Punajuuricarpaccio & rosmariini-saksanpähkinäkrokantkissa kieritetyt vuohenjuustopallot

Punajuuricarpaccio & rapealla rosmariini-saksanpähkinäkrokantilla kieritetyt vuohenjuustopallot. Aivan ihana annos joka saattaa hyvin olla sun joulu- tai juhlapöydän puuttuva palanen. Parasta tässä on se että sen voi esivalmistella lähes kokonaan muutamaa päivää ennen. Kypsennetyt punajuuret ja vinegretti säilyy kylmässä useita päiviä ja krokantti säilyy rapeana ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Vinkki! Noi vuohenkrokanttijuustopallot on ihan mielettömän ihania sellaisenaan tai osana juustotarjotinta. Nam!

Punajuuri carpaccio
4 isoa punajuurta (n 500g)
50 g rucolaa pestynä

Vuohenjuustopallot
100 g vuohenjuustoa
100 g tuorejuustoa

Saksanpähkinäkrokantti:
2 dl saksanpähkinöitä
1 dl hunajaa
1 tl suolaa
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Sitruunavinegrette
1/2 luomusitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 tl dijon sinappia
1/2 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä

1. Kypsennä punajuuret napakoiksi kuorineen ja kokonaisena joko kiehuvassa vedessä tai folion alla 200-asteisessa uunissa. Tähän menee koosta riippuen noin 40 min.
2. Valmista krokantti. Hienonna pähkinät pieneksi. Lämmitä hunaja pannulla ja lisää pähkinämuru, suola ja hienonnettu rosmariini. Keitä hetki kunnes hunaja on sulanut ja pähkinät on hieman paahtuneet. Levitä ohuesti leivinpaperille ja anna jäähtyä.
3. Tee sillä välin sitruunavinegrette. Raasta puolikkaan sitruunan kuori, lisää sitruunamehu, hunaja, dijon, suola ja pippuri ja sekoita. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tai ravista pullossa rivakasti.
4. Hienonna jäähtynyt krokantti veitsellä muruksi.
5. Poista vuohenjuustosta kuoret ja lisää paloina kulhoon. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää puolet krokanttimurusta juustomassan joukkoon ja sekoita. Muotoile massasta pieniä palloja käsin tai pienten lusikoiden avulla ja pyörittele krokantissa.
6. Viipaloi jäähtyneet punajuuret ohuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
7. Levitä rucola tarjoiluastian pohjalle ja asettele punajuuriviipaleet päälle. Pirskottele päälle sitruunavinegrettiä ja koristele vuohenjuustopalloilla. Voit halutessasi viimeistellä carpaccion esimerkiksi versoilla.

Vinkki! Vuohenjuustokrokantit on ihania myös sellaisenaan aperitivosnackinä tai juustotarjottimella.

Edellinen
Edellinen

Simpukoita ja kasviksia kermaisessa valkoviini-sahramikastikkeessa

Seuraava
Seuraava

Latket