Luonnonkalapihvit

ISON ÄÄRELLÄ! Kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä tehdyt kala-kvinoapihvit on parasta mitä ollaan pitkän aikaan kehitetty! Tämä erittäin helppo ja nopea annos on arjen go-to ruoka joka maistuu satavarmasti koko perheelle. Luonnonkalasäilyke on herkullinen ja kestävä vaihtoehto tonnikalasäilykkeille ja kvinoa antaa pihveille rakennetta ja sitoo massan yhteen. Herne “tzatziki” on kastikkeen ja salaatin välimuoto jossa on kurkun sijaan makeita pakasteherneitä ja vihreää omppua tuomassa raikkautta. Taivaallinen lisuke ihan mille vain.

Luonnonkalapihvit
2:lle

0,5 dl kvinoaa
1 prk (120 g) luonnonkalasäilykettä 
1 pieni sipuli
1 kananmuna
1 rkl majoneesia
kourallinen lehtipersiljaa/tilliä
suolaa & mustapippuria
1 tl tai maun mukaan chilihiutaleita
loraus rypsiöljyä paistamiseen

1. Keitä kvinoa suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Valuta kalasäilykkeestä ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli. Sekoita keskenään kulhossa.

2. Lisää kananmuna, majoneesi, hienonnetut yrtit, mausta suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla maun mukaan. Sekoita massaksi.

3. Kuumenna öljy pannulla. Lusikoi ruokalusikalla kalamassaa pannulle ja paina tiiviiksi pihviksi. Voit myös muotoilla käsin pieniä pihvejä.

4. Paista muutama minuutti per puoli, kunnes pinta on ruskistunut ja rapea.

5. Tarjoile lämpimänä herne”tzatzikin” kera. 

Herne“tzatziki”

1 pss (200 g) pakasteherneitä
1/2 vihreä omena
1/2 sitruunan mehu & kuori
1/2 valkosipulinkynsi
1 dl kreikkalaista jogurttia
(pieni loraus omenaviinietikkaa)
suolaa ja mustapippuria
loraus oliiviöljyä

1. Muusaa sulatetut herneet haarukalla kulhossa. Kuori ja raasta joukkoon omena. Raasta sitruunan kuori ja valkosipuli joukkoon.

2. Sekoita mukaan jogurtti, sitruunamehu. Jos haluat lisää happoa voit lorauttaa joukkoon vähän omenaviinietikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

3. Lorauta päälle oliiviöljyä.

Edellinen
Edellinen

Neljä reseptiä säilyketomaateista

Seuraava
Seuraava

Suklaahippukeksit