Kukkakaali-tattikeitto
Keittosesonki on korkattu. Kun jääkaapista löytyi kaksi nahistunutta kukkakaalia ja muutama tatti oli höyryävä lautasellinen lohtua edessä alle puolessa tunnissa.
Kukkakaali-tattikeitto
4-6:lle
2 pientä kukkakaalia
1,5 dl pilkottua tattia
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl tuoretta timjamia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 l kasvislientä
2 dl kermaa tai kaurakermaa
0,5-1 tl suolaa
chilihiutaleita
krutonkeja
paistettuja tatteja päälle
1. Pilko sipuli ja tatit. Lisää öljy ja voi kattilaan, kuullota hetki.
2. Revi kukkakaali pieniksi nupuiksi ja pilko kanta. Lisää kattilaan ja paahda hieman. Mausta timjamilla ja suolalla.
3. Lisää kasvisliemi niin, että kasvikset peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää.
4. Lisää kerma, kiehauta ja aja sileäksi blenderissä.
5. Tarkista maku ja tarjoa chilihiutaleiden ja paistettujen tattien kanssa.