Mustikkagalette

Rustiikkinen ranskalainen Galette paistuu rapeaksi uunipellillä vuoan sijaan. Ohuessa pohjassa on ruista, sitruunankuorta ja rosmariinia. Voit korvata rukiin speltillä tai tehdä taikinan pelkkään vehnään. Mustikan tilalle voit laittaa lähes mitä vain, luumua, kirsikkaa, persikkaa tai mansikoita ja jos jätät pohjan sokerin pois voit tehdä vaikka suolaisen tomaatti- tai kesäkurpitsagaletten. Varsinainen monikäyttäresepti siis.

Bellatable_mustikkagalette

Pohja
1,5dl täysjyväruisjauhoja
3,5dl vehnäjauhoja
3rkl sokeria
ripaus suolaa
150g kylmää voita
1rkl rosmariinia
1 sitruunan kuori
loraus vettä

Täyte
5dl tuoreita mustikoita

Sekoita jauhot, suola, sokeri ja sitruunankuori. ja pieneksi silputtu rosmariini kulhossa ja nypi kylmä voi pieninä kuutioita sekaan pala kerrallaan.;Lisää lopuksi loraus vettä ja työstä taikina littanaksi kiekoksi. Laita kelmun sisään ja jääkaappiin pariksi tunniksi. Ota n. 30 min ennen huoneenlämpöön ja kauli ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Kaada mustikat levyn päälle tasaisesti jättäen muutaman sentin reunoilta. Taita reunat sisäänpäin kauniisti ja ripottele mustikoiden päälle sokeria. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45min ja anna jäähtyä. Tarjoa vaniljajäden kanssa

Pro tip. Jos sulla on jädekone ja aikaa niin tämän kylkeen sopii täydellisesti Hannan kardemummajäätelö.

bellatable_mustikkagalette.png
Edellinen
Edellinen

Punaherukka-marenkipiirakka /Mormors vinbärskaka

Seuraava
Seuraava

Saaristopiirakka