Crêpe Complète

Tämän kauniin ranskattaren inspiraationa toimi Petran yksi Nycin lempparirafloista nimeltä La Mercerie. Tuon Sohon kahvila-bistron creppiannos maistui kerta toisensa jälkeen taivaalliselle! Ohje meidän versiosta löytyy alta, joten eiköhän lähdetä makumatkalle Pariisiin.

Crêpe-taikinaan: (noin 6lle)1,5dl tattarijauhoja5dl kylmää vettä1 kananmuna1rkl oliiviöljyä1tl suolaa Sekoita kaikki ainesosat ja siivilöi taikina, jotta kokkareet saadaan tasaiseksi. Crêpe Complèten valmistukseen: 1 tl voita1 muna / crêperaast…

Crêpe-taikinaan (noin 4lle):

2dl tattarijauhoja
5dl kylmää vettä
1 kananmuna
1rkl oliiviöljyä
vajaa 1tl suolaa

1. Sekoita kaikki ainesosat ja siivilöi taikina, jotta kokkareet saadaan tasaiseksi.

Crêpe Complète:n valmistukseen: 

1tl voita
1 muna / crêpe
raastettua comté-juustoa tai muuta maukasta sveitsiläistä juustoa
kinkkua
ripaus hienoa merisuola
mustapippuria
ranskankermaa
sitruunanmehua
hienonnettua (lehti)persiljaa


2. Kaada taikinaa hitaasti kuumalle lettupannulle. Pyöritä kauhan avulla taikina tasaiseksi. Anna crepen kypsyä noin minuutti, käännä ja paista vielä 1-2 minuuttia keskilämmöllä.

3. Liu'uta tässä vaiheessa voita crepen alle ja riko crepen päälle muna. Anna sen paistua kunnes munanvalkuainen on puoliksi kypsynyt.

4. Lisää ripaus suolaa, raasta päälle juustoa ja viipale kinkkua. Mausta vielä mustapippurilla. Kun munanvalkuainen on täysin kypsä, käännä crepen molemmat puolet kinkun päälle, niin että munankeltuainen jää näkyviin ja on vielä valuva. 

5. Tarjoile ranskankerman, sitruunanmehun ja persiljan kanssa. Myös kylmä olut tai valkkarilasillinen sopii vierelle mainiosti.

Edellinen
Edellinen

Vietnamilaiset salaattiveneet

Seuraava
Seuraava

Okonomiyaki