Misomunakoiso

Koukuttava misomunakoiso! Valmistin kasvikset näppärällä höyrypaisto-tekniikalla. Kasviksia paistetaan ensin öljyssä, lisätään sitten pannuun vettä ja höyrytetään kannen alla pehmeäksi. Valelin munakoison pinnan meidän rakastetulla miso-mirinsoosilla ja paahdoin grillitason alla rapsakaksi. Päälle kevätsipulia, srirachaa ja vegaanista lime-jalapeno majoneesia (@eltacotruck ). Viereen höyrytettyä riisiä ja parsakaalia. Mielellään jotain tuoretta ja jotain pikkelöityä. Ps. Upeita vesimeloniretiisejä löytää aika ajoin @hallinluomupuoti :sta.

Misomunakoiso
4:lle

2 munakoisoa
Suolaa
Loraus oliiviöljyä
1 parsakaali
1-2 rkl seesaminsiemeniä

Miso-mirinsoosi
½ dl miriniä
2 rkl kuumaa vettä
2 rkl vaaleaa misotahnaa
2 tl vaahterasiirappia (tai maun mukaan)
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä

Lisukkeeksi:
Riisiä, vesimeloniretiisiä

1. Halkaise munakoisot ja ripottele pinnalle reilusti suolaa. Itketä 15 min ja pyyhi ylimääräinen suola pois. Leikkaa syvät ristoviilton leikkuupintaan. 

2. Lorota pannulle oliiviöljyä ja asettele munakoisot leikkuupinta alaspäin pannulle, lisää parsakaalinnuput reunoille. Paista muutama minuutti kunnes pinta on paahtunut hieman. 

3. Lorota 0,5dl vettä pannulle ja suljen kansi. Höyrytä n. 10minuuttia kunnes vesi on haihtunut ja munakoisot ja parsakaalit ovat pehmenneet. 

4. Levitä puolet kastikkeesta munakoisojen pinnalle ja pari ruokalusikkallista parsakaaleille ja säästä loput päälle. Ripottele munakoisoille seesaminsiemeniä. Paahda 230-asteiseen uuniin grillivastuksen alla kunnes munakoisot ovat paahtuneet, noin 5min.

5. Tarjoile esim. riisin ja vesimeloniretiisin kanssa

Edellinen
Edellinen

Sitruunarisotto ja arancinit

Seuraava
Seuraava

Kurpitsagnocchit cacio e pepe