Suklaahippukeksit

Kaikki tarvitsee hyvän keksireseptin elämäänsä, tässä tulee yksi tosi hyvä kandidaatti. Tässä parhaat koskaan leipomamme keksit. Nämä suklaahippukeksit on pinnalta rapeat ja sisältä sitkeät ja mureat kuten hyvien keksien kuuluu olla. Herkullisuuden salaisuus on ruskistettu voi ja pinnalle ripotellut merisuolakiteet, jotka tuo ihanaa suolaisuutta. Täydellisten keksien valmistuksessa on pari tärkeää kohtaa.

1.) Älä sekoita taikinaa liikaa. Sekoittaminen vahvistaa vehnän gluteenia ja lopputuloksena on tiiviit keksit. Vatkaaminen taas lisää ilmaa kekseihin joka saa ne ensin kohoamaan liikaa uunissa ja sitten lässähtämään.

2.) Keksitaikinaa kannattaa “marinoida” kylmässä. Mitä pidempään pidät keksitaikinan jääkaapissa, sen herkullisempia niistä tulee.

3.) Voit pakastaa keksit kiekkoina tai esimerkiksi pötkönä kelmuun käärittynä ja leikkaa sitten veitsellä kiekoiksi. Keksit paistetaan suoraan jäisenä. Laske uunin lämpötila 165-asteeseen ja pidä niitä muutama minuutti pidempään uunissa.

Suklaahippukeksit
n. 12 kpl

115 g voita
100 g sokeria
100 g fariinisokeria
1 muna
1/4 tl merisuolahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
125 g tummaa suklaata tai omaa lempi suklaata

päälle: merisuolahiutaleita

1. Ruskista ensin voi pienessä kasarissa. Voista kiehuu pois sen sisältämä vesi ja tämä aiheuttaa roiskumista, voit laittaa kannen päälle mutta jätä se raolleen, että neste haihtuu pois. Sekoita välillä voita, ettei pohjalle laskeutuvat herahiput pala pohjaan. Kun voi vaahtoaa, sekoita rivakasti jotta voit seurata sen paahtumista. Kun voi on karamelli/meripihkan väristä ota heti pois levyltä ettei se pala.

2. Mittaa sokerit kulhoon ja sekoita keskenään pallovatkaimella. Lisää voi. Sekoita joukkoon muna ja merisuolahiutaleet.

3. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja sekoita sitten jauhot taikinaan esimerkiksi nuolijan avulla kahdessa osassa. Täydellisten keksien salaisuus on se, ettei taikinaa sekoita liikaa.

4. Rouhi tumma suklaa veitsellä hipuiksi ja säästä pieni kourallinen isompia hippuja keksien päälle. Lisää suklaahiput keksitaikinaan ja sekoita joukkoon. Keksitaikina on aika tiivistä, joten parhaiten ne saa joukkoon esimerkiksi painamalla nuolijalla reunoja päin. Laita taikina peitettynä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi tai esimerkiksi yön yli.

5. Laita uuni lämpeämään 175-asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Ota taikina jääkaapista ja lusikoi pellille golf-pallon kokoisia nokareita. Jätä reilusti tilaa reunoille. Normaalikokoiselle pellille mahtuu hyvin 9 keksiä. Paina kekseihin muutamia suklaahippuja.

6. Paista uunin keskitasolla 12-14 minuuttia. Keksit jatkavat kypsymistä kuumalla pellillä joten ota ne mielummin liian aikaisin ulos. Ripottele kuumien keksien päälle merisuolahiutaleita ja anna jäähtyä. Säilytä kannellisessa purkissa huoneenlämmössä.

7. Tärkeä: Maista keksiä lämpimänä, taivaallista!!!

Edellinen
Edellinen

Luonnonkalapihvit

Seuraava
Seuraava

Butter chickpea & jogurtti naanleipä