Kookospannacotta, kookoskinuskia, rapeaa piparkakkuspelttiä ja puolukkaa

Suunnittelimme ihanan kolmen ruokalajin joulumenun jolla hurmaat vieraat takuuvarmasti. Alkuun kylmäsavulohitartaria ja mätiä rapean perunalimpun päällä. Pääruoaksi täydellisesti kypsennettyä poropaistia, punaviinikastiketta, paahdettua palsternakkaa ja taivaalliset rapeat mini Pommes Anna -perunat. Jälkiruoaksi kookospannacottaa, puolukkaa,  piparispeltticrumblea ja kookoskaramellia. Alkuruoan ja jälkiruoan voi tehdä kokoamista vaille valmiiksi edellisenä päivänä ja ihanat lisukkeet kypsyvät poropaistin vetäytymisen aikana.

Kookospannacotta, kookoskinuskia, rapeaa piparkakkuspelttiä ja puolukkaa
30 min + 6 h
4:lle

2 dl kuohukerma
1 prk kondensoitua kookosmaitoa
1,5 dl maitoa
2 liivatelehteä
100g puolukkaa
2 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 dl isoja täysjyvä spelttihiutaleita

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
2. Avaa kondensoitu kookosmaito ja sekoita huolellisesti. Kaada puolet kookosmaidosta (1,25 dl) kasariin. Säästä loput karamellia varten. 
3. Lisää maito ja kerma ja lämmitä höyryäväksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää kuuman nesteen joukkoon. Sekoita huolellisesti. 
4. Siivilöi ja kaada neljään jälkiruokakulhoon.
5. Laita pannacotat kylmään jähmettymään vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli.
6. Ota puolukat sulamaan. 
7. Valmista piparkakkuspeltti. Sulata voi ja fariinisokeri pannulla. Lisää piparkakkumauste ja spelttihiutaleet ja paista kunnes speltti on rapeaa n. 5 minuutin ajan. Lusikoi lautaselle jäähtymään. 
8. Viimeistele pannacotat juuri ennen tarjoilua. Keitä kondensoitua kookosmaitoa pienessä kasarissa kunnes se paksuuntuu. Lisää pannacotan päälle puolukkaa, lusikoi päälle lämmintä kookoskinuskia ja ripottele rapeat spelttihiutaleet. 

Edellinen
Edellinen

Poron sisäpaistia, punaviinikastiketta, mini pommes anna & palsternakkaa

Seuraava
Seuraava

Tarte Tatin