Kurpitsamuffinit tuorejuustosydämellä

Jos marraskuu olisi leipomus. Lupaan, että nämä ovat parhaimmat muffinit joita olet ikinä maistanut. Herkullisuuden salaisuus on kurpitsasose ja öljy jotka tekevät niistä pumpulin pehmeitä, sisälle kätketty tuorejuustosydän ja päältä löytyvä rapea kaneliströsseli. Nämä säilyvät täydellisinä monta päivää, leivo tänään - nauti viikonlopun läpi. Ps. Heviosastolta löytyy myös valmista kurpitsasosetta. (Ohje alla ja nettisaitilla)

Kaneli–kurpitsamuffinit tuorejuustosydämellä (12 kpl)

400 g kurpitsasosetta (n. 1 kg hokkaido-kurpitsaa)
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl öljyä
¾ dl maitoa
2 munaa
4 dl (200 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl muskottipähkinää
¼ tl neilikkaa
½ tl suolaa

Kaneliströsseli

½ dl sulatettua voita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 tl kanelia
½ tl suolaa

Täyte

150 g tuorejuustoa
1 rkl valmista kaneliströsseliä

Valmistusohjeet

1. Valmista kurpitsasose. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori. Leikkaa viipaleiksi ja paahda 200 °C uunissa n. 15 min, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta haarukalla tai sauvasekoittimella. ( Voit myös ostaa valmista kurpitsasosetta kaupan heviosastolta)

2. Lisää soseen joukkoon sokerit, öljy, maito ja munat. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet (jauhot, sooda, leivinjauhe ja mausteet) ja lisää ne taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet yhdistyvät.

3. Valmista strösseli. Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot, sokerit, kaneli ja suola.

4. Lusikoi tuorejuusto kulhoon ja sekoita siihen noin 1 rkl kaneliströsseliä.

5. Aseta muffinivuokaan 12 paperivuokaa (tai tee omat leivinpaperineliöistä). Jaa taikina vuokiin. Lusikoi tai pursota tuorejuustoseosta kunkin muffinivuoan keskelle. Voit marmoroida pinnan esimerkiksi puutikulla jos haluat, että tuorejuusto on sekoittunut taikinaan. Ripottele pinnalle strösseli.

6. Paista 190 °C uunissa 15–18 minuuttia (riippuen vuokien koosta), kunnes puutikku tulee puhtaana ulos.

Muffinit säilyvät ihanan mehevinä pari päivää huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa.

Seuraava
Seuraava

Charlotte Royal