Siskonmakkara-kikhernepata

Oli syksyn ensimmäinen luihin ja ytimiin ulottuva kylmä päivä. Nappasin kaupasta hetken mielijohteesta paketin siskonmakkaraa ja keittovihannekset. Klassikoille on aika ja paikka mutta nyt tarvittiin siskonmakkarakeiton sijaan jotain sisältäpäin lämmittävää lempeän tulista. Pusersin makkarat pannulle, paistoin ne rapeaksi, kierittelin tulisessa ’ndujassa ja näin syntyi uusi keksintö; suomalainen chorizo 👩🏻‍🍳💡

Sen ympärille syntyi herkullinen kikherne-lehtikaalipata alle puolessa tunnissa muutamasta kaapin kulmakivestä.

🥦Voit tehdä padasta vegaanisen korvaamalla siskonmakkaran omalla lempi vegenakilla (suosituksia otetaan vastaan) & vaihtamalla ’ndujan harissaa ja jogurtin kasvispohjaiseen.

736C0725-C3D5-49A4-BBC7-D8E10444CBAC.jpeg

Siskonmakkara-kikhernepata

1 pkt siskonmakkaraa
1 rkl ’ndujaa (tai oman maun mukaan, tulisuudesta riippuen)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 keskikokoista porkkanaa
1 prk mutti kirsikkatomaatteja tai pelati-kokonaisia tomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio + 0,5 dl vettä
1 pkt kypsiä kikherneitä
1 pss lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
chilihiutaleita

päälle:
2 dl paksua jogurttia
1/2 sitruunan mehu
1-2 tl harissa-tahnaa (baba best!)

1. Lämmitä pannussa loraus oliiviöljyä ja puserra siskonmakkarat pieniksi palloiksi pannulle (parissa erässä) paista kunnes pinta on tasaisesti ruskistunut. Kaada kulhoon ja paista loput. Kaada sitten kaikki makkarat takaisin pannulle ja sekoita joukkoon 1rkl (tai oman maun mukaan) ’nduja-tahnaa.

2. Hienonna sipuli ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja tomaattipyree ja paista vielä hetki.

3. Lisää säilyketomaatit, kasvisliemikuutio ja vesi ja hauduta keskilämmöllä kannen alla. Vartin päästä porkkanassa on vielä purutuntumaa ja se on meistä kiva.

4. Leikkaa lehtikaalin paksu ruoti pois ja hienonna. Sekoita pataan.

5. Huuhtele kypsät kikherneet ja lisää pataan paistettujen makkaroiden kanssa. Mausta mustapippurilla ja chilihiutaleilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää päälle hienonnettua lehtipersiljaa.

6. Sekoita jogurttiin harissa-tahna ja sitruunamehu ja tarjoile keiton päällä.

Edellinen
Edellinen

Tapaksia!

Seuraava
Seuraava

Karamelli-uuniomenat