Puolukkakohokas

Raikas jälkkäri joulupöytään? Tässä yksi ihana joka on oikeasti mainettaan tosi paljon helpompi tehdä. Kuvittele mielessäsi kuohkea vispipuuro mutta lämpimänä vaniljajäden kanssa. Jos Bella Table olis jälkkäri, se olis tää! Taivaallista! ❤️

Harmittaa kun kaikkien kohokaspelotteluiden takia hyppäsin tähän junaan vasta tänä vuonna ja jokainen on onnistunut! Kohokkaat voi esivalmistella jääkaappiin valkuaisten vatkaamista vaille valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä. (Keittää puolukkasoseen sekä voidella vuoat). Tärkein askel kohoamisessa on kohokkaan pinnan tasoittaminen ja reunojen putsaaminen. Puhtaat reunat luovat hyvän ponnahduslaudan kohokkaalle

Puolukkakohokkaat
6-8 kpl annosta, riippuen vuokien koosta

600 g pakastepuolukoita
450 g + 40g sokeria
70 g maissitärkkelystä
4 valkuaista
Voiteluun: Voita ja tomusokeria

1. Voitele kohokasvuoat huolellisesti ja ”jauhota” ne tomusokerilla. Nosta jääkaappiin odottamaan.
2. Lämmitä uuni 170 °C asteeseen.
3. Sulata puolukat kattilassa, lisää sokeri ja soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta.
4. Sekoita lasissa maissitärkkelys ja loraus kylmää vettä. Kaada neste puolukkasoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna seoksen sakeutua muutaman minuutin ajan. Siivilöi ja anna jäähtyä.
5. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri hiljalleen vatkaamisen aikana. Vatkaa kunnes seos on kovaa ja kiiltävää marenkia.
6. Kääntele marenki kolmessa erässä jäähtyneen puolukkaseoksen joukkoon varovasti nuolijalla.
7. Ota vuoat jääkaapista ja lusikoi seos vuokiin. Tasoita pinta ja puhdista reunat huolellisesti talouspaperilla.
8. Paista uunin keskitasolla n. 15-20 min, kunnes kohokkaat ovat nousseet n. sentin pari reunoista.
9. Koristele pinta tomusokerilla ja tarjoile kohokkaat heti lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.

Edellinen
Edellinen

Paahdetut misojuurekset ja päärynät

Seuraava
Seuraava

Coulibiac lohipiirakka