Larb - thaimaalainen jauhelihasalaatti
Kun tekee mieli jotain freesiä ja tulista = larb. Petran bravuuriksi muodostunut larb on kaakkoisaasialainen jauhelihasalaatti. Se on täydellinen yhdistelmä paahdetun riisijauhon rouheutta, limen kirpakkuutta, mintun raikkautta ja just sopivaa potkua. Lusikoi salaatinlehdille ja syö käsin, ihan täydellistä silloin kun haluut kokeilla jotain uutta ja helppoa!
Larb jauhelihasalaatti
(~2-3 annosta)
1,5 rkl jasmiiniriisiä
400 g jauhelihaa (nauta, possu tai kana – ei ihan rasvatonta)
2 shalottisipulia
(1 kevätsipulin varsi)
kourallinen tuoretta minttua
2rkl kalakastiketta
2 limen mehu
chilihiutaleita maun mukaan (~0,5-1rkl)
tarjoiluun: salaatinlehtiä, kurkkua ja/tai keitettyä riisiä
1. Kuumenna kuiva pannu keskilämmölle. Lisää jasmiiniriisi ja paahda, kunnes riisi on kultaisen ruskeaa ja tuoksuu pähkinäiseltä (n. 5–7 min). Anna jäähtyä ja jauha sitten morttelissa tai maustemyllyssä hienoksi jauhoksi.
2. Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä ja ruskista jauheliha kypsäksi, mutta älä kuivata turhaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Sekoita jäähtyneeseen jauhelihaan paahdettu riisijauho, kalakastike ja limenmehu. Lisää ohueiksi rinkuloiksi pilkottu salottisipuli, minttu ja chilihiutaleet. Tarkista maku: lisää tarvittaessa suolaa, kalakastiketta tai limeä.
4. Tarjoa salaatinlehtikuppien, kurkkusiivujen ja/tai höyrytetyn jasmiiniriisin kera.