metsäsieniwontonit

Pehmeät metsäsieniwontonit kuumassa umamisessa liemessä - täydellinen loppukesän lohturuoka. Aasiakaupoista kannattaa aina nappaa pakkaseen pari pakettia wonton- tai gyoza kuoria. Wonton kuoret sisältää kananmunaa, joten taikina on täyteläisempi ja muistuttaa pastaa. Tip: voit käyttää näitä myös raviolien tekoon. Halusin tehdä täytteen, joka korostaa metsäsienen makua joten lisäsin misoa tuomaan syvyyttä ja umamia. Kaali taas antaa täydellisen makeuden. Kannustan tämän reseptin kohdalla maistamaan paljon ja luottamaan omaan makuaistiin. Misoissa on tosi paljon eroja joten vähän kerrallaan toimii tässä hyvin.

Sieniwonton
-6:lle

3 isoa kaalinlehteä (kesä, kerä, savoji, suippo)

1 keltasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 litra metsäsieniä (mulla kantarelli, tatti ja limanuljaska)

1/2-1 tl misoa (vaaleaa tai tummaa)

1 pkt wonton-kuoria

Misoliemi

8 dl vettä

1-2 tl misoa ( tumma antaa enemmän syvyyttä ja väriä liemelle)

1 tl soijaa

1/2 tl vaahterasiirappia

1/2 tl seesamiöljyä

1 tl mustaa viinietikkaa*

Sulata wonton-kuoret. Hienonna sienet ja paista niitä kunnes kosteus on haihtunut. Hienonna kaali, valkosipuli ja sipuli ja lisää pannulle. Paista kunnes kaikki ainekset on pehmeitä. Ota levyltä. Notkista miso pienellä tilkalla vettä ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon. Jos kaipaa lisää suolaa voit lisätä esim. lorauksen soijaa. Lisää wonton kuoren keskelle 1 tl täytettä. Kostuta kaksi reunaa, taita kolmioksi ja painele tiukasti kiinni. Paina kolmion pitkän reunan keskelle kuoppa ja taita sitten päät toistensa yli ja kostuta liitoskohta. Pidä wonton-taikinalevyt muovipussissa, ettei ne kuivu.

Kiehauta vesi ja lisää kaikki liemen ainekset joukkoon. Säädä makua rohkeasti lisäämällä mausteita. Miso tuo syvyyttä, soija suolaa, seesamiöljy paahteisuutta, vaahterasiirappi makeutta ja etikka hapokkuutta. Liemessä tulisi olla sopivassa suhteessa kaikkea tätä. Luota omaan makuaistiin.

Keitä wontonit kiehuvassa vedessä 2 min ja nosta sitten liemen joukkoon. Lusikoi wontonit ja liemi kulhoihin ja nauti höyryävän kuumana.

*löytyy aasialaisista ruokakaupoista

Edellinen
Edellinen

Petit farci- täytetyt kasvikset, vihersalaatti & clafoutis

Seuraava
Seuraava

Panzanella