Koulouri -seesamirinkilät

Ihanat kreikkalaiset Koulouri-seesamirinkelit on helpot tehdä ja maistuvat taivaalliselta. 🇬🇷❤️Makeus, sitkeys ja seesaminsiementen tuoma paahteisuus on koukuttavaa. Me nautittiin rinkelit osana meze-pöytää mutta todettiin, että nämä menisivät myös bagelin sijaan esimerkiksi brunssipöydässä. Resepti löydettiin kyproskreikkalaisen Georgina Haydenin ”Taverna” nimisestä kirjasta.

Koulouri-seesamirinkelit
8-10 rinkeliä

7g kuivahiivaa
60g (3/4dl) sokeria
500g (8 1/3dl) vehnäjauhoja (mitä korkeampi proteiinipitoisuus, sitä sitkeämpi rinkeli)
1 tl hienoa merisuolaa
oliiviöljyä
n. 150 g seesaminsiemeniä (reilusti)

1. Lisää kulhoon 3 dl kädenlämpöistä vettä (42c). Sekoita joukkoon hiiva ja puolet sokerista. Anna seistä muutaman minuutin ajan. Mittaa jauhot ja suola toiseen kulhoon ( tai yleiskoneen kulhoon).

2. Kaada joukkoon vesiseos ja vaivaa 8-10 minuuttia koneella tai käsin kunnes taikina on kimmoisaa ja sormella painettu painauma kimpoaa takaisin. Voitele kulho oliiviöljyllä ja laita taikinapallo kulhoon liinan alle kohoamaan noin tunniksi.

3. Kiehauta 1 dl vettä ja liota loput sokerit (30g) joukkoon. Sekoita 4 dl kylmää vettä joukkoon ja anna jäähtyä. Kaada seesaminsiemenet laakeaan isoon kulhoon.

4. Voitele 2 peltiä tai laita päälle leivinpaperit.

5. Kun taikina on kohonnut tuplasti kaada työtasolle. Jaa 8 tai 10 osaan. Pyöritä jokainen pala ohueksi tangoksi ja yhdistä päät rinkiläksi. Upota ensin sokeriveteen ja kieritä sitten seesaminsiemenissä niin, että rinkilät ovat kokonaan siementen peitossa. Aseta pellille.

6. Laita päälle liina ja kohota 30 minuuttia.

7. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Paista keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes rinkilät ovat kullanruskeita.

Edellinen
Edellinen

Mansikka-raparperigalette

Seuraava
Seuraava

Htipiti eli paahdettu paprika-fetadippi