Ceasarsalaatti

Caesarkastike on ihan superhelppo valmistaa itse suoraan tarjoilukulhon pohjalle. Lisää päälle rapea salaatti ja sekoita vasta juuri ennen tarjoilua. Kokeile, onnistu ja rakastu!

Caesarkastike
1 valkosipulinkynsi
4-8 sardellifilettä (jos haluat tymäkämmän soosin niin enemmän)
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
1 tl dijon-sinappia
mustapippuria
1 dl hyvää extraneitsytoliiviöljyä
1 tl worcester-kastiketta
1/2 dl parmesaaniraastetta

Muuta
Rapeaa salaattia (sydänsalaatti tai romaine + punasikuria jos tykkäät)
kourallinen vaaleaa leipää kuutioina
oliiviöljyä ja suolaa
parmesaania

  1. Leikkaa leipä kuutioiksi, sekoita oliiviöljyn ja suolan kanssa ja paahda 180 °C:ssa noin 10 minuuttia.

  2. Valmista kastike: murskaa valkosipuli ja sardellit, lisää keltuaiset, sitruunamehu, dijonsinappi, mustapippuri ja vispaa ohuena nauhana oliiviöljy kastikkeen joukkoon, kunnes se on kermaista. Lisää Worcestershire-kastike ja parmesaani, maista ja säädä maku.

  3. Pilko tai revi salaatit kulhoon. Lisää puolet paahdetuista leivistä ja sekoita kastikkeen kanssa.

  4. Lisää loput leipäkuutiot ja raasta päälle parmesaania.

  5. Tarjoile sellaisenaan tai paistettujen broilerin paistileikkeiden tai katkarapujen kanssa.

katso reseptivideo
Edellinen
Edellinen

Eevan madekeitto

Seuraava
Seuraava

Mimmin lihapullat, ruskea kastike, muusi ja siirappiporkkanat