Chili sin carne

Mainos: @eatgoldandgreen. Meiltä on toivottu reseptejä kasviproteiinista, joten tässä tulee. Tehtiin tänään Gol &Green Nyhtökaurasta popdinauhoitusten jälkeen lounaaksi ihana Chili sin Carne. Paketin mukana tulee maustepussi ja me ollaan kokkailu sekä meksikolla että tällä marrakeshillä ja molemmat sopii tähän ruokaan hyvin. Nimi antaa siis vähän vihiä mauista mutta älä anna sen rajoittaa itseäsi. Tää nopsa lounas valmistui siinä ajassa kun riisi kypsyi. Täydellinen arkiruoka, joka maistuu takuulla kaikille! Gold&Green Nyhtökaura on sekoitus kaura, -herne ja härkäpapuproteiinia eikä siinä ole turhia lisäaineita. Pannulla paistaessa siihen tulee rapea pinta ja täydellinen purutuntuma, Bellat approved!

Chili sin carne
-4:lle

3 dl (jasmiini)riisiä

5 dl vettä

1 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 pkt Gold and Green Marrakesh tai Mexico -nyhtökauraa

400g paseerattua tomaattia + n. 1,5 dl vettä

2 prk papuja ( meillä kidney- ja voipapuja)

2 palaa tummaa suklaata

ripaus chilihiutaleita

1 prk ranskankermaa

2-3 (luomu) limeä

2 avokadoa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

juustoraastetta

korianteria

jalapenoa

Huuhtele riisi kunnes vesi on kirkasta. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää riisi ja peitä kannella. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Käännä lämpö pois ja anna höyrystyä kannen alla vielä 10 minuuttia.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki oliiviöljyssä. Avaa nyhtökaurapaketti ja painele sitä irtonaiseksi. Kaada pannulle maustepussin kera. Sekoita ja paista muutama minuutti. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti, vesi ja valutetut pavut. Lisää suklaa ja chilihiutaleet, jos haluat potkua.

Raasta limen kuori ranskankerman joukkoon ja purista puolikkaan mehut. Muusaa avokadot haarukalla toisessa kulhossa ja lisää loraus oliiviöljyä, 1 limen mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria. Hienonna korianteri ja jalapeno. Sit lautaselle keko riisiä, chili sin carnea, iso lusikallinen guacamolea ja ranskankermaa. Päälle juustoraastella, korianteria ja jalapenoa ja vähän limeä.

Edellinen
Edellinen

Banaanikakku chai-murulla

Seuraava
Seuraava

Croque Monsieur & Madame