Raputacot ja mangosalsa

Raputacojen tähti on sesongissa oleva mango ja siitä tehty salsa. Mehukkaan salsan salaisuus on taas se, että osa hedelmästä puristetaan kädessä soseeksi ja osa leikataan kuutioiksi. Pannulla paahdettujen tortillalettujen päälle nostettiin raikkaan mangosalsan kaveriksi rapeaksi paistettuja savuisia ja mausteisia rapuja, ohueksi suikaloitua varhaiskaalia, limecremaa ja korianteria. Ihan täydellinen annos! Ps. Näistä samoista komponenteista tehtiin seuraavana päivänä salaatti joka oli sekin ihan super herkku.

Raputacot & mangosalsa
4:lle (3 tacoa per henkilö)

1/2 varhaiskaali
12 maissilättyjä (esim. Santa maria corn & wheat)
tuoretta korianteria
lime lohkoja

1. Valmista mangosalsa, ravut ja limecrema.

2. Hienonna varhaiskaali ohueksi mandoliinilla tai veitsellä.

2. Ruskista tortillat kuivalla kuumalla pannulla.

3. Täytä tacot kaalilla, limecremalla, mangosalsalla ja mausteisilla ravuilla. Koristele korianterilla ja tarjoa lime lohkon kera.

mangosalsa
1 kypsä mango
1 jalapeno
1/2 nippu korianteria
1/4 punasipulia
1 limen mehu + kuori
1-2 tl tai maun mukaan tajin tai chilijauhetta
1/2 tl suolaa

1. Kuori mango. Kuoret saat kätevästi irti niin, että viillät kuoren pitkittäin neljään osaan ja vedät kuoren irti. Leikkaa hedelmäliha kiven molemmilta puolilta irti. Raaputa kiven ympärille jääneet hedelmälihat kulhoon ja muusaa kädellä. Kuutioi mangon puoliskot pieneksi.

2. Pese ja halkaise jalapenot. Poista siemenet. Hienonna mangon joukkoon.

3. Hienonna korianteri ja punasipuli, lisää kulhoon.

5. Raasta limen kuori ja purista mehu joukkoon.

6. Lorauta öljyä ja mausta chilimausteella ja suolalla. 

Savuiset ravut
n. 36 jättikatkarapua
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chipotlehiutaleita 
1 rkl öljyä
nokare voita
2 valkosipulinkynttä

1. Sulata ja kuivaa katkaravut.

2. Lisää joukkoon paprikajauhe, chipotlehiutaleet ja öljy. Hiero ja anna marinoitua hetken. Voit myös valmistaa nämä edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

3. Paista kuivalla kuumalla pannulla noin minuutti per puoli rapeaksi ja kullanruskeaksi. Sammuta liesi, lisää nokare voita ja raasta valkosipuli ja kuullota hetki jälkilämmöillä.

Limecrema
2 prk (á 150 g) ranskankermaa
1 limen mehu + kuori
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa

1. Kumoa ranskankerma kulhoon, raasta limen kuori ja purista mehu joukkoon.

2. Mausta hunajalla ja suolalla. Sekoita.

Edellinen
Edellinen

Skonssit

Seuraava
Seuraava

Hapanjuurifocaccia