Markun nachopelti
Markun nachopelti on meidän arkilemppari, ihan perusjuttuja mutta silti ihana ja tosi fresh. Pari hyvää jujua:
1) Tykätään tehdä jauhelihasta melkein kuin kastike, lopputulos on näin paljon mehevämpi.
2) Muutenkin mitä enempi sooseja sen parempi.
3) Uunin jälkeen ladotaan pellin päälle mahdollisimman paljon tuoretta kuten salaattia, avokadoa, usein jotain melonia ja mielellään aina korianteria.
4) Freestyle. Pelti näyttää joka kerta erilaiselta ja hyvä niin. Jos jääkaapista uupuu vaikka ranskankerma niin kokeile tilalla jogurtin ja majoneesin sekoitusta.
Markun nachopelti (6-8:lle)
Jauhelihakastike
600-700g jauhelihaa tai korvaavaa (esim. Mexico nyhtökaura tai ihan papuseos)
2 tacomaustepussia (pärjäät yhdelläkin)
1/2-1 tuubi tomaattipyrettä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
2tl sokeria
1tl suolaa
rouhaisu mustapippuria
Limekastike
300g ranskankermaa
1 limen kuori ja 1/2 mehu
1rkl sokeria
1/2 tl suolaa
Muuta
1 punasipuli
250g juustoraastetta (esim. cheddar)
2 avokadoa
1 jäävuorisalaatti
1/4 melonia
1 tlk tomaattisalsaa
Hot mango habanero -chilikastiketta
1 ruukku korianteria
350-400g nacholastuja
1. Ruskista jauheliha, lisää tomaattipyree ja mausteseokset pannulle ja sekoita. Lisää tomaattimurska ja hieman vettä (putsaa tölkki samalla). Mausta suolalla ja sokerilla.
2. Sekoita ranskankerma, raastettu limenkuori ja puolikkaan limen mehu. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna tekeytyä kylmässä.
3. Pilko sipuli ohuiksi viipaleiksi. Levitä leivinpaperi pellille, päälle tacolastut ja jauhelihakastike, sipuli ja juustoraaste. Paista 200c uunissa 12-15min kunnes juusto on saanut väriä.
4. Lusikoi pellille tomaattisalsa ja ranskankerma ja mahdollisesti habanero-kastike tai joku oma lempparisoosi. Pilko päälle salaattia, avokadoa, melonia ja viimeiseksi korianterinlehdet. Nauti sellaisenaan tai extrakastikkeiden kera.