan mitä outoa Satun pakkasesta löytyy. Päästään myös Satun kasvisliemikouluun ja nuuskitaan ihanimman laskiaispullan perään. Lopuksi Satu haastaa bellat ja ihan kaikki mukaan #ruoanpelastaja -haasteeseen.


26.1.2021

IMG_5213.PNG

36. Must-have keittiövälineet!

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars

Jakso jota olette toivoneet eniten on vihdoin nauhoitettu! Jutellaan siis tunnin verran meidän keittiön tärkeimmistä välineistä. Mikä veitsi pitäisi löytyä joka keittiöstä, mitkä ”kaksi ämmää” on kian lempparit, minkälainen kattila on paras ruskistetulle voille? Mihin kaikkeen bellat käyttää saksia ja miksi preferoidaan lasi- ja metallikulhoja muovin sijaan? Mihin paistinpannuihin ja kattiloihin bellat tarttuvat useimmiten entä onko olemassa loppuelämän pannua? Mihin keittiön gadgeteihin eli elektronisiin vempeleihin kannattaa satsata ja mikä äitiyspakkauksestakin löytyvä tuote on kätevä keittiössä? Petra paljastaa tulevan bambinon sukupuolen ja kertoo babyshowereista joihin osallistui myös tuleva isä ja isoisät. Kuullaan kans Kian uudesta rakkaudesta eli okonomiyakista, joka on Japanin lahja snägärikulttuurille.


2.2.2021

IMG_6145 2.PNG

37. Q&A - täydelliset reseptit & ravintolakokemukset

Te kysyitte - me vastataan. Mitkä kaksi raaka-ainetta löytyvät aina jääkaapista, miten valmistetaan hyvä majoneesi minuutissa, miten säilytetään pulla entä tuoreet yrtit. Kia kertoo vivaldin kevään säestämänä täydellisen risoton reseptin ja illallisvieraan pahimman synnin. Petra paljastaa ihanan sitkeän marengin salat ja parhaan pavlovan ohjeen. Jutellaan myös ravintolakokemuksesta. Millainen oli Tapio keskellä Posion metsää ja mitä yhteistä on Grönillä ja baletilla.

9.2.2021

IMG_6974.PNG

38. Kiinalaista, kiitos!

Tällä viikolla juhlitaan kiinalaista uutta vuotta joten Bellat lähtevät jaksossa makumatkalle Kiinaan. Miten Yin&Yang liittyy kiinalaisen keittiöön ja mikä on paistamisen mullistava velveting-tekniikka? Entä mitkä on meidän must have tuotteet Hakaniemen aasialaisesta Jiahe-marketista? Mitä Kian nuudeliprojektille kuuluu ja miten Parasite-elokuvasta tunnettu Jjapaguri-annos valmistetaan? Droppaillaan meidän kiinalaisia lempisafkoja: dumpling, dimsum, bao, dan dan, mapo-tofu, kung pao ja biangbiang. Miten suunnistaa nuudeliosastolla, mitkä on meidän lemppari pikanuudelit ja miten ne pimpataan vielä paremmiksi. Puhutaan myös kiistellystä aromivahventeesta ja koukuttavasta rapeasta chiliöljystä. Kia paljastaa rapean ilmavan tofun salat ja täydellisen paistetun riisin kaavan ja Petra kertoo vegaani-ystävällisen ”kalanmakuisen” munakoisoreseptin. Luetellaan tietty myös Helsingin parhaat kiinalaiset ravintolat.

16.2.2021

IMG_8081.PNG

39. Ton, ton, ton - Miksi syömisestä on tullut vaikeaa?

Jaksossa siirretään katseet meidän omiin napoihin, polviläskeihin ja reisirakoihin. Miten kaikki ympärillä vaikuttaa meidän syömiseen ja ruokaidentiteettiin. Miksi syömisestä on tullut niin vaikeeta? Millainen ruoka on terveellistä keholle entä mielelle? Laihdutteluun vinoutunut ruokasuhde. Roskaruoka ja guilty pleasures. Dietit ja ruoan ansaitseminen. Intuitiivinen ruokapuhe, häpeä, tunnesyöminen ja stanislavski-metodi. Ton, ton, ton ja miljoonat ruokasäännöt. Klikkiotsikot ruokapuheessa, ärsykkeetön syöminen ja neofobia. Ruokarauhaa, itsetutkiskelua, biohäkkäystä, vääristyneitä kehonkuvia ja verianalyysituloksia. Bonus: 5-vuotiaat Dadi ja Emilio antavat tärkeitä elämänoppeja.

23.2.2021

IMG_8746 2.PNG

40. Lisää kalaa lautaselle! Vinkit, reseptit ja kalajutut.

Rehellinen tunnustus: me bellat syödään aivan liian vähän kalaa ja siitä syntyi tämä jakso. Pureudutaan syihin - miksi kala ui niin harvoin arkena lautaselle ja miten tätä voidaan muuttaa. Miten kalatiskillä asioidaan ja miten kala säilytetään tuoreena kotona. Jutellaan aluksi hetki lohesta. Miten lohifilee käsitellään ja valmistetaan täydellisesti pannulla tai uunissa? Miten saadaan rapea nahka entä miten valmistetaan sous vide perus kattilan avulla? Kerrotaan myös vinkit ihanaan raflatason keittoon ja lohiteriyakiin. Mitä muuta tiskiltä löytyy ainaisen lohen lisäksi ja miten vaaleat kalat valmistetaan. Miten syntyy hyvä kalaliemi, entä ihanat silakkapihvit? Jaetaan niin pressojen kuin äitien kalabravuurit sekä ystävämme Oscarin yhden vuoan arjenpelastajan. Puhutaan myös kotimaisen luonnonkalan tulevaisuudesta ja kalakantojen suojelemisesta liikennemerkkien avulla. Kia kertoo myös hurjan kalatarinan, jossa saaliiksi saatiin jotain ihan muuta kuin kalaa.


IMG_9659.PNG

41. Season finale - kevättä rinnassa.

Belloilla on kevättä rinnassa! Puhutaan kevätsesongista, bageleista, brunsseista ja uuden oppimisesta. Petran lähenevästä synnytyksestä, jännittävästä äitiydestä ja sairaalakassin (eli kylmälaukun) sisällöstä. Uppoudutaan hetkeksi tämän hetken suurimpiin ruokahimotuksiin, kevään ruokainspiksiin, vappuun ja pääsiäiseen. Jutellaan irtokarkeista, hollandaisesta, pastasta ja suolakuoressa kypsennetystä kalasta. // Podi jää pienelle breikille Petran synnytyksen ja ihmeellisen uuden vauva-arjen myötä mutta palaamme pian taas mikkien äärelle. Jatketaan siihen asti juttua instagramin puolella.


IMG_7903.PNG

42. Bellat is back! Uusi kausi alkaa.

Bellat is back! Kauden avausjaksossa on tarjolla vähän ruokaa ja paljon kaikkea muuta kun käydään läpi kuulumiset 6 viikon ajalta. Toinen Bella on synnyttänyt lapsen - toinen hurjan määrän ruokaa. Aloitetaan uusien kuuntelijoiden kunniaksi pienellä esittelykierroksella ja kerrotaan miten meistä tuli yhtäkkiä hesarin ruokatoimittajia. Jakson hakusanoja: Tissimaito capuccino, kevätinspis, äitiys ja syöminen, synnärin herkut, vauvaperheen ruokapelastajat, Kian kevään ruokaonnistumiset, kevään eka picnic, hodarivinkit, kevään uudet raflalempparit, uudet take away suosikit, ruokakirjasuositus ja kauden ekat raparperit

IMG_8289 2.PNG

43. Kaikki vapusta

Kaikki vapusta alle tuntiin! Kia suuntasi takki auki ja reppu selässä lähi-ässään, valitsi koriin kaikkea joka näyttää hyvältä ja taikoi niistä mielettömän (kasvis) vappumenun. Jutellaan meidän vappuperinteistä ja viime vuoden ekasta poikkeusvapusta. Vastaillaan kuulijakysymyksiin: miten koristellaan vappupöytä, mitkä on täydellisen picnicin peruspilarit ja miten tehdään ihanat munkit ilman käryä. Hakusanoja: Paras pottusalaattiperuna, lempi ”kauppahallihevit” lähikaupasta, vinkki spagetin keittämiseen, piirakkalempparit, ihanat ruokaisat salaatit, täydellinen suolakaramelli purkista, saaristopiirakan kevätvaatteet, uudenlainen raikas perunasalaatti, lempisipsit ja dipit, vappuherkkujen kokkailu lasten kanssa, hodaribuffa, tramezzino, eggsalad, mocktailit, kevätspritz. Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä meidän vuosikumppanin S-Marketin kanssa.

IMG_9093.PNG

44. Unelmien ravintola

Jakson yllärivieras meidän ihana toinen bello, Teppo aloittaa arvostelemalla meidän vappuruoat. (jaiks) Jaksossa syvennytään keskustelemaan meidän unelmien ravintolasta. Millainen tunnelma siellä on ja tärkeimpänä mitä siellä tarjoillaan. Luetellaan meidän lempi annoksia (aika yksimielisesti) ja fiilistellään yksityiskohtia. Kerrotaan myös meidän lempi ravintolakokemukset ja paljastetaan helsinkiläisten iloksi kesän upein kolminkertainen rafla-avaus.


IMG_0377.PNG

45. Äitienpäivä & kevään juhlat

Jaksossa jatketaan kevätjuhlia ja puhutaan meidän äitien bravuurisafkoista. Fiilistellään viime viikonloppua ja meidän molempien grilliherkkuja. Kia kertoo Waystä inspiroituneista frittiherkuista ja helpoista grillikatkiksista ja Petra arvio Roslundin burgerboksin, paljastaa helpon pikajälkkärin ja kertoo miten nata-leivonnaisten valmistus onnistui. Muistellaan meidän äitien herkkuruokia ja omia lapsuuden lemppareita ja pohditaan mistä rohkeus maistamiseen ja rakkaus ruokaan syntyy. Tarjolla on tillilihaa, kaalisalaattia, raparperimarenkia, punajuurikeittoa, mustikkapiirakkaa, lihapullia, mansikkakakkua ja itsetehtyä ketsuppia. Petra viettää sunnuntaina ensimmäistä äitienpäivää ja kuvailee jaksossa myös oman unelmien aamiaisen.

IMG_1389.PNG

46. Herkullisempi arki

Tänään jutellaan herkullisemmasta arjesta ja sen rakennuspalikoista. Mitä kaapeissa kannattaa pitää jotta arkiruoka nousee uudelle tasolle ja kokkailuaika lyhenee. Mihin einekseen Petra tarttuu kiireessä ja mitä sooseja Kia valmistaa jääkaappiin? Mikä on meidän arjen lempi raaka-aine? Mitä kevätkasvisten kanssa nautitaan ja miten ne valmistetaan nopeasti? Mitä Eeva Kolun superhyvään bibimbapiin tulee?

IMG_2249.PNG

47. Terveellinen syöminen

Mitä terveellinen syöminen on meille? Miten päästään eroon negatiivisista tunteista ruokaa kohtaan? Mitkä on isoimmat kompastuskivet ruuan kanssa? Maanantain aamupulahdus ja ihana kuulijapalaute sai meidät bellat pohtimaan vastauksia näihin tärkeisiin kysymyksiin. Kalorit, herkuttelu, 80/20, tunnesyöminen, rutiinien rakentaminen, suolisto ja välipalat. Miksi lautaselle kannattaa lisätä eikä poistaa. Miten some vaikuttaa syömiseen ja kehokuvaan? Miten taklata syömisen haasteet etätyöskentelyssä. Onko Petra muuttanut syömistään saatuaan lapsen, kuinka Kia juttelee peilikuvalleen ja mitä luvataan tehdä juhannukseen saakka? Disclaimer: Bellat jakava omakohtaisia kokemuksia, ei terveysväittämiä. Konsultoi terveysasioissa tarpeen mukaan lääkäriä tai laillistettua ravitsemusterapeuttia.

IMG_2920.PNG

48. Kesäjuhlat!

Podijaksossa kerrotaan miten järjestetään ihanat kesäjuhlat. Annetaan vinkit juhlanjärjestäjälle, kerrotaan miten rakennetaan toimiva juhlamenu ja miten misataan kuin kokki. Kia kertoo kahden kauppareissun taktiikan ja Petra luettelee unelmien juhlamenunsa ja panchon ristiäisten must have-ruoat. Kerrotaan myös miten taklataan säilytyspulma, miten katetaan ja koristellaan noutopöytä ja mikä noutoruoka tekee meidän aina juhlissa iloiseksi. Annetaan myös supervinkki täytekakkun valmistukseen ja luetellaan ihania kesädrinkkejä Suunnitellaan jaksossa neljä menua: vegaaninen puutarhajuhla, polttaribrunssi, tyylikäs valmistujaisjuhla ja isompi yo-vastaanotto.


IMG_4148.PNG

49. Italia!

Allora bellat & bellot, tätä jaksoa on odotettu koko podin olemassaolon ajan. Luvassa on tuplajakso yhteen putkeen meidän rakkaudesta Italiaa kohtaan. Jutellaan italialaisten ateriarytmistä ja ruokailuäännöistä. Käydään läpi eri alueet ja niiden omat annokset ja raaka-aineet. Jutellaan meidän lukuisista matkoista ympäri Italiaa. Luetellaan lempipaikat, mieleenpainuvimmat muistot ja ihanimmat annokset. Käydään läpi Emilia Romagna, Liguria, Lazio, Campania, Veneto, Trentino, Lombardia, Piemonte ja Toscana. Petra pitää pienen koulun Italian tunnetuimmista kuohuviineistä ja Kia luettelee parhaimmat cocktailit. Paljastamme myös meidän seuraavat Italian matkakohteet ja kerromme minne suuntaamme Helsingissä helpottamaan Italia-ikävää.

IMG_6094 2.PNG

50. Bella Table 1-vee!

HBD Bella Table! Meidän pieni bella täyttää 1v ja sen kunniaksi vietetään synttäriviikkoa. Mistä kaikesta on puhuttu 50 jakson aikana? Mistä saavutuksista ollaan erityisen ylpeitä? Jaetaan vuoden aikana kertyneet parhaimmat opit, mokat, lempihetket ja suosikkireseptit. Confataan, leivotaan täydellisiä hapanjuuribageleita, nyljetään ahvenia, fermentoidaan, metsästetään, pyöräytellään blenderikakkuja ja ollaan erityisen kiitollisia KAIKISTA TEISTÄ! Lopussa käännetään katse tulevaan ja pohditaan mitkä 10 asiaa napattais mukaan kesämökille saareen. Ja psst. Instagramin puolella paljastetaan kreisiupeita arvontapalkintoja viikon jokaisena päivänä!

IMG_7723.PNG

51. Juhannusruokaa!

Nyt on vihdoin aika aloittaa juhannuksen menusuunnittelu. Suunnataan korit kainalossa lähikauppaan ja jaetaan tunnin verran ruokainspistä. Mikä inspiroi juuri nyt ja mitä herkkuja tehdään juhannuspöytään tänä vuonna. Luvassa on kasvisfiilistelyä, sillikoulua ja grilliruokaa isolle porukalle. Kia kertoo miten grillataan kokonaista lihaa ja mehukasta kanaa, millä kahdella soosilla pärjää koko kesän ja vinkkaa miten salaatti säilyy rapeana. Petra julistaa taas potturakkautta ja jakaa omat lempireseptit juhannukseksi yhteishyvä-sivustolta. Jakson hakusanoja: juhannusaamiainen, grillinyytit, Petran hääsalaatti, kulhoruoat, vegevati, oranssi gazpacho, pan con tomate, kokonaisen kalan grillaus, juhannuspasta, spagetti vongole grillissä, pastasalaatti, lobster roll, vatruskat, juhannuksen ihanat salaatit, -jälkkärit ja -cocktailit, sillikranssi, retiisitzatziki ja raparperikossun korkkaus. *Kaupallinen yhteistyö: S-Market

IMG_8746.PNG

52. Juhannusjutut jatkuu!

Vuoden paras viikko on vihdoin täällä ja juhannusjutut jatkuu podissa! Aloitetaan listaamalla alkukesän lemppareita ja jatketaan siitä unelmien kaupunkijuhannuksen pariin. Kysyimme experteiltä, eli teiltä miten Helsingissä kannattaa viettää stadijuhannusta. Me karataan taas saaristoon ja kerrotaan meidän juhannussuunnitelmista ja tärkeistä perinteistä ja jaetaan tietty menut. Luetellaan myös tällä hetkellä eniten inspiroivia annoksia ja viime hetken ruokavinkkejä ja Kia jakaa neljä ihanaa kesäcocktailia. Ps. Aperol spritz sorbetti mainittu!


IMG_0887.PNG

53. Kesäkalaa

Nyt on luvassa kesäkalajuttuja! Jutellaan kalan käsittelystä ja parhaista välineistä. Valmistetaan kalaa valurautapannulla, grillissä, savustuspöntössä, halsterissa ja toholla. Droppaillaan pari lempi fisu-annosta jotka kantsii tuoda raflalistalta kotikeittiöön ja kerrotaan miten paistetaan kalaa ja mikä on rapea nahan salaisuus. Käydään läpi miten käsitellään sekä kalatiskiltä napattu kala että laiturinnokalta ongittu. Petra söi viikko sitten elämänsä parhaan kalakeiton ja uteli reseptin ja Kia tuo maailmalta uusia makuja kesäkala-annoksiin. Tarjolla taas paljon resepti-inspistä ja myös alevinkki kalankäsittelijälle sekä ihana täsmä viini kalalle. // Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä meidän vuosikumppanin Fiskarsin kanssa.

IMG_1523.PNG

54. Kesätorin ihanat veget

Jaksossa jutellaan sesongin ihanista kasviksista ja ideoidaan niistä helppoja ja nopeita ruokia. Mitä kaikkea napataan nyt kesätorilta koriin ja mitä uusia herkkuja niistä valmistetaan. Annetaan inspiksen lisäksi myös säilytys- ja käsittelyvinkkejä ja paljastetaan meidän lempi tilamyymälät.

IMG_7452.PNG

55. Suuri lihakeskustelu

Tänään käsitellään podissa lihansyöntiä. Keskustelu lihan alkuperämaasta instagramissa räjäytti meidän inboxin ja päätettiin jatkaa juttua tänne podin puolelle. Millainen on meidän suhde lihaan? Miksi me edelleen syödään lihaa? Onko realistinen ajatus että kaikki lopettaa nyt lihansyönnin? Mitä sitten lihan tilalle? Onko kotimainen liha parempaa kun ulkomainen? Miten tilata ruokaa tietoisemmin? Mitä on ruokaväärentäminen ja onko sellaista Suomessa? Kuka päättää siitä mitä me syödään? Mistä ostaa ekologisempaa lihaa?

IMG_7862.PNG

56. TikTok hacks - 50 parasta keittiöniksiä

Ollaan scrollattu kilometrien verran TikTokia läpi ja etsitty parhaat elämää helpottavat hack:it eli niksit. Jaksossa luetellaan kikkoja niin iisimpään ja nopeampaan kokkailuun kun keittiövälineiden uudenlaiseen hyötykäyttöön ja hävikin vähentämiseen. Mukana on myös vanhoja hyväksi todettuja klassikko-niksejä sekä monta TikTokissa viraaliksi pamahtanutta herkkureseptiä! Miten kuivunut leipä elvytetään, miten sitruunasta saa kaikki mehut irti, miten irrotetaan munankuoret entä pehmennetään voi? Miten välttää nahistunut kurkku, sipulikyyneleet tai kuivunut juusto. Miten tehdään rapeaa tofua, frozen yogurtia, pannarimuroja tai fritattua mozzarellaa? Sanakirja: Hack [häkki] = niksi, kikka, vinkki


IMG_8588.PNG

57. Sienimetsällä

Tervetuloa sienisyksy ja krooninen niskajumi! Tänään omistetaan jakso sienille ja jaetaan parhaat vinkit sienimetsälle. Mistä lajeista kannattaa aloittaa, mitä välineurheilija ottaa mukaan metsään entä mitkä sienet on herkullisimpia. Miten sienet käsitellään, valmistetaan ja säilötään? Mitä sieniä kannattaa pakastaa ja mitä kuivata. Kia jakaa sienestys google maps vinkin ja Petra mielenkiintoisen sienidokkarin. Jaetaan myös tietty ruokarakkautta 17 ihanan sienireseptin verran. Fiilistellään myös hetki Panchon ristiäisiä ja juhlatarjoiluja.

IMG_9697.PNG

58. Syksy cravings

Ilmassa on syksyn tuntua! Fiilistellään meidän ruoantäyteistä mökkiviikonloppua. Jutellaan rapujuhlista, sekä perinteisistä että jenkkien etelävaltioiden low country boilista ja jaetaan menut rapujen ympärille. Loppujakso luetellaan meidän syksyn himotuksia ja resepti-idiksiä satokauden vihanneksista. Sieniä, kurpitsaa, omenaa, luumua, misoa, kaalia.

IMG_0224.PNG

59. Juustoa & Juureksia

Millainen oli Kian unelmien syysviikonloppu? Entä mikä on Petran herkullinen vinkki kilon porkkanapussin hyödyntämiseen. Jaetaan vinkit juustojen säilytykseen, meidän lempi juustokaupat ja unelmien grilled cheese -resepti. Käsitellään myös korillisen verran eri juureksia, niiden valmistustapoja ja reseptejä. Piparjuuri, juuripersilja, lanttu, kyssäkaali, kurpitsa, maa-artisokka,mustajuuri. Puhutaan Panchon ekoista sosedinnereistä, Kian puolukkaperinneherkusta, uuniomenapuurosta, ikean vegehodarista ja turkkilaisista uuniperunoista.

60. Pasta Lovers Club

Max 5 raaka-aineen pastat vartissa! Jakson kuunneltua susta tulee pikapastojen mestari tai saat rahasti takas (mitkä rahat?) Jaamme kaikki vinkit, faktat ja nippelitiedot täydellisen pastan valmistamiseen. Miten valita hyvä kuivapasta, mitä muotoa millekin ja miten pasta keitetään oikeaoppisesti. Miten teet ihanan pastan oman jääkaapin sisällöstä entä mitä kaikkea pastarakastaja haalii kaappeihinsa. Miten pronssi liittyy pastaan? Paljon suolaa keitinveteen? Mitkä vanhat opit kannattaa kuopata? Jaetaan ainakin 20kpl max 5 raaka-aineen pastareseptiä. Jaksossa kerrotaan myös iloisia uutisia (meille ja vähän myös teille)


61. Sikke Sumari

Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Espoon kanssa. Bellat ja bellot *drum rolls*: Jaksossa vieraana ruokajumalatar SIKKE SUMARI! Sikke, miksi ruoka? Millainen sun kokkaus kokkausfilisofia on? Ketkä pyytäisit ruokapöytään syömään dead or alive? Mikä ravintoloitsijana on parasta, entä haastavinta? Hulluin muisto Kokkisodasta? Paras keittiöniksi? Unelmien aamiainen, missä ja mitä? Oma kotiruokabravuuri? Mitä tony tekee kun haluaa lepytellä sua? Miten kokkaat kiireessä? Guilty pleasure? Suosikkirafla? Onko sulla jotain ruokahaamuja kaapissa? Keittiökaappien kulmakivet? Mitä seuraavaksi? Mitä haluaisit oppia?

62. Italian reissukuulumiset

Jaksossa jatketaan Italian reissutunnelmointia ja fiilistellään parhaita makukokemuksia Umbriasta, Firenzestä ja Roomasta. Mikä kaikkea ihanaa kokkailtiin villalla, mitkä cucina povera -annokset veivät firenzessä meidän sydämet ja mihin ravintolaan Roomassa palasimme kahdesti. Jaksossa luvassa sisäelimiä, spritzejä, oliiviöljy-, juusto- ja viinitilavierailuja, kalan siemennestettä ja k*ullisäkkejä. Kia jakaa ohjeen parhaimpaan tiramisuun ja vongole pastaan. Petra kertoo meidän unelmien aamiaisista. Mitä bellot tarjoili meille poolille? Entä mihin kaikkeen saatiin upotettua kilotolkulla viikunoita? Mikä ravintola oli floppi? Entä mitkä hittejä? Missä on Rooman paras gelato? Mitä kaikkea reissulla maistettua meinataan kokkailla Suomessa?

63. Ruokaongelmia & ratkaisuja

Tänään kerrotaan kuulumisia, puhutaan syömisen ja ruoanlaiton haasteista ja vastaillaan kuulijakyssäreihin. Millaisia ruokahaasteita Petralla on lapsiperhearjessa? Minkä ristiriidan kanssa Kia kamppailee? Millainen ruokapuhe on sallittua? Onko ok keventää? Mikä on somen viraalein resepti just nyt? Miten keksiä mitä syödä? Mikä inspiroidutaan just nyt? Mitkä ruokakirjat ostetaan seuraavaksi? Kuinka oppia kokkaamaan ilman reseptiä? lempieines?

64. Syysmenut

Fiilistellään ihania koti-illallisia ja sunnuntailounaita. Syksyn tullen me käperrytään kotiin, teroitetaan veitset, houkutellaan kokkausilo esille ja kutsutaan rakkaat syömään. Ollaan suunniteltu 15 x 3 ruokalajin menukokonaisuutta ja päälle vielä kasa lisäinspistä pimenevien päivien kotikokkailuihin. Tarjolla on makumatkoja Ranskaan, Venäjälle, Kiinaan ja Italiaan. On sunnuntailounaita, vegeä, kalaa ja lihaa. Jaksossa jaetaan myös vinkkejä huolettomaan ja rentoon menukokkailuun.


65. Eeva Kolu

Lyhyesti: tämä on se jakso jonka haluat kuunnella. Keskustelemme ihanan Eeva Kolun kanssa tunnin ajan ruoasta ja elämästä. Millainen Eevan ruokamatka on tähän asti ollut ja millaisia haasteita, oivalluksia ja yllätyksiä matkan varrella on tullut. Syvennytään ruokaidentiteettiin ja Eevan lanseeraamaan rakastava ryhdikkyys -termiin. Kuulemme keliakian kanssa elämisestä ja ruoan vaikutuksesta mielialaan ja ihon kuntoon. Kysellään teidän pohtimia ajatuksia; miten löytää ilo yksinkokkailuun? mistä etsiä inspistä? arjen luottoreseptit? parhaat ruokamuistot? mitä löytyy aina kaapeista? Mitä kokkailisit Celine Dionille? Go-to lohturuoka? Vinkki parempaan arkeen? Lempi jouluruoka?

66. Arjen luottoreseptit

Me arjen yksinkertaistamisesta inspiroituneet bellat ideoimme pitkän listan nopeita, helppoja ja herkullisisia arkisafkoja. Jaksossa jaetaan kymmenien reseptien lisäksi parhaat vinkit mm. täydelliseen munakkaaseen ja paistettuun riisiin ja kerrotaan miten teet mistä tahansa pastaa tai currya. Vinkataan myös mitkä arkikokkailua helpottavat purkit ja purnukat kannattaa hamstrata kotiin. Jakso on yhtä jämäriisin ja -perunan ylistystä ja mutkien oikomista suoriksi. Aloitettiin myös ehkä uusi toistuva juttusarja podiin, viisi asiaa joista ollaan innoissamme just nyt.

67. Tapas

Jaksossa lähdetään makumatkalle Espanjaan ja fiilistellään sen ihanaa tapaskulttuuria. Mikä on tapas ja mikä pincho? Mitkä on meidän parhaimmat tapasmuistot Espanjasta? Mitä jälkkäreitä tapaksille? Jaetaan pitkä lista meidän lemppari herkkuja ja vinkit niiden valmistukseen, mm. patatas bravas, tortilla de patata, chorizo ala sidra, croquetas, huevos rotos, espinacas a la catalana, gambas al ajillo, boquerones. Jaetaan myös kaava tapasmenun suunnitteluun ja meidän lempi cava, jota juoda läpi menun. Jakso sisältää mainoksen S-marketille, jaamme 10 tärppiä tapaspöytään lähikaupasta.

68. Parasta just nyt

Kokkailuflowsta, ravintola-arvioista ja isänpäivästä Kämpin vessassa. On toivotun höpöttelyjakson aika. Jutellaan Markun ekan isänpäivän tarjoiluista ja Kian parhaista vinkeistä keittiön suursiivoukseen. Vastaillaan teidän kysymyksiin. Minkälainen on meidän suhde alkoholiin, entä kuinka suhtaudutaan ravintola-arvioihin. Vinkataan myös elämää (ja kokkailua) helpottava iPhone hack, kalaruoat for dummies ja täydellisen ei-liisterimäisen perunamuussin ohje.


69. Pataruoat & valurauta 101

Jakso tehty yhteistyössä Fiskarsin kanssa ja luvassa on kaikki mitä olet halunnut tietää pataruuista ja valurautapannuista. Kerrotaan miksi valurautapata ja -pannu kannattaisi löytyä joka keittiöstä ja jaetaan vinkit niiden käyttöön, käsittelyyn ja puhdistukseen. Jaetaan patareseptejä ympäri maailman: libanonilaista maghmouria, kreikkalaista stifadoa, italialaista caponataa ja maiale al lattea, filippiiniläistä chicken adoboa ja tietty pari suomiklassikkoa. Jutellaan ruskistamisen tärkeydestä ja kerrotaan vinkki täydelliseen grilled cheeseen. Jaksossa myös Petran vinkit kylmyydestä selviytymiseen sekä Kian kemianurkkaus jossa syvennytään Maillard-reaktioon, joka yhdistää niin pullaa, pihviä, kahvia kun samppanjaa. Kumotaan myös yksi yleisesti tunnettu kokkailusääntö.

70. Suomiklassikot & perinneruoat

Tänään mennään Kokki Kolmosen jalanjäljissä ja fiilistellään lähenevän itsenäisyyspäivän kunniaksi suomalaisia klassikoita ja perinneruokia. Jaksossa kerrotaan meidän perinneruoat lapsuudesta ja listataan herkkuja ympäri Suomen. Särää, mustikkapöperöä, kukkoja, piirakoita, paistettuja muikkuja ja silakkapihvejä. Otetaan myös välipuhelu Markulle ja tiedustellaan deluxe uunimakkaran resepti. Luvassa on reseptejä ja vinkejä kotiviilin, tillilihan, kaalilaatikkon, lohilaatikkon, merimiespihvin ja kanaviilokin valmistukseen. Jaetaan myös meidän lempi perinne-eines sekä parhaat suomiruoka raflat, kirjat ja tv-ohjelmat.

71. Joulun naposteltavat & ruokalahjat

Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä S-marketin kanssa. On aika vuoden ensimmäisen joulujakson. Aloitetaan ensin pikkujoulutunnelmoinnilla ja paljastetaan meidän unelmien joulunaposteltavat. Sitten kääritään hihat ja laitetaan perinteinen joululahjapaja pystyyn. Jaetaan taskut tyhjiks kaikkia syötäviä joululahjoja ja droppaillaan klassisille saaristolaisleiville ja sinapeille uusia kavereita.

72. Jouluruokaa!

Tänään fiilistellään jouluruokia! Ideoidaan raikas jälkiruoka, joulublinille uusi täyte ja pari menuidistä tapaninpäivälle. Raotetaan taas suvun salaisuuksia ja paljastetaan pari reseptia-arretta jouluun. Vastataan myös teitä askarruttaviin kysymyksiin: Mitä laittaa lapsille perinteisten jouluruokien ulkopuolelta? Mitä syödä aatonaattona? Miten välttää hävikkiä? Mitä freesiä rosollin lisäksi? Sinkkunaisen joulumenu? Miten loihtia kalapöytä raskaana olevalle? Ideoita vegen tai vegaanin joulupöytään? Ihana kasvispääruoka kinkun tilalle (ei kasvisproteiini). Miten tehdä täydellistä graavisiikaa? Minimalistin joulumenu? Joulun aamiainen tai brunssi? Tarjolla myös rafloista bongattuja jouluherkkuja, Eeva Kolun viisauksia, maailman paras perunaresepti ja Kian jumalainen joulupulla. Jakso sisältää mainoksen Wilfalle. Esittelemme upouuden Pro Baker -yleiskoneen joka vei meidän molempien sydämen.


73. Joulufiilistä tarjolla

Joulubellat paljastaa jaksossa mistä hakusessa ollut joulufiilis löytyy, missä halutaan käydä vielä ennen joulua, miten luodaan kotiin helposti joulutunnelmaa ja mitä viedä ruokatulkkariksi valmiiseen joulupöytään. Jaetaan ihanimmat viime hetken lahjavinkit, niin ruokaan liittyviä kuin siitä sivustakin, ratkotaan koodia stressittömään jouluun ja parhaimpiin jouludrinkkeihin. Miten luoda omia perinteitä ja mistä pitää kiinni? Millä syötävillä Kia meinaa koristella kuusen, miksi Petra on vaihtamassa Markkua Beckhamiin? Mysteeripikkujoulut mainittu kuten myös biisi jota ei ainakaan löydy meidän jouluiselta spotifylistalta. Spessuyllärinä jaksossa mukana meidän lempitonttuja joulustooreineen.

74. Ruokalupauksia

Uusi vuosi, vanhat bellat. Kolmas tuotantokausi lähtee liikkeelle suurien ruokalupauksien kera. Mitä kaikkea toivotaan ruokavuodelta 2022? Luvassa on syvällistä ja rehellistä pohdintaa ruokailun ja kokkailun haasteista ja kompastuskivistä. Kia puhuu dopamiinisyömisestä ja viinimorkkiksesta. Petra lapsiperhearjen haasteista ja omista tavoitteista. Jaetaan neljä helppoa muistisääntöä onnellisempaan ja parempaan elämään. Kerrotaan kuinka aloittaa ruoanlaitto tyhjältä pöydältä, miten löytää innostus ”kokkailuburnoutin” jälkeen ja miten välttää fiiliksen pilaava keittiöärsytys. Pohditaan miten onnistua lupauksessa kokata lisää uusia ruokia ja reseptejä ja lopuksi jaetaan teidän kuulijoiden ja seuraajien ruokalupauksia.

75. 2021 parhaat & 2022 tulevat

Nyt on aika katsoa hetki vielä taaksepäin kun julistetaan vuoden 2021 parhaat ruokajutut! Jaksossa kerrotaan meidän molempien paras: kotikeittiön annos, keittiöoivallus, keittiöväline, keittiökone, juoma, eines, kokkaushetki, arjen apuri, keittiöoppi, Italian reissun ruokamuisto. Paljastetaan myös inspiroivin ruokasome ja ruokakirja. Käsitellään tietty kans paras: ravintolakokemus, rafla-annos, luottorafla, lounasrafla ja meidän TOP3 woltatuimmat annokset. Kia paljastaa viime vuoden suosituimmat, rakastetuimmat, kokatuimmat ja tallennetuimmat Bella Table reseptit. Petra aloittaa uuden keittiöpsykologiaa-juttusarjan. Lopuksi paljastetaan meidän 2022 isoimmat odotukset. Mitä halutaan oppia, mitä kokata ja mitä muuta toivotaan uudelta ruokavuodelta.

76. Arkiruoka! Oivallukset & kaavat

Nyt ratkotaan jakson verran arkiruokahaasteita! Käydään läpi oivalluksia joiden avulla arjen ruokapulmat helpottuu, jaetaan täydellisen arkikokkailun kaava sekä Petran systeemi, jossa on varaa arjen muutoksille ja mieliteoille. Jutellaan kuivakaappibravuureista, pakastekasviksista ja täydellisen bowlin kaavasta. Kerrotan miten tehdä keittoa “mistä tahansa” ja miten varustetaan keittiön kaapit arkikokkailua varten. Lainataan Saku Tuomiselta ote keittiöpsykologiaa ja kerrotaan miten arkikokkailun voi kääntää stressaavasta meditatiiviseksi.