Banaanikakku chai-murulla

Kakku joka maistuu sunnuntaille. Oon pitkään jo unelmoinut täydellisestä banaanileivästä (kakusta). Sellaisesta kosteasta, pehmeästä, ihanan mausteisesta ja karamellimaisesta. Tänään sellainen tuli mun uunista ulos. Banaanikakun sisältä ja päältä löytyvä chai-muru tekee kakusta ihan mielettömän. Lupaan, että rakastut!

Banaanikakku chai-murulla

215g voita

4 kypsää banaania (keskikokoista)

1 1/2-2 dl ruokosokeria (vähemmän jos banaanit kypsempiä)

2 munaa

1 tl vaniljauutetta

1 tl kanelia

1 tl soodaa

4,5 dl vehnäjauhoja

suolaa


Chai-muru

3 rkl voita

3 rkl fariinisokeria

3 rkl ruokosokeria

1 rkl chai-maustetta ( esim foodin)

3 rkl vehnäjauhoa

1/2 tl sormisuolaa

(1 banaani)


Kypsennä uuni 175-asteiseksi. Voitele leipävuoka ( mulla oli alumiininen 30 x 11cm). Sulata voi. Muusaa banaanit isossa kulhossa. Lisää munat, sokeri, kaneli, vaniljauute ja ripaus suolaa. Mittaa 3 rkl sulatetusta voista pieneen kulhoon ja kaada loput taikinan joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot ja sooda. Sekoita nopeasti mutta älä vatkaa ettei kakusta tule tiivistä.

Valmista chai-muru. Lisää voin joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan ja ripottele puolet chai-murusta päälle. Kaada loput taikinasta. Voit koristella pinnan pitkittäin halkaistulla banaanilla mutta tämän voi hyvin jättää myös. ( Jos haluat syödä kakkua usean päivän ajan, kannattaa banaani jättää päältä pois). Ripottele loput murusta pinnalle ja laita uuniin noin 60-70min kunnes puutikku tulee ulos puhtaana. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa vasta sitten.

Edellinen
Edellinen

Kylmäsavulohipasta ruusukaalilla

Seuraava
Seuraava

Chili sin carne