Unelmien kurpitsapasta

Unelmien kurpitsapasta on kermainen, silkkinen ja niiiin täyteläinen. Mitä muuta bella voi kilolta kurpitsaa toivoa. Tee ja kiitä meitä myöhemmin!

kurpitsapasta
4-6:lle

n. 1 kg kurpitsaa

4-6 valkosipulinkynttä

n. 1/4dl oliiviöljyä

2 rkl vaahterasiirappia

suolaa

mustapippuria

1 dl (kaura)maitoa, kermaa tai vettä

400g spagettia ( tai omaa lempi pastamuotoa)

2 rkl voita

1 tl dukkah-mausteseosta tai esim salviaa

100g mascarpone ( 2 isoa rkl)

50g parmesaania

Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Halkaise ja kuori kurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi uunipellille. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää pellille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja vaahterasiirappia. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa n. 30 minuuttia. Jos haluat paahteisempaa makua, voit kääntää grillitoiminnon päälle viimeiseksi 5 minuutiksi. Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa hyvin. Kaada kurpitsa ja valkosipulit pelliltä blenderiin ja lisää maitoa, kermaa tai vettä. Surauta tasaiseksi. Laita pasta kiehumaan. Lisää voi pannulle ja ruskista. Lisää dukkah tai tuore salvia ja paahda hetki. Kaada kurpitsasose pannulle ja lisää joukkoon mascarpone, parmesaaniraaste ja 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Nosta al denteksi keitetty spagetti kastikkeen joukkoon pannulle ja sekoita kunnes jokainen spagetti on kastikkeessa. Lisää samalla keitinvettä ja sekoita kunnes pasta on kiiltävää ja kermaista. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa

Edellinen
Edellinen

Arkibolognese

Seuraava
Seuraava

kanelikierre-pannarit