Vaniljakreemi & sveitsiläinen marenki

Sun alkukesän lempijälkkäri: Haudutettua raparperia, mascarponevaahtoa ja karamellisoitua spelttiä.

Haudutettu raparperi
3 raparperinvartta
5 dl vettä
2 dl sokeria
(lisäsin myös 1/2 tl luonnollista elintarvikeväriä)

1. Leikkaa raparperi viipaleiksi kattilaan. Lisää vettä niin, että raparperit peittyvät. Lisää sokeria oman fiiliksen mukaan.
2. Lämmitä hitaasti kunnes vesi höyryää (85c) mutta älä anna kiehua. Hauduta n. 10 min kunnes raparperi on pehmeää ( ei niin pitkään että se hajoaa).
3. Nosta raparperit reikäkauhalla varovasti kulhoon. Kaada liemi päälle vasta kun se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
4. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden. Säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ps. Voit lisätä haudutusliemeen vihreää kardemummaa (kokonaisia) tai vaniljatangon. Kuivatut hibiscuksen kukat värjää liemen ja raparperin pinkiksi.

Mascarponevaahto
1 dl kermaa
1 dl mascarponea
2 rkl vaniljasokeria

1. Vatkaa kaikki kiinteäksi vaahdoksi.
2. Lusikoi pursotuspussiin. Leikkaa kärki saksilla vinottain ja pursota raparperin päälle.
3. Ripottele viereen keksimurua tai karamellispelttiä.

Karamellispeltti
2 rkl voita
2 rkl ruokosokeria
1/2 tl kardemummaa
1,5 dl spelttihiutaleita

1. Sulata pannulla voi ja ruokosokeri.
2. Lisää loput ainekset ja paista kunnes speltti on rapeaa ja karamellisoitunutta.

Katso reseptivideo
Edellinen
Edellinen

Netan gluteenittomat vohvelit

Seuraava
Seuraava

Omenafrittersit