Nokkosgnocchit & nokkospesto

Nokkosgnocchit & nokkospesto eli oodi meidän lemppari villiyrtille . Molemmat on tosi helppoja tehdä, kokeile vaikka! 🌱 Tästä määrästä riittää 4-6:lle herkkusuulle.

Nokkosgnocchit

1kg jauhoista perunaa (puikula)

100g ryöpättyä nokkosta

250g vehnäjauhoja (esim 00)

1 kananmuna

Keitä perunat kypsäksi ja purista siivilän läpi hienoksi. Lisää jauhot, hienonnettu ryöpätty nokkonen ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi massaksi, ja pyöritä n. 4cm paksuksi tangoksi. Leikkaa tangosta pieniä paloja, ripottele päälle jauhoja ja paina peukalolla gnocchilautaa tai haarukkaa pitkin kuvio. Voit myös skippaa tämän vaiheen. Keitä hyvin suolatussa vedessä kunnes gnocchit nousee pintaan. Paistoin pannulla oliiviöljyssä parsaa, kippasin gnocchit suoraan pannulle voinokareen ja keitinveden (1/2dl kanssa ) ja paistoin niihin kauniin kullanruskean pinnan. Sit lautaselle gnoccheja, parsaa, oliiviöljyssä rapeaksi paistettua perunalimppumurua, nokkospestoa, parmesaania ja syötäviä kukkia (karhunlaukan kukintaa ja keto-orvokkeja)

Nokkospesto

100g ryöpättyä nokkosta

2 valkosipulinkynttä

1dl pinjansiemeniä

1dl parmesaania

0,5-1dl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

loraus sitruunamehua

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeaksi. Hienonna valkosipuli ja ryöpätty nokkonen ja mortteloi pinjansiementen kanssa hienoksi. Raasta joukkoon parmesaani ja lisää oliiviöljyä kunnes koostumus on sopiva. Maista suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Edellinen
Edellinen

Pistaasi-sitruunakakku

Seuraava
Seuraava

Salviakana