Sitruunamuffinssit

Tässä on kevään ja kesän kauneimmat muffinssit, joissa onnistut kotona täydellisesti! Näiden maku on ihanan raikas ja rakenne fluffy eli täydellisen ilmava.

Huom: Tee kuorrute jääkaappiin mieluusti jo edeltävänä päivänä.

Sitruunamuffinssit
12 muffinssia

2 dl sokeria
1 sitruunan kuori
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhoa
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1,5 rkl unikonsiemeniä
0,5 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
150 g ranskankermaa
1/2 sitruunamehu

1. Mittaa sokeri kulhoon, raasta sitruunan kuori joukkoon ja hiero sormilla yhteen jotta sitruunan aromit vapautuvat.

2. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat ainekset. 

3. Vatkaa rypsiöljy sokerin joukkoon. Lisää kananmunat ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi.

4. Yhdistä isossa kulhossa ranskankerma ja sokeri-munaseos. Vatkaa kunnes tasaista.

5. Kääntele joukkoon kuivat ainekset. Lisää sitruunamehu ja kääntele kunnes tasaista.

6. Anna levätä liinan alla noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 220-asteiseksi.

7. Rasvaa muffinivuoka ja annostele taikina vuokiin. Paista uunissa 15 min tai kunnes kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Kuorrute
4 dl kermaa
40 g valkosuklaata
1 liivatelehti
1 vaniljatanko

Päälle:
lemon curd

1. Laita liivatelehti kylmään veteen.

2. Kiehauta kerma. Pilko suklaa pieneksi. Raaputa vaniljatangosta siemenet suklaan joukkoon korkeaan kulhoon.

3. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kerman joukkoon.

4. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja surauta sauvasekoittimella sekaisin.

5. Laita kylmään yön yli jähmettymään.

6. Vatkaa kuorrute kuohkeaksi. Pursota tai levitä jäähtyneiden muffinien päälle.

7. Lisää keskelle myös nokare lemon curdia.

Edellinen
Edellinen

Egg salad -briossit

Seuraava
Seuraava

Pots de crème