Vitello Tonnato

Piemonten klassikkoannos pahimpaan italia-kaipuuseen. Valmista kastike etukäteen jääkaappiin, osta vasikka kypsänä ja koristele juuri ennen tarjoilua. Mureaa vasikanpaistia, ihanan suolaista sardelli-tonnikalakastiketta, parmesaania, rucolaa ja friteerattuja kapriksia.

vitellotonnato

400g kypsää vasikanpaistia ohueksi siivutettuna (esim. Hakiksen hallin Roiniselta)

Kastike
280g laadukasta tonnikalaa öljyssä ( lidlin espanjanviikkojen filepurkit loistavia!)
1dl Majoneesia (hellman’sia tai itsetehtyä)
5 sardellifilettä
1/2 sitruunan mehu
1rkl kapriksia
0,5dl vettä (tai sen verran että koostumuksesta tulee kastikemaista)

Friteeratut kaprikset
4rkl kapriksia
rypsiöljyä

Kuumenna rypsiöljy pienessä kattilassa. Huuhtele ja valuta kaprikset ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Friteeraa 180-asteisessa öljyssä n. minuutin ajan kunnes se puhkeaa ns. kukkaan. Nosta reikäkauhalla öljystä talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoiluun:
parmesaania
rucolaa
mustapippuria
Fritattuja kapriksia

Lisää blenderin kulhoon majoneesi, sardellit, sitruunanmehu, kaprikset, tonnikala ja vesi ja blendaa tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vettä. Kastikkeen kuuluu olla suht paksua.
Levitä ohuet vasikansiivut vadille lomittain, lusikoi päälle kastiketta ja koristele rucolalla, parmesaanilastuilla, mustapippurilla ja friteeratuilla kapriksilla.

Edellinen
Edellinen

Joulupannarit

Seuraava
Seuraava

Tryffeli-häränhäntä cannelonit