Vietnamilaiset salaattiveneet

Paetaan lunta hetkeksi palmujen alle Vietnamin lämpöön. Tämä superherkku valmistuu vartissa ja sisältää yhden maailman koukuttavimmista kastikkeista Vietnamin kansallisaarteen: nước chấmin. 

Kastikeeen joukkoon lisätään raikas salaatti rapeasta porkkanasta ja punakaalista, kirpsakasta pomelosta ja lasinuudelista. Päälle kasataan keko ihanaa hoisinkastikkeella ja seesaminsiemenillä maustettua revittyä grillibroiskua ( tai paistettuja sieniä, delikauraa tai muuta kasvisproteiinia tai katkiksia) Pieni korianterilehti ja NAM!! Ps. Kannattaa tehdä tuplana

KIA06480.jpeg

Kahdelle

1 miniromaine salaattikerä

salaatti
30g ohutta lasinuudelia
1 pieni pala punakaalia
1 iso porkkana
2 segmenttiä (pinkkiä) pomeloa
1 kourallinen pinaatinlehtiä
1 kourallinen korianteria
2 kevätsipulia

nước chấm
1,5rkl (palmu) sokeria
2rkl kuumaa vettä
1rkl kalakastiketta
1rkl riisiviinietikkaa
1rkl limen mehua
1 valkosipulinkynsi
tuoretta punaista chiliä maun mukaan

broisku
2 grillattua broilerinkoipea
2-3rkl hoisin-kastiketta
2rkl (mustia) seesaminsiemeniä
( voit korvata broiskun millä tahansa, esim delikauralla, paistetuilla portobello- tai siitakesienillä tai katkaravuilla)

1. Valmista salaatti: sekoita kulhossa ohuesti suikaloitu porkkana (julienne-kuorija best), suikaloitu punakaalin palanen, pari hienonnettua kevätsipulia, korianteria ja kourallinen pinaattia. Revi lopuksi joukkoon pari segmenttiä pomeloa.

2. Kaada ohuiden lasinuudeleiden päälle kiehuvaa vettä, anna seistä 3min ja huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa saksilla lyhyemmiksi ja lisää kylmät nuudelit salaatin joukkoon.

3. Valmista nước chấm: liuota palmusokeri (tai perus sokeria) kuumaan veteen. Lisää kalakastike, riisiviinietikka, limen mehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja punaista chiliä maun mukaan. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

4. Revi kylmät grillatut broilerinkoivet pieneksi ja sekoita joukkoon pari rkl hoisin-kastiketta ja (mustia) seesaminsiemeniä.

5. Pese miniromaine-salaatinlehdet ja linkoa tai taputtele kuiviksi. Täytä salaatilla ja kanalla ja koristele korianterilla.

Edellinen
Edellinen

Fried Rice

Seuraava
Seuraava

Crêpe Complète