Ranskalainen perunasalaatti raakamakkaralla

Vinegrettipotut miks te ootte niin ihania? Postauksen opetus: vinegretti kannattaa kaataa kuumien pottujen päälle koska ne imee itseensä makuja paremmin. Nää potut toimii sellaisenaan minkä tahansa kanssa mutta on täydellisin pohja ruokaisalle ”salaatille”.

Tässä on makkaraperunat 2.0, joka on kiva idis myös pääsiäispöytään. Vinegrettipottujen lisäksi vadilta löytyy paistettua parsaa, fenkoliraakamakkaraa, pikkelöityä jalapenoa (aina jääkaapissa) ja salaattilaatikon jämät (pinaattia, sydänsalaattia ja versoja).

Raakamakkarapottusalde

10 kiinteää perunaa (esim annabelle)
1 tl kokojyvädijonia
1,5 tl hunajaa
2 tl valkoviinietikkaa
mustapippuria
0,5 dl + loraus oliiviöljyä
pieni kourallinen kapriksia
1 nippu parsaa
200 g raakamakkaraa 
pikkelöityjä jalapenoja maun mukaan
muutama kourallinen salaattia (esim pinaattia, sydänsalaattia ja versoja)

Peruna - keitä kuorineen hyvin suolatussa vedessä napakaksi. Leikkaa pienemmäksi ja sekoita vinegretti kuumien pottujen joukkoon.

Vinegretti - kokojyvädijonia, hunajaa, valkoviinietikkaa, mustapippuria, oliiviöljyä ohuena nauhana kokoajan sekoittaen kunnes seos on paksua (n. 0,5 dl). Maista ja säädä makuja. Sekoita lopuksi joukkoon pieni kourallinen kapriksia ja kaada vinegretti pottujen joukkoon.

Parsa - napsauta kannat pois ja leikkaa kolmeen osaan. Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä kannen alla kypsäksi.

Makkara (chiapella fenkolimakkara on lemppari ja sitä saa @roiniset hallista. Mutta mikä tahansa mausteinen käy). Lorauta oliiviöljyä kuumalle pannulle ja puserra pieniä palloja makkarasta. Paista kannen alla rapeaksi.

Edellinen
Edellinen

Parsarisotto

Seuraava
Seuraava

Pääsiäisfeast