Ranskalaiset linssit & ankkaconfit

Mainos: Fiskars

Perustettiin mökille lauantain kunniaksi ranskalainen bistro. Kokkailtiin villasukissa, kädessä lasilliset punaviiniä ja taustaäänenä rätisevä takka. Voi kun olisimme vielä voineet lisätä tämän tuoksun videoon.

Pehmeäksi confit-haudutetut ankankoivet on parasta mitä säilykepurkissa voi ostaa. Paahdettiin koivet uunissa rapeaksi ruusukaalin ja purjon kanssa. Puy-linssit haudutettiin kanaliemessä ja valkoviinissä kasvisten, yrttien ja dijon-sinapin kanssa. Yksi ihanimmista lounaista tänä vuonna. ❤️

Ps. Teistä varmaan suurin osa tietää jo meidän syvän rakkauden videossa näkyvään Fiskars Norden kaksikkoon, kannelliseen paistovuokaan ja pieneen kokkiveitseen. Nämä kaksi napataan aina mukaan mökkireissulle villasukkien lisäksi.

37A8E81A-7E65-4241-815D-EC11FE938D01.jpeg

Haudutetut linssit & ankkaconfit
6:lle

Ranskalaiset linssit
5dl puy-linssejä
1l kanalientä
1,5dl valkoviiniä
3rkl ankanrasvaa / oliiviöljyä
1tl dijon-sinappia
2 porkkanaa
2 sipulia
2 varsisellerin vartta
3 mustakaalin lehteä
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1/2 ruukkua timjamia
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
2 laakerinlehteä

Ankka & vihannekset
1 rasia ruusukaalia
1 purjo
oliiviöljyä
suolaa
1prk (1350g) ankankoipi-confit

1. Pese porkkana, varsiselleri ja mustakaali. Hienonna sipulit, porkkanat ja varsiselleri samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli. Poista mustakaalin ruoti ja leikkaa viipaleiksi.
2. Askartele bouquet garni. Leikkaa timjami ja lehtipersilja pieniksi kimpuiksi. Laita kimppujen väliin kaksi laakerinlehteä ja sido yhteen puuvillanarulla tai purjon valkoisesta osasta leikatulla pätkällä.
3. Pese ruusukaalit, poista kanta ja halkaise pienet ja leikkaa isommat neljään osaan. Leikkaa purjo parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä ruusukaalit ja purjot uunipellille ja lorota päälle oliiviöljyä ja suolaa.
4. Lusikoi pari ruokalusikallista ankanrasvaa isoon kannelliseen kasariin ja lisää hienonnetut kasvikset: porkkana, varsiselleri, sipuli, valkosipuli ja mustakaali. Kuullota 5 min ajan.
5. Lisää joukkoon valkoviini ja dijon ja anna kiehahtaa.
6. Huuhtele linssit kylmän veden alla ja lisää kasariin. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Kaada kanaliemi joukkoon, laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä, n. 40min.
8. Avaa ankkaconfit purkki ja nosta koivet uunivuokaan.
9. Nosta ankat ja kasvikset 200-asteiseen uuniin ja paahda n. 15min. Nosta paahtuneet kasvikset pois uunista
10. Säädä uuni 225c grillivastukselle ja paahda ankankoipia 10min ajan kunnes pinta ruskistuu ja rapeutuu.
11. Lusikoi linssejä lautaselle, lisää kasviksia, revittyä ankankoipea (ja nahkaa) ja hienonnettua lehtipersiljaa.
12. Nauti rapean leivän kanssa.

A93EFF16-5134-4EB6-98BB-0C829E7CB2F8.jpeg
Edellinen
Edellinen

Karamelli-uuniomenat

Seuraava
Seuraava

Hot honey ruusukaalit