Charlotte Royal

Resepti on alunperin tehty Valiolle. Marjakreemi on sittemmin poistunut valikoimasta mutta sen voi korvata hillolla. Charlotte Royal on tämän juhlakauden upein ja raikkain jälkkäri. Upea kääretorttumosaiikki kätkee sisäänsä ihanan hapokkaan puolukkamoussen. Ehdottomasti yksi mun onnistuneimmista jälkkäriresepteistä.

Puolukka Charlotte Royal
12 henk

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl hilloa (alunperin: 1 prk Valio Keittiön marjakreemiä)
4 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
100 g mascarponea
2 pss (5 dl) puolukoita
1,5 dl sokeria
5 liivatelehteä

Kulho: 21 cm ø ja 1,5 l vetoinen.

  1. Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon varovasti käännellen.

  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa kullanruskeaksi n. 10 min. Kumoa torttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille ja irrota paperi. Laske pohjapaperi takaisin ja anna jäähtyä peitettynä.

  3. Levitä marjakreemi tasaisesti pohjalle ja leikkaa se poikittain kahteen osaan. Rullaa molemmat levyt tiukoiksi paketeiksi, pyöritä kelmun sisälle ja laita jääkaappiin.

  4. Valmista puolukkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää sulatetut puolukat ja sokeri kulhoon ja survo sauvasekoittimella. Vaahdota kerma. Lisää maitorahka ja mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Lusikoi noin desi puolukkasurvoksesta pieneen kasariin ja lämmitä kuumaksi. Purista liivatelehdet, lisää kuumaan seokseen ja sekoita kunnes liivate on sulanut. Vatkaa kermaseokseen ensin puolukkasurvos ja lisää sitten liivate ohuena nauhana. 

  5. Leikkaa kääretortut noin 1,5 cm viipaleiksi. Vuokraa pyöreä kulho kauttaaltaan kelmulla. Asettele kääretortut napakasti vieriviereen pohjalta reunoja kohti. Leikkaa halutessasi veitsellä reuna tasaiseksi. Kaada puolukkatäyte päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Kumoa tarjoilulautaselle ja irrota kelmu. (Voit myös laittaa kakun pariksi tunniksi pakkaseen, sillä se on herkullista myös vähän kohmeisena.)

  6. Voit valmistaa kakun valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä.

katso reseptivideo
Seuraava
Seuraava

Larb - thaimaalainen jauhelihasalaatti