Aglio olio e peperoncino

Yksinkertaista ja halpaa ja niin hyvää. Tässä on yksi maailman kuuluisimmista pastoista, aglio e olio pikku potkun kera e peperoncino. Parasta keskellä yötä baari-illan päätteeks mutta maistuu anytime. Klassisesti joukkoon ei lisätä välttämättä lehtipersiljaakaan, saatika päälle parmesania mutta omaa fiilistä on aina hyvä kuunnella. Tärkeää on suolata pastan keitinvesi hyvin, varoa ettei valkosipuli ota liikaa väriä ja käyttää laadukasta oliiviöljyä.

Aglio, olio e peperoncino
(2lle)

250g laadukasta spagettia
0,5dl extra-neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 tl peperoncinohiutaleita (tai tuoretta chiliä voimakkuuden mukaan)
Kourallinen lehtipersiljaa

1. Keitä spagetti ohjeen mukaan isossa kattilassa hyvin suolatussa vedessä. Karkea merisuola best.

2. Pilko valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Jos käytät tuoretta chiliä, viipaloi se ja poista siemenet.

3. Kuumenna öljy ja lisää pannulle valkosipuli ja peperoncinohiutaleet/chili ja varo ettei valkosipuli saa paljoakaan väriä.

4. Lisää pannulle loraus pastan keitinvettä ja spagetti minuutti tai pari ennen pakkaukseen merkittyä keittoaikaa. Sekoittele kunnolla.

5. Kun spagetti on al dente, sekoita joukkoon persilja ja nauti.

Edellinen
Edellinen

Kalaa en papillote

Seuraava
Seuraava

Neljä reseptiä säilyketomaateista