Yhden kerroksen tiramisu
Mä söin kerran bolognassa tiramisua, jossa oli vain yksi kerros ja rakastuin siihen palavasti. Ripottelin pinnalle merisuolahiutaleita ja mietin maistaessa, että tää on ollut se tiramisun puuttuva pala. Ihanaa!
Tiramisu (6:lle)
3 munaa
250 g mascarponea
1,5 dl tomusokeria
2 dl vahvaa kahvia / espressoa
2 rkl marsalaa
12 savoiardi-keksiä
ripaus merisuolaa
tummaa kaakaojauhetta
merisuolahiutaleita
1. Keitä kahvi, kaada kulhoon ja lisää marsala joukkoon.
2. Erottele kananmunat omiin kulhoihin.
3. Lisää puolet sokerista keltuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon pieni ripaus merisuolaa ja mascarpone ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Älä ylivatkaa, ettei mascarpone kokkaroidu.
4. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vatkaimella nostettu huippu pysyy pystyssä. Varo tässäkin ettet ylivatkaa vaahtoa rakeiseksi.
5. Yhdistä valkuaiset mascarponevaahtoon kolmessa erässä kevyesti käännellen, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos pursotuspussiin.
6. Kasta keksi molemmin puolin marsalakahviin ja laske sitten vuoan pohjalle. Jatka kunnes keksit peittää pohjan.
7. Pursota vaahto 12 keoksi niin, että kahden keon alla on kaksi keksiä.
8. Tomuta siivilällä päälle tasaisen kerros tummaa kaakaojauhetta ja siirrä peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
9. Jos haluat, voit lisätä hieman kaakaojauhetta pinnalle. Ripottele merisuolahiutaleita ja nauti.