Simpukoita ja kasviksia kermaisessa valkoviini-sahramikastikkeessa

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars
Tämä on täydellinen. Napakaksi paistettua fenkolia ja purjoa, pehmeää kampasimpukkaa, höyrytettyjä sinisimpukoita ja kermainen valkoviini-sahramikastike joka sitoo kaiken yhteen. Viereen kulhollinen punasikuria, iso keko rapeakuorista patonkia ja pullo kylmää valkoviiniä. Haluaisin valmistaa tätä kaikille elämäni tärkeimmille ihmisille, sillä tämän ruoan avulla pääsee ruokaonnellisuuskuplaan. Ihan täydellinen ruoka myös joulun- tai uudenvuoden juhliin.

Ruoka valmistettiin Fiskarsin uudella All Steel Santoku veitsellä sekä korkeareunaisella All Steel paistovuoalla, joka on löytänyt jo paikkansa lempipannujen joukosta. Paksu, kolmikerroksinen pohja kuumenee tasaisesti kaikenlaisilla liesillä ja tarttumaton Ceratec™-pinnoite ruskistaa ruoan kauniisti ilman fluoria tai muita haitallisia kemikaaleja. Paistovuokaa voi käyttää myös uunissa sillä se on kuumuudenkestävä 270 asteeseen saakka. Pannu on valmistettu Suomessa ympäristöä säästäen vähintään 90-prosenttisesti kierrätetystä teräksestä ja siinä on 25 vuoden takuu.

Simpukoita ja kasviksia kermaisessa valkoviini-sahramikastikkeessa
4:lle

2 fenkolia
2 purjoa
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 banaanisalottisipuli
0,5 dl valkoviinietikkaa
3 dl valkoviiniö
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
1/2 tl suolaa
0,5 tl sahramia
25 g voita + lisää paistamiseen
500 g sinisimpukoita
8 kampasimpukkaa
1/2 nippua lehtipersiljaa
sitruunaa

Tarjoiluun rapeakuorista vaaleaa leipää

1. Valitse kannellinen laakea paistokasari.
2. Leikkaa fenkolista ja purjosta vihreät osat pois. Puolita fenkolit pituussuunnassa ja leikkaa 3-4 neljään osaan niin, että jokaisessa osassa on kantaa. Näin fenkoli pysyy kauniisti kasassa. Leikkaa purjo noin 5 cm kokoisiksi paloiksi.
3. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
4. Pese simpukat hellävaraisesti isossa kulhossa juoksevan veden alla, nappaa pienellä veitsellä simpukan “parta” pois ja poista kaikki jotka eivät napauttamalla sulkeudu.
5. Poista kampasimpukan sulkijalihas eli sivussa oleva valkoinen jänne.
6. Laita pannulle nokare voita ja loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Lisää purjot ja fenkolit ja paista niihin kaunis pinta molemmin puolin. Nosta pois kasarista.
7. Taputtele kampasimpukat talouspaperilla kuivaksi ja rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää kasariin tarvittaessa lisää voita ja paista kuumalla kampasimpukkaan kaunis pinta molemmin puolin. Nosta lautaselle.
8. Lisää kasariin salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää valkoviinietikka, valkoviini ja muutama persiljanvarsi. Keitä kunnes lientä on noin puolet jäljellä. Nosta persiljanvarret pois. Lisää kastikkeen joukkoon kerma, sahrami ja noin 1/2 tl suolaa ja kiehauta. Vatkaa joukkoon 25g kylmää voita muutama kuutio kerrallaan.
9. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
10. Lisää joukkoon kasvikset ja sinisimpukat ja sulje kansi. Höyrytä kannen alla 5 minuutin ajan.
11. Avaa kansi ja lisää joukkoon kampasimpukat. Ripottele päälle lehtipersiljaa ja tarjoa rapeakuorisen leivän ja sitruunaviipaleen kanssa.

Vinkki! Voit lisätä kastikkeeseen myös vaaleaa kalaa (esim. kuhaa tai turskaa) samaan aikaan simpukoiden kanssa.

Edellinen
Edellinen

Ranskalaiset sipulitoastit

Seuraava
Seuraava

Punajuuricarpaccio & rosmariini-saksanpähkinäkrokantkissa kieritetyt vuohenjuustopallot