Purjo-parsa galetet

Purjo-parsa galetet
8 mini piirakkaa

pohja
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl täysjyvävehnäjauhoja 
1/2 tl suolaa
2 rkl rahkaa tai jogurttia 
1/2 rkl omenaviinietikkaa
100 g kylmää voita
~4 rkl kylmää vettä

täyte
2 purjoa
8 parsaa
loraus hunajaa
loraus oliiviöljyä
n. 1 dl stracciatella
1 sitruunan kuorta
muutama oksa timjamia

1. Valmista ensin pohja. Sekoita yleiskoneessa tai käsin kulhossa jauhot, (voit tehdä myös pelkkään vehnäjauhoon) suola, rahka ja omenaviinietikka. 

2. Nypi joukkoon kylmä voi pieninä nokareina. Lisää sitten kylmää vettä 1 rkl kerrallaan kunnes saat muotoiltua taikinasta pallon. Älä ylityöstä taikinaa, voi saa jäädä hiutaleiksi.

4. Paina taikinapallo kiekoksi, paketoi kelmuun ja laita vähintään tunniksi jääkaappiin tai jäähdytä pakkasessa n. 30min.

5. Leikkaa purjo n. 1 cm kiekoiksi. Leikkaa parsoista 5 cm nuppu ja halkaise veitsellä, hienonna loput varsista.

7. Laita uuni 200-asteeseen. Ota kylmä taikina jääkaapista, jaa 8 osaan ja kauli kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyiksi. (työstä pari kerralla ja pidä loput kylmässä)

8. Levitä taikinan päälle hienonnettu parsa ja 6 kiekkoa purjoa per piiras, asettele parsat leikkuupinta alaspäin.

9. Taittele reunat ylös sisäänpäin. Galette on rustiikkinen avopiiras joten kädenjälki saa ja pitää näkyä. Ripottele sormisuolaa ja lorota oliiviöljyä ja hunajaa.

10. Paista uunin keskitasolla kullanruskeaksi n. 35-40min, lusikoi keskelle stracciatella, raasta sitruunan kuorta, ripottele timjamia ja nauti haaleana tai kylmänä.

Edellinen
Edellinen

Chevre-salaatti

Seuraava
Seuraava

Egg salad -briossit