Petran äidin mustikkapiirakka

The secret is out, tätä reseptiä on odotettu!

Meidän perheen tärkeimpinä hetkinä on aina syöty äidin mustikkapiirakkaa. Vaatimattoman kuorensa alta löytyy ihanan mehevä piiras.

Ohje on simppeli ja vaikka lopputulos maistuukin suoraan uunista tulleena, niin parhaimmillaan tämä on hieman vetäytyneenä vaniljajäden kanssa.

Petran äidin mustikkapiirakka (28cm vuokaan)

Kiisseli:
1/2 l mustikoita (tuoreet tietty best mutta pakaste käy yhtälailla)
1 dl vettä
1 dl sokeria
vajaa 0,5 dl perunajauhoja

Kiehauta kattilassa kaikki yllä olevat ainekset kunnes kiisseli sakenee. Äiti painottaa, että on tärkeää jättää tämä tarpeeksi löysäksi, ennemmin juotavaksi kuin syötäväksi.

Jäähdytä kiisseli.

Taikina
250g voita
2 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Sekoita voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita loput ainekset eli jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ensin keskenään ja lisää hiljalleen taikinan joukkoon. Jaa valmis taikina kahteen osaan. Jos sinulla on leivonta-alusta jossa on valmiina 28cm ympyrä niin painele puolet taikinasta tämän mukaan. Vaihtoehtoisesti piirrä piirakkavuoan koko leivinpaperille ja käytä tätä apuna. Laita päällinen hetkeksi jääkaappiin. Painele loppu taikina voideltuun vuokaan niin että reunoillekin riittää jonkin verran. Kaada kiisseli vuokaan, ota päällinen jääkaapista ja rullaa se piirakan päälle. Painele haarukalla reunat näteiksi. Paista uunissa 200c 20-25min kunnes väri on kaunis. Koristele halutessasi jäähtynyt piirakka vaikka tomusokerilla. Nauti vaniljajäätelön kanssa.

Edellinen
Edellinen

Tattivoi ja tattirieska

Seuraava
Seuraava

Kanagyros