Toscakakku

Hello toscakakku, ihana klassikko! Nyt saimme vihdoin tämänkin reseptiaarteen jakoon. Ylpeänä esittelemme Markun Riitta-äidin toscakakun, jossa on supermehevä kakkupohja ja kinuskisen rapea toscakuorrute ( jota on muuten ainakin tuplat verrattuna tavalliseen.) Kakku nautitaan perinteisesti saaressa juhannuksena mutta maistuu taivaallisesta milloin ja missä vain.

Toscakakku

3 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 appelsiinin mehu

100 g voita

Toscakuorrutus:

140 g mantelilastuja

140 g sokeria

140 g voita

1,5 dl kermaa

1 rkl siirappia

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon jauhot, appelsiininmehu ja voisula.

2. Voitele ja korppujauhota kakku- tai irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin alatasossa 15-20min. Lisää tarvittaessa leivinpaperi päälle jos kakku ruskistuu liikaa.

3. Tee kuorrutus: sulata voi ja lisää kattilaan muut ainekset. Anna kuplia hiljalleen tiiviiksi mutta kuitenkin löysähköksi, jotta levitys on helppoa. Levitä tosca kakun päälle ja paista vielä 225-asteisessa uunissa 5 min.

Edellinen
Edellinen

Sitruuna-herne voileipäkäärretorttu

Seuraava
Seuraava

Chevre-salaatti