Croque Monsieur & Madame

Kaupallinen yhteistyö, resepti @fiskars Croque Monsieur & Madame — herkulliset ranskalaiset bistroklassikot ja lämppäreiden kuninkaalliset. Ihanat viikonloppulounaalle ja täydelliset isänpäiväbrunssille (Kian isä approved)

Me ollaan kokkailtu jo vuosia Fiskarsin Norden-sarjalla ja suositellaan sitä niin isosti kaikille kotikokeille. Kurkkaa kommenttikentästä perustelut.

Croque Monsieur/Madame 2 isoa leipää

1,5 rkl vehnäjauhoa

n. 1,5 rkl voita ( 4 pientä kuutiota)

2,5 dl (täys)maitoa

(laakerinlehti)

1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

mustapippuria

120g gryere-juustoa

4 isoa viipaletta vaaleaa leipää

2 rkl voita + oliiviöljyä

4 keitto- tai uunikinkku viipaletta

4 tl dijon-sinappia

( 2 kananmunaa)

Raasta kaikki juusto. Leikkaa leipä parin sentin viipaleiksi. Käännä uuni grillivastukselle n. 230c. Sulata voi kasarissa ja lisää jauho. Kypsennä tahnaa muutaman minuutin ajan mutta älä ruskista. Lisää iso loraus maitoa ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Lisää loput maidosta koko ajan sekoittaen. Mausta muskottipähkinällä ja pippurilla. Ota pois levyltä ja lisää juustoraaste. Sekoita.

Lisää pannulle voita ja loraus oliiviöljyä. Lisää kaksi leipäviipaletta ja laita päälle paino, esim pienempi kansi. Paahda leivät toiselta puolelta kullanruskeiksi. Nosta leikkuulaudalle ja paahda loput kaksi.

Lisää kahdelle leivälle (paahtamattomalle puolelle) tasainen kerros dijon-sinappia, kaksi kinkkuviipaletta ja ohut kerros mornay-kastiketta. Ripottele päälle puolet juustosta. Laita uuniin n. 5 minuutiksi kunnes juusto on sulanut. Ota uunista. Voitele sinappia jäljellä oleviin leipiin ja käännä sulan juuston päälle. Lusikoi kastike päälle ja ripottele loput juustosta. Laita takaisin uuniin n. 8 minuutiksi kunnes juusto kullanruskea ja kupliva.

Madamea varten paista kananmuna oliiviöljyssä niin, että keltuainen jää valuvaksi ja nosta leivän päälle.

Nauti cocktailkurkkujen ja hapokkaan vihersalaatin kanssa.

Edellinen
Edellinen

Chili sin carne

Seuraava
Seuraava

Arkibolognese