Pasta alla Norma

Cavatelli alla norma. Syötiin viime viikolla taivaallista pasta alla normaa meidän Italia Away from Italia kakkoskodissa eli @locandascappi :ssa. Kokkailin pastan bella keittiöllä mestari @portassimone :n yksinkertaisilla opeilla. Salaisuus on tomaattikastike, joka kuulema porisee yli 6 tuntia. Ei ole tomaattisoosin voittanutta kotituoksua mutta hätähousu saa 2h haudutuksellakin herkkua (sen alle ei suositella). Ps. Itsetehtyjen cavatellien valmistukseen menee mulla nykyään alle 20min.

Pasta alla Norma

2 rkl oliiviöljyä
1 solo valkosipuli (3 kynttä)
1 puntti basilikaa
2 prk san marzano säilyketomaatteja
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1 keskikokoinen munakoiso
1 tl suolaa
1-2 dl (oliivi)öljyä
400 g hyvälaatuista kuivapastaa tai itsetehtyjä cavatelleja ( 300 g semola + 150 g vettä)
100 g ricottaa

1. Valmista tomaattikastike. Mitä pidempään annat sen hautua sen parempaa siitä tulee. Lisää kattilaan oliiviöljy ja lämmitä. Murskaa valkosipuli veitsen lappeella ja hienonna. Lisää valkosipuli öljyyn ja paista miedolla kunnes se on kullanruskeaa. Hakkaa basilika varsineen ronskisti ja lisää valkosipulin joukkoon. Kaada lopuksi tomaatit mehuineen, mausta suolalla ja sokerilla ja anna hautua kannen alla vähintään pari tuntia.

2. Jos teet itse pastan: Valmista cavatellit ja jätä pöydälle hetkeksi kuivumaan väljästi.

3. Leikkaa munakoiso kuutioiksi, lisää siivilään ja ripottele suola joukkoon. Itketä 15 min ja taputa keittiöliinassa kuivaksi. Lisää reilusti öljyä pannuun, kuumenna ja nosta munakoisot varovasti joukkoon. Friteeraa kunnes pinta on kullanruskea. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kaada öljy esim. lasipurkkiin, jäähdytä ja käytä uudestaan. 

4. Laita hyvin suolattu pastavesi kiehumaan ja keitä pasta al dente. Cavatellit on kypsiä kun ne nousee pintaan.

5. Lisää kuivalle pannulle tomaattikastike ja nosta munakoisot joukkoon. Lisää kauhallinen pastavettä ja pastat ja sekoita. Sekoita lopuksi joukkoon ricotta ja lisää pastan keitinvettä kunnes kastike on notkeaa. Nauti!

Edellinen
Edellinen

Markun Nakkisoosi & kaalisalaatti

Seuraava
Seuraava

Cacio e pepe pavut