Lohitacot
Tässä yksi vuoden ihanimmista kotikokkailuista koko jengin mielestä. Pancho söi kaksi isoa tortillaa ja Juice lusikoi kulhollisen limecremaa, success! Kuivalla pannulla paistettuja maissi-vehnä tortillalettuja, ohueksi suikaloitua punakaalia, marinoitua punasipulia, lime cremaa, mangosalsaa ja guacamolea. Tästä söi onnellisena 4 aikuista ja 2 lasta.
Lohi
800 g lohta
1 tl suolaa
2 rkl ruskeaa sokeria (fariini tai muscovado)
1,5 tl savupaprikaa (dulce)
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl mietoja chilihiutaleita
1/2 tl tajinia
1. Ripottele suola tasaisesti lohen päälle.
2. Sekoita muut mausteet kulhossa ja hiero lohen pinnalle.
3. Paista (lohen paksuudesta riippuen) 15-18 min 200-asteisessa airfyerissä tai uunissa.
Mangosalsa
1 kypsä mango
1 jalapeno
1/2 nippu korianteria
1/4 punasipulia
1 limen mehu + kuori
1 tl tai maun mukaan tajinia
1/2 tl suolaa
1. Kuori mango ja leikkaa kiven ympäriltä molemmin puolin. Raaputa kiveen jääneet hedelmälihat. Kuutioi mangon puoliskot pieneksi.
2. Pese ja halkaise jalapeno, poista siemenet ja hienonna mangon joukkoon.
3. Hienonna korianteri ja punasipuli ja lisää kulhoon.
4. Raasta limen kuori ja purista mehu joukkoon.
5. Mausta taijinilla ja suolalla.
Lime crema
1 prk (2dl) ranskankermaa
2 limen kuori + 1 mehu
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1. Kumoa ranskankerma kulhoon, raasta limen kuori ja purista mehu joukkoon.
2. Mausta hunajalla ja suolalla. Sekoita.
Guacamole
5 avokadoa
1 punainen chili
1 limen kuoret ja mehu
1/2 - 1 tl suolaa
1/2 nippu korianteria
1. Muusaa avokadot, hienonna chili ja korianteri, raasta lime ja purista mehut.
2. Sekoita kaikki keskenään ja mausta suolalla.
Marinoitu punasipuli
3 punasipulia
1 rkl sokeria
2 limen mehut
ripaus suolaa
(sumakkia)
1. Mandoliinaa tai viipaloi punasipuli ohuesti, lisää sokeria, suola ja limen mehu ja puristele hetki käsin. Ripottele päälle sumakkia