Muikkuboquerones & herushinki-cocktail

Juhannusaaton lipunnoston aperitivohetkellä nautittiin ihan täydelliset muikkuboqueronesit ja iki-lemppari Harushinki-cocktail. Tein ekaa kertaa boqueronesit muikusta ja kaikki rakastui niihin. Hapokas pikkukala on täydellinen voilla kuorrutetun rapean patongin päällä.Reseptistä kiitos @restaurantnolla : n Albertin isoäidille. Harushinki on @restaurant_gaijin :in klassikkococktail, jossa maistuu inkivääri, raikas kurkkumehu ja lime, raikas crowd-pleaser.

Muikkuboquerones

500g muikkuja

1 dl valkoviiniä

1,5 dl valkoviinietikkaa

suolaa

1 ruukullinen lehtipersiljaa

4 valkosipulinkynttä

2,5 dl rypsiöljyä (laitoin 1 dl rypsiöljyä ja 1,5dl oliiviöljyä)


1.Poista peratuista muikuista selkäranka,. Helpoiten se onnistuu liuttamalla peukaloa rangan vierestä molemmin puolin. Revi tai leikkaa evät irti ja halkaise halutessasi pitkittäin.

2.Asettele muikut tasaiseksi kerrokseksi reunalliseen astiaan, ripottele päälle suolaa ja lisää toinen kerros päälle. Kaada marinadi päälle ja huolehdi, että kalat peittyvät. Laita peitettynä jääkaappiin n. 12 tunniksi.

3.Kaada muikut lävikköön ja huuhtele. Hienonna persilja ja valkosipulit ja sekoita öljyn kanssa.

4.Levitä muikut tasaiseksi kerrokseksi astiaan, lisää päälle sormisuolaa ja persiljaöljyä ja toista kunnes kaikki muikut on maustettu. Anna maustua vielä pari tuntia kylmässä.

5.Leikkaa rapea patonki ohuiksi viipaleiksi, sipaise päälle reilusti voita ja nosta boquerones päälle. Nauti!


Herushinki-cocktail

Inkiväärisiirappi

1 dl vettä

1 dl ruokosokeria

2 cm pala inkivääriä ohueksi viipaloituna

1.Keitä aineksia kasarissa kunnes seos hieman paksuuntuu.

2.Kaada astiaan ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

1 juoma

2 cl kurkkumehua

2 cl limemehua

2 cl inkivääri-sokerilientä

4 cl giniä

7 mintunlehteä

jääpaloja


1. Keitä inkivääri-sokeriliemi anna sen jäähtyä. Voit tehdä sen hyvissä ajoin paria päivää ennen valmiiksi.

2. Kuori pesty kurkku ja säästä kuoret koristelua varten. Blendaa kurkku soseeksi ja siivilöi tiheän siivilän tai kuituliinan läpi.

3. Purista limen mehu.

4. Laita kaikki ainekset jääpalojen kanssa shakeriin ja ravista.

5. Siivilöi jääpaloilla täytettyihin laseihin ja koristele mintulla ja kurkunkuorella.


Edellinen
Edellinen

Enzoni

Seuraava
Seuraava

Pauliinan karjalanpiirakat ja kukkoset