Omenakinuski

Bella+Table

Kehitin tämän omenakinuskin omena-ricottakakun kuorrutteeksi. Siitä tuli niin järjettömän herkullista että päätin julkaista sen myös omana reseptinä. Lusikoi aamupuuroon, lämmitettynä vaniljajäden päälle tai levitä paahtoleivälle. Suolaisen makeaa karamellia omenan kirpeydellä - taivaallista!

Omenakaramelli

250g omenaa kuutioina
loraus vettä
200g sokeria
0,5dl vettä
50g pehmeää voita
1 1/2dl kuohukermaa
1/2tl merisuolahiutaleita

1. Kuori ja kuutioi omenat.
2. Laita pieneen kattilaan vesilorauksen kera ja keitä kannen alla pehmeäksi soseeksi.
3. Kaada sokeri ja vesi pinnoitettuun kattilaan ja keitä keskilämmöllä kunnes seos on kullanruskeaa, meripihkan väristä. Varo ettei sokeri pala!
4. Lämmitä kerma ja vatkaa sokerin joukkoon. Varo, kuuma sokeri voi roiskua.
5. Ota pois lämmöltä ja vatkaa lopuksi sekaan kuutioitu pehmeä voi ja merisuolahiutaleet.
6. Sekoita omenasose lämpimän karamellin joukkoon ja säilytä kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. (säilyy n. viikon)

Edellinen
Edellinen

Du Puy -linssejä, paahdettua myskikurpitsaa, sitruuna-fetakreemiä, rapeita kurpitsansiemeniä ja lehtikaalia

Seuraava
Seuraava

Omena-ricottakakku omenakinuskilla ja hasselpähkinöillä