Appelsiini-oliivisalaatti

Kesä lautasella keskellä talvea. 🍊🌞Kun molemmat tallentaa saman ruoan instassa, tietää että se on Bella-approved! Makean ja hapokkaan appelsiinin, suolaisten oliivien ja kapristen sekä rapeiden pistaasien yhdistelmä on taivaallinen. Annos bongattiin @chloecooks___ instasta mutta google kertoo, että se on klassinen marokkolainen lisuke, jota syödään usein grilattujen lihojen ja tagine-patojen kanssa.

Nautittiin salaatti leivinpaperissa kypsennetyn kuhan kanssa ja yhdistelmä oli täydellinen. Päälle voisi myös avata esim burrata-pallon ja ihanan bruchettan siitä saisi saisi lusikoimalla salaattia vatkatulla fetavaahdolla tai ricotalla päällystetylle paahdetun hapanjuurileivälle.

2 appelsiinia tai veriappelsiinia

1/2 punasipuli

5 isoa napakkaa vihreää oliivia

1 rkl kapriksia (royal)
2 rkl pistaaseja

(4 basilikan tai mintun lehteä)

oliiviöljyä

(puna)viinietikkaa

mustapippuria

hunajaa

Leikkaa appelsiinista terävällä veitsellä kuoret ja kaikki valkoiset osat pois. Leikkaa ohuiksi kiekoiksi lautaselle. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa niin ohuita viipaleita kun vain saat. Murskaa oliivit veitsen lappeella ja leikkaa renkaiksi. Hienonna myös kapriket ( royal-merkkiset vähän isommat ja pehmeät kaprikset on hyviä, ne pienen pienet napakat vähän turhan suolaisia). Rouhi pistaasit veitsellä. Ripottele kaikki appelsiinien päälle. Jos sulla on, niin revi päälle vähän basilikaa tai minttua. Mausta salaatti oliiviöljyllä, punaviinietikalla, mustapippurilla ja hunajalla. Nauti. <3

Edellinen
Edellinen

Kuhaa & antiboise-kastike leivinpaperissa

Seuraava
Seuraava

Pinaatti-kookoscurry paahdetuilla juureksilla