Paistettua kuhaa, höyrytettyjä kevätkasviksia ja kermainen valkoviinikastike yrttiöljyllä.

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars. Kokkailussa tärkeintä mulle on se matka, ei pelkkä päämäärä. Tietty se päämäärä, eli herkullinen lopputulos kruunaa sit kaiken. Ihannetilanteessa se matka alkaa kauppahallista kun poimin kaikkea inspiroivaa koriin. Keittiössä tärkeintä on sellainen luova flow jota välineet komppaa eli, että veitsi on terävä ja pannu kypsentää juuri kuten haluan. Tänään valmistin tällaisen kauniin ja todella herkullisen annoksen joka voisi olla minkä tahansa raflan listalta ja jossa lupaan että säkin onnistut. Tein ensin yrttiöljyn blendaamalla yrttejä ja öljyä. Sit höyrytin Taiten-paistovuoassa, pienessä vesimäärässä kaalia, fenkolia, parsaa ja retiisejä.

Kuhan paistoin voissa joka ruskistui ja toimi sitten täydellisenä pohjana kastikkeelle. Lisäsin pannulle salottisipulia, valkoviiniä ja yrttien varret sit kiehautus ja siivilän kautta takaisin pannulle. Sit vatkasin joukkoon iso nokareen ranskankermaa ja maustoin sitruunamehulla. Tän kastikkeen olisin voinut juoda. Kermainen ja ihanan hapokas. Sit kaadoin joukkoon yrttiöljyn ja sekoitin tällaiseksi upeaksi marmoriksi jonka kaadoin lautaselle. Päälle keko napakoita kasviksia ja sit kala. Suosittelen niin lämpimästi kokkaamaan tän ihanan annoksen vaikka pääsiäisen juhla-aterialle sekä tutustumaan tarkemmin näihin uusiin Taiten-välineisiin.

2:lle

300 g kuhaa

2 dl yrttejä*
1 dl öljyä
1 tl sitruunamehua
pieni ripaus suolaa

1 banaanisalottisipuli
50 g voita
2 dl valkoviiniä (alkoholiton käy hyvin)
1 dl ranskankermaa
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa

1/2 nippu retiisiä
1/2 nippu parsaa
pala valkokaalia
1 fenkoli

*Karhunlaukkaa, tilliä, lehtipersiljaa, ruohosipulia. Voit valita sekoituksen eri yrttejä tai käyttää vain yhtä. Karhunlaukka antaa ihanan hennon valkosipulisen maun ja tilli toimiii aina kalan kanssa.

1. Valmista yrttiöljy. Nypi yrtit varresta ja säästä varret kastiketta varten. Hienonna yrtit ja blendaa öljyn kanssa hienoksi soseeksi. Mausta sitruunamehulla ja pienellä ripauksella suolaa. Kaada tiheään siivilään ja anna tippua rauhassa, niin saat intensiivisen makuisen ja värisen öljyn.

2. Pese kasvikset. Leikkaa kaali ja fenkolit isoiksi lohkoiksi. Leikkaa parsan puumainen tyvi pois ja leikkaa puoliksi. Puolita pitkittäin paksummat parsat. Halkaise retiisit. Hienonna salottisipuli kastiketta varten. .Leikkaa kala annokspaloiksi ja ripottele oliiviöljyä molemmin puolin, mausta suolalla.

3. Lisää korkeareunaiseen paistovuokaan muutama desi vettä, ripaus suolaa ja kiehauta. Lisää fenkoli ja kaali, peitä kannella ja keitä n. 5 minuuttia. Lisää parsat ja lopuksi retiisit. Lisää muutama nokare voita ja anna sulaa kannen alla joukkoon.

4. Lisää voi pannulle ja lämmitä kuumaksi. Laske kala pannulle poispäin itsestäsi ettei kuuma voi roisku. Jos käytät kalaa jossa on nahka jäljellä, aloita paistamien nahkapuoli alaspäin. Paina kalaa hetki pannua päin lastalla. Paista kalan paksuudesta riippuen noin n. 4 minuuttia ja käännä. Lusikoi ruskistunutta voita kalan päälle. Nosta kalat (lämpimälle) lautaselle.

5. Lisää hienonnettu salottisipuli pannulle voin joukkoon ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja yrttien varret ja keitä muutama minuutti. Siivilöi sipuli ja varret pois ja kaada kastike takaisin pannulle. Lisää ranskankerma ja vatkaa joukkoon. Keitä muutama minuutti ja mausta sitruunalla ja suolalla. Kaada kastike kannuun ja lisää yrttiöljy päälle. Sekoita muutama kerta kunnes pinta on marmorinen.

6. Kaada kastiketta lautasen pohjalle, lusikoi keskelle keko kasviksia ja nosta päälle kala.

Te tiedätte varmasti meidän rakkauden Fiskarsin Norden-sarjaa kohtaan. Nyt sen rinnalle on tullut toinen lemppari. Uuden Taiten-sarjan välineet tarjoaa täyden kontrollin luovan prosessin aikana hyödyntäen uusimpia teknologioita. Ja parasta on se, että keitto-ja paistoastian on valmistettu ja testattu käsin Sorsakosken tehtaalla Pohjois-Savossa.

Taiten-sarjan keitto- ja paistoastiat
- On valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä laadukkaasta alumiinista, joka johtaa lämpöä erittäin hyvin ja kuumentaa ruoan sekä astian pohjalta, että reunoilta.
- Teräskahvat ja kansi.
- Täysin muoviton ja kestävä CERATEC™-pinnoite, joka takaa erinomaiset tarttumattomuusominaisuudet ja on lisäksi helppo puhdistaa.
- energiapohja lämmittää ruoan nopeammin ja säästää energiaa keraamisilla liesillä.
- OPTIHEAT™-teknologia estää pannun ylikuumenemisen induktioliedellä.
- Uuninkestävä 270 asteeseen saakka.
- Valmistettu ja testattu käsin Sorsakosken tehtaalla Pohjois-Savossa.

Taiten veitsimallisto kokoaa kaikki titaaniveitsien parhaat puolet: terävyyden, keveyden ja innovatiivisuuden. Titaanista valmistetut veitset ovat kevyitä ja helppokäyttöisiä, terä on ruostumaton ja pysyy pitkään terävänä. Ergonomisesti muotoiltu kahva pysyy hyvni kädessä.

Alekoodilla BELLATLOVES saa -20 % alennusta koko Taiten-sarjasta 14.-17.3.2024. Tutustu sarjaan

Edellinen
Edellinen

Rainerin sillisörsselssön, lohicarpaccio ja jänispaisti

Seuraava
Seuraava

Eevan madekeitto