Salviakana

Mainos: Fiskars

Salviakana on luottoresepti, joka onnistuu aina ja hurmaa takuuvarmasti vieraat. Parasta siinä on se, että kaikki valmistetaan yhdessä pannussa. Kastikkeessa on mm. valkoviiniä, yrttejä ja säilöttyä sitruunaa, joka antaa sille jännittävän ja erittäin herkullisen maun. Voit korvata säilötyn sitruunan myös tuoreella. Kastike on herkullista sekä kirkkaana että kermaisena joten voit varioida sitä jättämällä kerman pois. Resepti on muutenkin todella anteeksiantava joten lähde rohkeasti muokkaamaan sitä. Tämän reseptin kokkaamisen aikana opit myös valmistamaan rapean salvian, joka saattaa hyvinkin olla parasta, mitä olet laittanut suuhusi.

Jos oma uuninkestävä luottopannu on vielä etsinnässä niin suosittelemme lämpimästi meidän keittiön käytetyintä apuria, Fiskarsin Norden Steel paistovuokaa. Siinä teet one-pot ruokien lisäksi täydelliset risotot, uppomunat ja aamiaiashakshukat. Kannellisen paistovuoan avulla höyrypaistamme myös kevään uudensadon vihannekset, parsat, purjot ja fenkolit. Kasviksia paistetaan oliiviöljyssä kuumalla kunnes niissä on kaunis pinta. Sitten loraus vettä pannulle, kansi kiinni ja höyrytetään kunnes vesi on haihtunut ja kasvikset ovat napakan kypsiä.

Norden Steel pannuissa ja kattiloissa on ulompien, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kerrosten välissä alumiinisydän, joka takaa tasaisen lämmön jakautumisen. Pinnassa olevan Thermium™-mineraalikäsittelyn ansiosta pannussa on erinomainen tarttumattomuus myös korkeissa lämpötiloissa ( 270 asteeseen saakka ). Pannut on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Lue lisää Norden Steel paistovuoasta täältä.

Fiskarsin uuden pannuhuolto palvelun ansiosta kaikki Norden Steel pannut voidaan pinnoittaa uudelleen. Samalla teet luontoystävän teon Fiskars-pannuhuolto kuluttaa 99% vähemmän luonnonvaroja kuin uuden pannun hankinta. Lue lisää palvelusta täältä.

Salviakana

1 ruukku salviaa
800g luuttomia kanan paistileikkeitä 
oliiviöljyä
pieni nokare voita + rosmariinin oksa
1 banaanisalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl timjamia
1rkl rosmariinia
1,5dl valkoviiniä
3dl kanalientä
2tl dijon-sinappia
1tl hunajaa
1dl mustia kivettömiä oliiveja (esim. kalamata)
1-2 säilöttyä sitruunaa
(1-2dl kuohukermaa)
suolaa
mustapippuria

Valitse korkeareunainen uuninkestävä pannu. Voit tarvittaessa kaataa valmiin kastikkeen pannulta uunivuokaan ja kypsentää siinä.

Ota kanat huoneenlämpöön. Aloita friteeraamalla salviat. Kaada kattilan tai pannun pohjalle oliiviöljyä niin että pohja peittyy ja laita levy täysille. Tiputa salvian lehti öljyyn. Jos se tirisee on öljy tarpeeksi kuumaa. Käännä levy keskilämmölle ja nypi salvianlehtiä öljyyn tasaisesti. Friteeraa salviaa noin 15 sekuntia ja nosta sitten atuloilla talouspaperille. Jatka kunnes kaikki salvian lehdet on friteerattu. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Lämmitä uuni 180-asteeseen. Imeytä osa pannulla olevasta öljystä varovasti atuloiden avulla talouspaperiin. Kuumenna pannu ja aseta kanat nahkapuoli alaspäin kuumaan öljyyn. Lisää pannulle nokare voita ja rosmariinin oksa. Ripottele tasaisesti päälle suola. Paista kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Nosta atuloilla nahkapuoli ylöspäin vadille. Kanat paistetaan kypsäksi kastikkeessa.

Hienonna salottisipuli, valkosipuli ja yrtit ja lisää pannulle. Kuullota hetki ja lisää sitten valkoviini. Keitä kunnes viini on haihtunut puoleen ja lisää sitten kanaliemi, dijon-sinappi ja hunaja. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää tässä vaiheessa kermaa jos haluat kastikkeesta täyteläisen. Kuutioi säilötty sitruuna ja lisää oliivien kanssa kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla. Nosta kanat nahkapuoli ylöspäin kastikkeeseen niin, että nahka pysyy rapeana ja laita uuniin 30 minuutiksi.

Ota pannu uunista ja asettele rapeat salviat kanojen päälle. Tarjoa heti. Kana on herkullista esimerkiksi yksinkertaisen rucola-salaatin ja rapeakuorisen vaalean leivän kanssa. Voit valmistaa myös rapeita perunoita tai höyrypaistettua purjoa ja fenkolia.

Muita Norden-sarjan pannuilla ja kattiloilla kokattuja ruokia:

Edellinen
Edellinen

Nokkosgnocchit & nokkospesto

Seuraava
Seuraava

Suolasitruunaskagen