Pinaatti-kookoscurry paahdetuilla juureksilla

Ihana kookos-pinaattipata paahdetuilla juureksilla. Tämä helppo arkiruoka vilahti stooreissa kuukausi sitten ja lupasin kuvata siitä videon. Sipulin, valkosipulin ja inkiväärin lisäksi pataan kaadetaan kaikkea ihanaa suoraan purkeista. Kypsiä kikherneitä, punaisia linssejä, kookosmaitoa, kasvislientä ja pakastepinaattia. Paahdetut napakat juurekset sekaan ja ruoka on valmista. PS. Pellille voi heittää paahtumaan niitä juureksia, joita omasta jääkaapista löytyy. Ihana arjen pelastaja ja ruokahävikin torjuja.

Kookos-pinaattipata paahdetuilla juureksilla

1 bataatti
3 porkkanaa
1/2 kukkakaali
suolaa & mustapippuria
1 tl chilihiutaleita + 1/2 tl cayennepippuria (tai fiiliksen mukaan)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2cm pala inkivääriä
3 dl kasvislientä
1 pss pakastepinaattia
1 prk kookosmaitoa
1 prk kypsiä punaisia linssejä
1 prk kypsiä kikherneitä

Jogurttikastike
3 dl paksua (turkkilaista) jogurttia
2 limeä (kuori+mehu)
1 ruukku hienonnettua korianteria
1 rkl tahinia
suolaa & mustapippuria
1 tl hunajaa

Kuori bataatti ja pese kukkakaali ja porkkanat.

Kuutioi bataatti ja porkkanat tasakokoisiksi. Revi kukkakaali pieniksi nupuiksi.

Lisää pellille ja lorota päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla, chilihiutaleilla ja cayennepippurilla ( voi jättää chilit myös pois).

Hiero oliiviöljy ja mausteet juureksiin ja paahda 225-asteisessa uunissa n. 25 min kunnes kasvikset ovat paahtuneet ja hieman napakoita vielä.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja raasta inkivääri. Kuullota oliiviöljyssä padassa tai kattilassa. Lisää kasvisliemi ja pakastepinaatti. Keitä kunnes pinaatti on sulanut.

Valmista tässä välissä jogurttikastike sekoittamalla kaikki yhteen. Lisää pataan kookosmaito, linssit ja kikherneet. Ja kaada paahdetut juurekset joukkoon. Sekoita ja nauti.

Edellinen
Edellinen

Appelsiini-oliivisalaatti

Seuraava
Seuraava

Kanaa ja riisiä yhdellä pannulla