Rapion Myllyn Mustikkapiirakka

Kesävinkki + ihanan mustikkapiirakan ohje. Rapion Mylly on yksi lempparipaikoista Suomessa ja täällä pysähdytään joka kesä. Vuonna 1812 perustettua myllyä ja sen kesäkahvilaa pyörittää ihana perhe ja puikkoihin hyppää pian viidennen sukupolven mylläri. Myllyssä jauhetaan vehnää, ohraa, kauraa ja ruista lähialueen pelloilta. Täällä ei varastoida, vaan vilja jauhetaan, pussitetaan ja toimitetaan saman päivän aikana myyntiin. Tuoreita jauhoja ilman lisäaineita ( tämä ei todella ole mikään itsestäänselvyys jauhomarkkinoilla).

Myllyllä on myös ihana kesäkahvila josta saa mielettömiä herkkuja. Maista ainakin täytettyä kerkkälettua, porkkanakakkua ja mustikkapiirakkaa. Juteltiin tuotteista paikan emännän Pian kanssa ja ostettiin yli 20 kg jauhoa ja muita viljatuotteita kotiin. Jatkossa Bella keittiöllä vierailevat saavat hapanjuurileivät ja Tepon pullat kunnon jauhoista. Nyt on entistä tärkeämpää tukea suomalaista osaamista ja puhtaita tuotteita.

Pia suostui jakamaan vaalitun mustikkapiirakkansa reseptin, aivan taivaallisen ihanaa!!

Rapion Myllyn mustikkapiirakka

150 g voita

1/2 dl sokeria

1 muna

1 1/2 dl Rapion erikoisvehnäjauhoja (nämä vastaavat karkeudeltaan puolikarkeita)

1 dl Rapion ruisjauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 l mustikoita

2 rkl sokeria

Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri.
Vatkaa joukkoon muna.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä nopein liikkein taikinaan.
Voitele vuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa ennen marjoja n. 7-8 min.
Sekoita sokeri mustikoiden joukkoon ja kaada piirakkapohjan päälle.
Paista vielä n. 20 minuuttia.

Edellinen
Edellinen

Pissaladière

Seuraava
Seuraava

Enzoni