Vadelmavispipuuroa & ruusukermaa

Glorian Ruoka & Viinin viime kesänä julkaisemaa Ateljé Finnen vadelmavispipuuroa ollaan valmistettu useasti. Nyt modattiin hieman reseptiä vaihtamalla ihana spelttimanna tavallisten mannasuurimoiden tilalle ja korvattiin osa vedestä mustaherukanlehtijuomalla. Vispipuurosta tuli taivaallista ja mustaherukanlehti toi hienostuneen ja jännittävän maun vadelman ohelle. Puuron päälle kaadettiin ruusuvedellä maustettua kuohukermaa, Finnessä kerma maustetaan vaniljalla. Voit hyvin tehdä puuron alkuperäisellä reseptillä käyttäen sitruunankuorta mustaherukan tilalla, se on sellaisenaan jo täydellistä.

Bella Table vispipuuro

500g (villi)vadelmia
1 dl ruokosokeria
2 dl herukanlehtimehua
1dl spelttimannasuurimoita

1. Keitä vadelmat ja sokeri soseeksi noin 5min ja siivilöi siemenet pois.
2. Lisää mehun joukkoon vettä sen verran että nestettä on yhteensä 5dl. Kaada takaisin kattilaan ja lisää 2dl mustaherukanlehtimehua. (voit myös korvata tämän vedellä).
3. Kiehauta neste ja lisää spelttimannasuurimot koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Jos olet hätähousu kuten me, voita täyttää altaan kylmällä vedellä ja laittaa kattilan sinne jäähtymään.
4. Vatkaa jäähtynyt vispipuuro sähkövatkaimella, kunnes se puuro on kuohkeaa ja silkkistä.
5. Nauti (ruusuvedellä maustetun) kuohukerman tai kunnolla ravistetun kauramaidon kanssa. Nam!

Mustaherukanlehtimehu

3l mustaherukan lehtiä
2l vettä
1 sitruunan mehu (tai 50g sitruunahappoa, jos haluat säilyttää)
250 g sokeria

1. Kaada kiehuva vesi herukanlehtien ja sokerin päälle ja anna jäähtyä.
2. Lisää sitruunan mehu ja jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
3. Siivilöi, pullota ja säilytä viileässä.

Edellinen
Edellinen

Kantarellipasta ruskistetulla voilla

Seuraava
Seuraava

Sienirisotto