Vihreä perunasalaatti lyttypotuilla ja savulohella

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars. Meidän rakastetuimmasta reseptistä, vihreästä perunasalaatista inspiroitunut herkkuvati yhdistää kevään ihanimmat maut, ja on täydellinen kaikkiin tuleviin juhliin.

Ollaan viime aikoina puhuttu paljon unelmoinnista. Me unelmoidaan omasta mökistä, ja siitä, että voitais koostaa sinne kokoelma täydellisiä asioita hyvään elämään. Keittiöstä löytyisi ainakin Fiskarsin Nordenilta 3l teräskattila ja 26cm pinnoitettu teräspaistinpannu, sekä iso koivuvartinen keittiöveitsi. Nordenit on tulevaisuuden klassikkoja, jotka on palkittu arvostetulla Red Dot -muotoilupalkinnolla. Ruoanlaittosarjan juuret ovat pohjoismaisessa perinnössä, joka pohjaa minimalismin ja toiminnallisuuden periaatteisiin sekä luonnon syvään arvostukseen.

Vihreä perunasalaatti lyttypotuilla ja savulohella. 
6:lle

350g lämminsavulohta
8 retiisiä
1/2 kurkku
1 nippu vihreää parsaa
1 kg jauhoista perunaa (esim puikula)
n. 0,5dl oliiviöljyä
koristeluun tilliä & syötäviä kukkia

Pikkelit
1 punasipuli
1 fenkoli
2dl etikkaa
2dl sokeria
2dl vettä
ripaus suolaa

Kastike
2 dl ranskankermaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 rkl hunajaa
1 jalapeno ( tai maun ja tulisuuden mukaan)
1 nippu tilliä
2 kevätsipulin vartta
1 luomusitruunan kuori ja 1/2 mehu
3 rkl piparjuuritahnaa tuubista ( tuoretta vähän vähemmän/maun mukaan)
suolaa & mustapippuria

Valmista pikkeliliemi keittämällä etikkaa, vettä, sokeria ja suolaa kunnes sokeri on sulanut. Viipaloi punasipuli ja fenkoli lasipurkkeihin ja kaada lämmin liemi päälle. Anna maustua mielellään yön yli.

Pese perunat ja puolita isommat. Kaada kiehuvaan hyvin suolattuun veteen ja keitä kypsäksi. Valuta vesi pois ja anna höyrystyä hetki. Kaada perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja lyttää juomalasin pohjalla. Ripottele päälle reilusti oliiviöljyä ja paahda kuumassa uunissa (esim. 225c grilli+kiertoilma) kunnes pinta on rapea. Käännä perunat, lisää oliiviöljyä ja paahda myös toiselta puolelta.

Valmista kastike. Hienonna tilli ja jalapeno (poista siemenet) ja raasta sitruunan kuori. Lisää kaikki raaka-aineet kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, hunajaa tai sitruunaa.

Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois. Pilko viipaleiksi. Puolita retiisit. Poista parsankanta, pilko kolmeen osaan ja lisää pannulle. Lisää pannulle ripaus suolaa. Kaada joukkoon vettä niin, että pohja peittyy ja höyrytä kunnes vesi on haihtunut ja parsa on napakan kypsä. Lisää oliiviöljyä ja paista pieni väri pintaan.

Kasaa vati. Kaada 3/4 kastikkeesta vadin pohjalle. Asettele päälle perunat, parsat, retiisit ja kurkku. Pikkelöity punasipuli ja fenkoli ja lopuksi savulohi isoina paloina. Ripottele loput kastikkeesta, rouhi mustapippuria ja koristele tillillä ja syötävillä kukilla.

Edellinen
Edellinen

Crème Ninon -tuorehernekeitto

Seuraava
Seuraava

Rainerin sillisörsselssön, lohicarpaccio ja jänispaisti