Paahdetut misojuurekset ja päärynät

Tässä ihana kasvislisuke esimerkiksi laatikoiden tilalle. Paahdettua palsternakkaa, juuriselleriä ja makeaa hapokasta päärynää. Vaahterasiirappi tuo ihanaa tahmeutta ja miso suolaista umamia. Tästä syntyy myös ihana salaatti joulupöytään. Laita vadin pohjalle punasikuria ja endiiviä, nosta haaleat juurekset ja päärynät päälle ja lisää joulun juustolautaselta esimerkiksi vuohenmaitojuustoa tai gorgonzolaa. Käytin itse pieniä kotimaisia punaisia päärynöitä jotka pehmenivät juuri tarpeeksi mutta pysyivät silti napakkana.

Paahdetut misojuurekset & päärynät

200 g juuriselleriä
200 g palsternakkaa
200 g päärynöitä (2 kpl pientä)
3 rkl vaahterasiirappia
2 tl vaaleaa misotahnaa
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
muutama oksa timjamia
1/2 tl suolaa

1. Pese ja pilko juurekset sekä päärynät isoiksi lohkoiksi

2. Yhdistä kaikki maustekastikkeen ainekset isossa kulhossa.

3. Lisää juurekset ja päärynät kulhoon ja kieritä kunnolla niin, että ne peittyvät kauttaaltaan.

4. Asettele uunipellille ja paista 225-asteisessa kiertoilmauunissa n. 20 min kunnes ne ovat kullanruskeita

Edellinen
Edellinen

Kimchiriisimunakas

Seuraava
Seuraava

Puolukkakohokas